napisał(a) polokokt » 27.07.2022 22:50
Most otwarty. Dzisiaj jechałem do Orebic około 16:00. Ruch spory, samochód za samochodem .drogi tak sobie oznaczone po stronie półwyspu. Google Maps tez tak pokazuje ze nie wiadomo czy skręcić czy jechać prosto. Zjechałem pierwszym zjazdem a ostatecznie przejechałem przez góry i dojechałem do drugiego zjazdu i do drogi 414.
Sam przejazd przez most bez szału (cały urok chyba podziwiać gdzieś z brzegu). Ze względu dolna duży ruch prędkość jazdy 40km/h na dozwolonej 80. Do tego jak się jedzie to praktycznie nic nie widać poza pylonami. Wody prawie wcale . Jakby dodali dach to byłby tunel

(mogli zrobić tak jak most nad Zalewem Zegrzynskim ze boki są zrobione z przezroczystej pleksi ze kierowca widzi wodę.
I Policja tez na ta okazje się ustawiła. Zapłaciłem w Dolinie Naretwy (pod mostem za ostatnimi budami) mandat 150kn . I wcale nie jestem przekonany ze policjant pokazał mi moja prędkość na radarze . Było prawie 90 pokazane a to dosyć sporo , raczej czułbym taka predkosc . W sumie nie wiem dokładnie ile jechałem ale według mnie niezbyt szybko bo ruch duży i samochód za samochodem w obie strony . A w ogóle wyjął mnie ze środka całego ciągu aut . Totalnie go nie widziałem, ledwo się zatrzymałem bo jechałem dosyć blisko poprzedzającego a ten tu wchodzi na ulice zaraz za nim

Także uważajcie , policja chyba ma przykaz trochę wspomóc budowę mostu