Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MLINI - nic dodać, nic ująć!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 25.08.2015 18:54

Kotor... ale tam, nikomu to nie przeszkadza...
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 25.08.2015 18:54

mysza73 napisał(a):
Magdalena S. napisał(a):Pomijając te drobne niedogodności i to że Czarnogórcy są nastawieni raczej roszczeniowo (przynajmniej na takich trafiłam), Montenegro podoba mi się bardzo.
Miło pobyć, pooglądać i wrócić do Chorwacji :oczko_usmiech:

Czyli odczucia podobne do moich :wink: ,
jakoś nigdy nie zakładałam, że tam będę stacjonować ... tylko w odwiedziny ... i jestem utwierdzona w tym przekonaniu :oczko_usmiech: .

Ja tam w życiu nie byłam, a mam takie samo wewnętrzne przekonanie - że jechać na wycieczkę i pooglądać - bardzo chętnie, ale wczasować to jednak nie...
Może jakieś argumenty na nie dla reszty ekipy wyjazdowej u ciebie znajdę, Myszo ;) .

Ładnie tam :) .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.08.2015 19:18

Potter napisał(a):
Szkoda, że ten Kotor tak daleko ... chyba tam nie dotrę :cry: ... Dawaj więc jak najwięcej zdjęć !

No nie przesadzaj ... apartman np w Cavtacie (nie będzie dalej niż do Orebicza :smo: ) i Kotor masz na wyciągnięcie ręki :oczko_usmiech: .

Lednice napisał(a):
Gwiazda, cytat z Tito :roll:

Trg Oktobarske revolucije, Trg Bratstva i Jedinstva :?: :roll:

Koper jeszcze jest głęboko w socjaliźmie :wink:

Nie byłam nigdy w Koperze/Koprze :? więc się nie wypowiem ... :wink:

slavko.v napisał(a):Kotor... ale tam, nikomu to nie przeszkadza...

:wink:

morgana napisał(a):
Ładnie tam :) .

No ładnie, ładnie ... ale w Chorwacji jakoś lepiej się czuję ... jakoś tak jak u siebie :P .
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.08.2015 19:22

Potter napisał(a):Mycha, jak Ty to robisz, że Zuza nie tylko chętnie ale i z niesamowitym urokiem pozuje do zdjęć 8O ?

...no wiesz Potter...jak ktoś się modelką rodzi ...to już tak zostaje :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2015 19:55

slavko.v napisał(a):Kotor... ale tam, nikomu to nie przeszkadza...

W Czarnogórze od 1945 roku rządzi ta sama partia, tylko kilka razy zmieniła nazwę 8)
Od 70 lat :roll:

Myślę, że bardzo wielu ludziom to przeszkadza, ale ci u władzy są za cwani, żeby się od korytka przegonić :wink:

A to nie to samo :wink:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 25.08.2015 20:13

ktoś ich wybiera, raczej wyborów nie fałszują...
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 25.08.2015 20:35

Według mnie Koper jest w Słowenii, a Kotor w Czarnogórze...PS. Moje zdjęcia z Kotoru sprzed kilku lat nie są takie ładne jak Twoje, może dlatego, że byłam zmęczona upałem i dopadło mnie ogólne osłabienie...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2015 20:43

Wiem, wiem :wink:

Zwykła literówka 8)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.08.2015 20:49

mysza73 napisał(a):jakoś nigdy nie zakładałam, że tam będę stacjonować ... tylko w odwiedziny ... i jestem utwierdzona w tym przekonaniu :oczko_usmiech: .

myszka strasznie jesteś uprzedzona....ale powiadam Ci
...prześpij się jedną noc i wieczorem idż na klif na zachód słońca
... w tym miejscu co stacjonowałem i zmieniasz słowo :wink:

do-chorwacji-przez-montenegro-t43071-30.html?hilit=chorwacji przez montenegro
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 25.08.2015 22:19

Wróconam ... przybiegłam i czytam, i oglądam, i banan nie schodzi mi z twarzy na samą myśl ... ileż to razy mijałyśmy się na tym wyjeździe w tym samym czasie i w tej samej przestrzeni!!!

:oczko_usmiech:
Joker_28
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joker_28 » 26.08.2015 04:00

Nadrobiłem zaległości, świetna relacja.

U mnie MNE i Kotor ciągle w planach. W tym roku było na to ... za gorąco :wink: A i z Pelješca kawał drogi.

Co się odwlecze ... :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 26.08.2015 07:43

mysza73 napisał(a):No a teraz już nie ma przeproś ... proszę przygotować po 3 euro:

Yyyyy nie mam przy sobie :roll:
Da radę jakoś na lewo?

mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.08.2015 07:54

mervik napisał(a):
Potter napisał(a):Mycha, jak Ty to robisz, że Zuza nie tylko chętnie ale i z niesamowitym urokiem pozuje do zdjęć 8O ?

...no wiesz Potter...jak ktoś się modelką rodzi ...to już tak zostaje :oczko_usmiech:

Z własnego doświadczenia to wiesz :?: :mrgreen:

Sara76 napisał(a):PS. Moje zdjęcia z Kotoru sprzed kilku lat nie są takie ładne jak Twoje, może dlatego, że byłam zmęczona upałem i dopadło mnie ogólne osłabienie...

Bo wiesz ... do Kotoru to chyba trzeba po dwa razy jeździć :wink:

mervik napisał(a):
mysza73 napisał(a):jakoś nigdy nie zakładałam, że tam będę stacjonować ... tylko w odwiedziny ... i jestem utwierdzona w tym przekonaniu :oczko_usmiech: .

myszka strasznie jesteś uprzedzona....ale powiadam Ci
...prześpij się jedną noc i wieczorem idż na klif na zachód słońca
... w tym miejscu co stacjonowałem i zmieniasz słowo :wink:

No po Twojej relacji kombinowałam, żeby pojechać podobnie ... ale jakiś wewnętrzny głos mi mówił, żeby nie iść tą drogą :roll: :wink:
a wiesz ... jak se kobieta coś uroi to nie przekonasz ... :roll: :oczko_usmiech: .

a to ja napisał(a):Wróconam ... przybiegłam i czytam, i oglądam, i banan nie schodzi mi z twarzy na samą myśl ... ileż to razy mijałyśmy się na tym wyjeździe w tym samym czasie i w tej samej przestrzeni!!!

Toś Ty tyle w tej Albanii siedziała 8O :roll: :roll: 8O :wink:

No pewnie się mijałyśmy ... :roll: :?

Joker_28 napisał(a):Nadrobiłem zaległości, świetna relacja.

U mnie MNE i Kotor ciągle w planach. W tym roku było na to ... za gorąco :wink: A i z Pelješca kawał drogi.

Co się odwlecze ... :)

Ja pierwszy raz z Orebicza do Kotoru jechałam ... :wink:

Roxi napisał(a):
mysza73 napisał(a):No a teraz już nie ma przeproś ... proszę przygotować po 3 euro:

Yyyyy nie mam przy sobie :roll:
Da radę jakoś na lewo?

No nieeeeeeeeee ... całą kasę na wino wydałaś :?: :roll: :smo:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.08.2015 08:28

Odcinek 14: 27 lipca 2015: Kotor 8) - ciąg dalszy

Przeczytałam gdzieś, że być w Kotorze i nie wejść na twierdzę św. Jana, to prawie jak być w Watykanie i nie widzieć papieża... 8O :wink:
Choć jak wiadomo prawie robi dużą różnicę ... :wink:
W Rzymie byłam, papieża widziałam, a nawet dwóch na raz 8O :oczko_usmiech: ... to i na twierdzę się przejdę, a co mi tam ... :D .
Twierdza znajduje się na wysokości 260 m n.p.m.
Aby zobaczyć 15-metrowej grubości mury, trzeba pokonać 1426 stopni, tak wyczytałam ... nie wiem komu chciało się to liczyć, nie mi ... :roll: :wink: .
Łączna długość murów wynosi 4,5 km, a wysokość – 20 m.
Wstęp jak już wspominałam, chyba 3 euro :wink: .

Idziem więc ... :mrgreen: ,
choć wydaję mi się, że ... mało chętnych jest ...
jeden chce się zwolnić, inna ściemnia, że nie ma kasy ... :roll: :? :wink:

Obrazek

Początkowo nie jest źle ... idziemy częściowo w cieniu ...

Obrazek

A i widoki są całkiem, całkiem ...

Obrazek

Obrazek

Ale były to tylko miłe złego początki :roll:
bo upał coraz bardziej dawał się we znaki ...

Obrazek

W mniej więcej 1/3 drogi można zrobić sobie odpoczynek w kościele Matki Bożej od Zdrowia (Gospe od Zdravlja) ... trzeba mieć dobre zdrowie, żeby tu dojść ... :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tego Felka nie znam :evil: ... dawałam mu wymownym spojrzeniem do zrozumienia, że mi strasznie bruździ :roll: ... ale chyba był za mało kumaty, ale miał już dosyć wspinaczki ... :roll: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz to już blisko ...

Obrazek

Pamiętacie, jak wspominałam, że Kotor jest malutki ... proszę ... oto dowód :D ,
a starówka ma chyba kształt trójkąta prostokątnego równoramiennego ... gdybym znała przyprostokątne, mogłabym policzyć powierzchnię starego miasta ... :lool: :devil: :boss:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale flaga tym razem stanęła na wysokości zadania ... choć maszt jakiś taki krzywy chyba jest ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

Droga w dół to już był pikuś ... :lool: :lool: :lool:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tuż przy zejściu z murów jest kranik z wodą ... mąż zmoczył się cały ... łącznie z głową, gaciami, butami ... :roll: :roll: :roll: ,
choć przyznaję ... ja też zmywałam z siebie sól i pot ... :oczko_usmiech: :smo: ,

zanim udamy się na miejsce zbiórki ... zajrzymy jeszcze to tu, to tam :mrgreen: :papa:
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 26.08.2015 08:44

Pięknie. 8)
Kotor i cała zatoka to jedno z moich ulubionych miejsc w tej części Europy. Wracaliście tą samą drogą, czy zamknęliście pętlę wokół zatoki?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

MLINI - nic dodać, nic ująć! - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone