Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 22.06.2014 07:45

PabloX napisał(a):Bardzo słaba Nigeria, jeszcze słabsza BiH, sędziów należałoby utopić w bagnie, miejsce ostatniego zabulgotania zakryć gałęziami i mchem. Po czym zapomnieć o sprawie :wink:

nie wypowiem się, bo nie oglądałem, ale wierzę :roll:

dziś włączyłem lapka i widzę wynik BiH... totalne rozczarowanie, ale jak było jak piszecie to nie dziwota, nawet powtórki nie chce mi się oglądać :roll:

PabloX napisał(a):W ostatniej rundzie kibicuję Argentynie i Iranowi. Argentynie nie z sympatii dla ich - słabej - gry, ale żeby wygrywając z Nigerią otworzyli furtkę do awansu dla Iranu. Który - dobrze grając jako drużyna i wykazując wielkie serce do gry, ma szansę pokonać BiH, która dzisiaj przestała istnieć jako drużyna i serca ani pomysłu na grę nie ma za grosz

peeełna zgoda, i naprawdę szkoda ich mi było, gdy Mesiu huknął w końcówce

btw: dziś lub jutro rano będę weryfikował III kolejkę w typerce
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 22.06.2014 09:13

MRK napisał(a):Wytłumaczcie mi jedną rzecz...bo się chyba zagubiłem. W przypadku takiej samej ilości punktów, pod uwagę jest brane bezpośrednie spotkanie, czy też bilans bramek?

rafalisko30 napisał(a):bezpośrednie

Zgodnie z zasadami "Regulations of the FIFA 2014 World Cup", kryteria ustalania pozycji zespołu w fazie grupowej
są następujące:

a) największa ilość punktów zdobytych we wszystkich meczach grupowych
b) różnica bramek w meczach grupowych
c) ilość bramek zdobytych (w przypadku jednakowej różnicy bramek)

Jeśli powyższe kryteria nie są rozstrzygające, bierze się pod uwagę mecze bezpośrednie.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 22.06.2014 10:26

walp napisał(a):
MRK napisał(a):Wytłumaczcie mi jedną rzecz...bo się chyba zagubiłem. W przypadku takiej samej ilości punktów, pod uwagę jest brane bezpośrednie spotkanie, czy też bilans bramek?

rafalisko30 napisał(a):bezpośrednie

Zgodnie z zasadami "Regulations of the FIFA 2014 World Cup", kryteria ustalania pozycji zespołu w fazie grupowej
są następujące:

a) największa ilość punktów zdobytych we wszystkich meczach grupowych
b) różnica bramek w meczach grupowych
c) ilość bramek zdobytych (w przypadku jednakowej różnicy bramek)

Jeśli powyższe kryteria nie są rozstrzygające, bierze się pod uwagę mecze bezpośrednie.

No tak też właśnie myślałem. Tym bardziej pieprzenie komentatorów było o kant dupy potluc. Skąd Oni tych jelopow biorą?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2014 10:39

MRK napisał(a):... pieprzenie komentatorów było o kant dupy potluc. Skąd Oni tych jelopow biorą?

Podobno z konkursów
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 22.06.2014 10:47

To teraz ciekawostka:

W każdej grupie są 4 zespoły, które grają systemem "każdy z każdym",
co jak dobrze wiemy, daje 6 spotkań w grupie.

Każde spotkanie może zakończyć się wygraną, remisem bądź przegraną.

Wiecie ile jest możliwych scenariuszy w grupie :?:
3^6 co daje 729 kombinacji :!:

Pewna ilość z tych kombinacji (dokładnie 115)* prowadzi do sytuacji, kiedy drugie miejsce
w grupie, zajmuje więcej niż jedna drużyna i wówczas wchodzą w użycie wspomniane
wcześniej regulacje. :wink:

* tego wyniku nie potrafię zweryfikować, znalezione w gąszczu informacji w sieci
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2014 16:38

Za 22 minuty mecz i kolejna analiza typowania wyników

Belgia - Rosja

2:0 - 2
3:0 - 2
2:1 - 20
3:1 - 7
3:2 - 3

1:1 - 11
2:2 - 1

1:2 - 2
1:3 - 1

:oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 22.06.2014 17:07

I na początek wykład Szpaka odnosnie nazwisk. Czy Fileini, czy Filini... Po czym głąb stwierdził, że powinno się mówić tak, jak się przyzwyczailiśmy... Oczywiście, mam na imię Marek, ale jak ktoś długo będzie do mnie mówił Darek, to juz powinno się tak do mnie mówić... Na końcu Szpaku stwierdził, że dość już tej dyskusji o nazwiskach, a przecież nie dyskutował, tylko gadał do siebie... Słuchając go, można się własną pięścią za....c.
GOLDEN
Cromaniak

Postnapisał(a) GOLDEN » 22.06.2014 17:10

MRK napisał(a):I na początek wykład Szpaka odnosnie nazwisk. Czy Fileini, czy Filini... Po czym głąb stwierdził, że powinno się mówić tak, jak się przyzwyczailiśmy... Oczywiście, mam na imię Marek, ale jak ktoś długo będzie do mnie mówił Darek, to juz powinno się tak do mnie mówić... Na końcu Szpaku stwierdził, że dość już tej dyskusji o nazwiskach, a przecież nie dyskutował, tylko gadał do siebie... Słuchając go, można się własną pięścią za....c.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zobaczymy co dziś pokaże ten czarny koń....albo czerwony diabeł :roll: 8)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2014 17:13

Nie wiem dlaczego, ale słuchając mecze komentowane przez Szpaka, czuję się tak, jak bym na tych mistrzostwach oglądał cały czas naszą reprezentację :roll:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 22.06.2014 17:28

GOLDEN napisał(a):
Zobaczymy co dziś pokaże ten czarny koń....albo czerwony diabeł :roll: 8)

Ten czarny kon, to stara chabeta... Poki co, diabły sprawiają lepsze wrażenie niż w meczu z Algieria.
pablo74
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo74 » 22.06.2014 17:30

Debrajne Debrujne Debrajle.
Złote Usta dla Szpaka.
pablo74
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo74 » 22.06.2014 17:40

Lukaku prezentuje się fatalnie.
Drugi mecz a facet jak grał drewno tak gra dalej.
Pierwszy do zmiany.
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 22.06.2014 17:52

Ale nudna ta Belgia!! Cały czas grają tym samym, usypiającym rytmem. Hazard jakiś niewidoczny, napastnicy to samo. Jeden Mertens coś tam próbuje.

O Ruskach w ogóle nie wspomnę...

A Szpaku, jak to Szpaku - w swoim żywiole. Nazwiska na kilka sposobów. Debrajne, Alderveld....

Szkoda że dziś Algierii nie komentuje, bo by było wesoło :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2014 17:56

Mecz w grafiku - więc grają bo muszą :wink:
Sytuacji bramkowych jak na lekarstwo :roll:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 22.06.2014 18:02

Szkoda, że USA z Portugalią dopiero o północy. Mam nadzieje, ze dotrwam i zobaczę placzacego pana R. Punktów mi nie będzie szkoda.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone