Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2014 09:05

A co ma być ? To co zawsze...jedyna drużyna, której będę z całego serca kibicował...staram się być jednak realista choć jako drużyna turniejowa, mogą zajść daleko...
Przecież nie typowałem ich jako MŚ...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.06.2014 09:07

alechandro napisał(a):Przecież nie typowałem ich jako MŚ...

Oficjalnie nie - ale trochę wcześniej - tak :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2014 09:15

Janusz Bajcer napisał(a):Oficjalnie nie - ale trochę wcześniej - tak :wink:

Typowanie realistyczne a wiara to co innego...

Poza tym gdzie wcześniej typowałem Włochów ?
Jeśli masz na myśli to :
Dobrze, że mundial już się rozpoczyna bo sezon ogórkowy powoduje, że musimy interesować się tylko i wyłącznie plotkami transferowymi...

Stawiam na Niemców, liczę naturalnie na Italię...
Mam nadzieję, że Chorwaci i Hiszpanie nie wyjdą z grupy...

Mam nadzieję, że turniej będzie na wysokim poziomie w którym główną rolę będą odgrywali zawodnicy a nie sędziowie...

Czarny koń dla mnie to Chile...

...to chyba z Twoją interpretacją coś nie tak, ale to nie nowość... :D
Ostatnio edytowano 12.06.2014 09:24 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 12.06.2014 09:18

te kiero napisał(a):bardzo cieszy, że nie tylko ja wytypowałem wygraną Chorwacji w pierwszym meczu (sporo również remisów), zobaczymy na ile się to sprawdzi

Wprawdzie wytypowałem 1:0 dla Brazylii, ale kibicuję Chorwacji :D

Koszulka w szachownicę i szalik Chorwacji już gotowe na wieczorne oglądanie w Papalinie Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.06.2014 12:33

alechandro napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Oficjalnie nie - ale trochę wcześniej - tak :wink:

Typowanie realistyczne a wiara to co innego...

Poza tym gdzie wcześniej typowałem Włochów ?

:wink:

alechandro napisał(a):Jestem za...mało tego, uważam, że walp powinien otworzyć typowanie zbliżających się wielkimi krokami MŚ w Brazylii gdzie zwycięzcą będzie Italia... :mrgreen: :sm:

Przepychanki włosko - hiszpańskie czas zacząć...
:wink: :sm:

liga-mistrzow-2012-2013-dyskusja-t39194-4530.html#p1392714

Zakładam, że to tylko tak humorystycznie było, aby wprawić anakina w dobry humor :smo: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.06.2014 13:13

Niecałe 4 godziny :wink: do końca typowania.
45 uczestników, ciekawe czy jeszcze ktoś dołączy do zabawy. :?:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.06.2014 13:26

Mam pytanie techniczne.
Pierwsza kolejka zakończy się 17.06. W tym samym dniu zostanie rozegrany pierwszy mecz drugiej kolejki fazy grupowej. Oczywistym jest, że typowanie wyników drugiej kolejki można zacząć tuż po zamknięciu pierwszej kolejki czyli dziś po godzinie 18.00. W poprzednich naszych typowaniach takim elementem, który wyraźnie rozdzielał poszczególne etapy typowania było podsumowanie wyników. Tu jest to niemożliwe, bo wyniki te będą znane dopiero w dniu gdy zakończymy typowanie kolejnej fazy rozgrywek. Macie jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać :?: Można by dziś po godzinie 18 zrobić rezerwację posta na podanie wyników. Problem tylko w tym, że musiałaby to zrobić osoba, która będzie liczyć punkty a z takim wyprzedzeniem trudno przewidzieć, kto to będzie robił, kto akurat będzie miał czas. W tej sytuacji proponuję, by typer, który zamieści pierwsze typowanie w danej kolejce wyraźnie, dużymi, kolorowymi literami zaznaczył, że jest to typowanie kolejnej fazy rozgrywek (tak jak to zawsze robił anakin) a wyniki będziemy wciskać gdzieś pomiędzy typowania.

P.S.
Zauważyłem, że kolorki mojego avatara zupełnie przypadkowo pasują do aktualnej sytuacji :D
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 12.06.2014 13:30

Janusz Bajcer napisał(a):Niecałe 4 godziny :wink: do końca typowania.
45 uczestników, ciekawe czy jeszcze ktoś dołączy do zabawy. :?:

Jeszcze ja ! Jeszcze ja!

Faze grupową zatypuje, a później to nie wiem bo na miejscu będę z Chorwatami kibicował :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.06.2014 13:32

greenrs napisał(a): W tej sytuacji proponuję, by typer, który zamieści pierwsze typowanie w danej kolejce wyraźnie, dużymi, kolorowymi literami zaznaczył, że jest to typowanie kolejnej fazy rozgrywek .

Nie wiemy kto nim będzie. :wink:

Proponowałbym, żeby walp to zrobił poprzez "rezerwację"posta. :D

No chyba, że ustalimy już dziś kolejność liczenia i wtedy będzie to spoczywało na barkach tego, kto ma liczyć następną.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.06.2014 13:34

greenrs napisał(a):Mam pytanie techniczne.
...........................

Już wcześniej z Januszem uzgodniliśmy, że wrzucę posta zamykającego I kolejkę i jednocześnie otwierającego
drugą, m. in. z listą meczów, aby zachować kolejność.
Do niego wrzuci się podsumowanie typowania i powinno być przejrzyście. :wink:
greenrs napisał(a):P.S.
Zauważyłem, że kolorki mojego avatara zupełnie przypadkowo pasują do aktualnej sytuacji :D

Moje nie pasowały, to się przebrałem :lol:
Ostatnio edytowano 12.06.2014 13:41 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.06.2014 13:37

greenrs napisał(a):Mam pytanie techniczne.
Pierwsza kolejka zakończy się 17.06. W tym samym dniu zostanie rozegrany pierwszy mecz drugiej kolejki fazy grupowej. Oczywistym jest, że typowanie wyników drugiej kolejki można zacząć tuż po zamknięciu pierwszej kolejki czyli dziś po godzinie 18.00. W poprzednich naszych typowaniach takim elementem, który wyraźnie rozdzielał poszczególne etapy typowania było podsumowanie wyników. Tu jest to niemożliwe, bo wyniki te będą znane dopiero w dniu gdy zakończymy typowanie kolejnej fazy rozgrywek. Macie jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać :?: Można by dziś po godzinie 18 zrobić rezerwację posta na podanie wyników. Problem tylko w tym, że musiałaby to zrobić osoba, która będzie liczyć punkty a z takim wyprzedzeniem trudno przewidzieć, kto to będzie robił, kto akurat będzie miał czas. W tej sytuacji proponuję, by typer, który zamieści pierwsze typowanie w danej kolejce wyraźnie, dużymi, kolorowymi literami zaznaczył, że jest to typowanie kolejnej fazy rozgrywek (tak jak to zawsze robił anakin) a wyniki będziemy wciskać gdzieś pomiędzy typowania.

P.S.

Też miałem zaproponować rezerwację posta na podsumowanie pierwszej kolejki typowania.
Liczy chyba walp więc po 18 tej rezerwuje.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.06.2014 13:38

anakin napisał(a):No chyba, że ustalimy już dziś kolejność liczenia i wtedy będzie to spoczywało na barkach tego, kto ma liczyć następną.

To raczej niemożliwe. Chciałbym policzyć parę kolejek ale trudno mi z takim wyprzedzeniem określić kiedy będę miał czas. Wstępnie zgłaszam się na ochotnika do policzenia najbliższej kolejki, tj. 17.06.

O sorry :D
Widzę, że wyskoczyłem jak "Filip z konopii". W takim razie niech liczy walp. Może uda mi się załapać na kolejną...
Ostatnio edytowano 12.06.2014 13:41 przez greenrs, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.06.2014 13:41

:smo: Pisząc posta nie widziałem Waszych. Ale jak widać, myśli te same :lol: :idea:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.06.2014 13:42

Janusz Bajcer napisał(a)::smo: Pisząc posta nie widziałem Waszych.

Ja również :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2014 14:42

Janusz Bajcer napisał(a):
Zakładam, że to tylko tak humorystycznie było, aby wprawić anakina w dobry humor :smo: :wink:

No oczywiście, że tak...ale ani sam kibicuje Italii więc podnosiłem go na duchu... :mrgreen: :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone