Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

[SKRADZIONO] Mazda 6, Srebrna, Warszawa

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcinbb
Croentuzjasta
[SKRADZIONO] Mazda 6, Srebrna, Warszawa

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 01.03.2013 09:49

Witam,

wczorajszej nocy tj. 27/28.02 na Warszawskim Ursynowie skradziono moją srebrną Mazdę 6 2005r. WN 3511C 2.0 ON Kombi
Samochód przestał sobie nockę pod blokiem rano w jej miejscu znalazłem zielonego Citroena C3...

VIN: JMZGY19R201207280

Charakterystycznych znaków szczególnych raczej brak... zielony fotelik dziecięcy na tylim siedzeniu.
Samochód zapewne już w częściach znajduje się w połowie na giełdzie w Słomczynie a w drugiej połowie za 2 tyg. wypłynie na allegro:/

Cholera a taka fajna była z niej Madzia... dopiero 2 latka prowadzaliśmy się razem, i miałem szczęście bo nie prowadzała się "na boki" ani nie trzeba było często jeździć z nią do lekarza.

Panowie i Panie szerokości teraz muszę szukać godnej zastępczyni Madzi zapewne już z "innej stajni"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2013 10:22

marcinbb napisał(a):Samochód zapewne już w częściach znajduje się w połowie na giełdzie w Słomczynie a w drugiej połowie za 2 tyg. wypłynie na allegro:/

a mnie się wydaje że nowy właściciel na Ukrainie opija Obrazek cztery nowe kółka :( a tak na serio to miałeś wykupione AC :?: zawsze to jakiś grosik skapnie z ubezpieczenia Obrazek
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 01.03.2013 11:02

Ubezpieczenie mam zawsze to jakieś 70-80% rynkowej wartości samochodu którą oddadzą za około 2 miesiące. Jednak co do Ukrainy, dojechać tam samochodem, przekroczyć granicę, a później zarejestrować to chyba problem szczególnie bez papierów.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 01.03.2013 12:34

Są kontenery,lewe dokumenty a do tego nie zawsze uczciwi ludzie na granicy,ale ja stawiam na rozbiórkę na części i dalej gie :( łda i allegro
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2013 13:36

marcinbb napisał(a):Ubezpieczenie mam zawsze to jakieś 70-80% rynkowej wartości samochodu którą oddadzą za około 2 miesiące. Jednak co do Ukrainy, dojechać tam samochodem, przekroczyć granicę, a później zarejestrować to chyba problem szczególnie bez papierów.

znajomemu podprowadzili Range Rowera,jak się póżniej okazało trzy tygodnie przed kradzieżą auto zostało zarejstrowane na Ukrainie Obrazek

Łał Obrazek zostałem Cromaniakiem Obrazek
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 01.03.2013 14:09

marcinbb napisał(a):Witam,

wczorajszej nocy tj. 27/28.02 na Warszawskim Ursynowie skradziono moją

Szczerze współczuję. :(
Wiem jakie to jest uczucie,widząc puste miejsce po swoim autku.
Sam to przeżyłem,parę lat temu :evil:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.03.2013 14:12

JackDaniels;) napisał(a):
marcinbb napisał(a):Ubezpieczenie mam zawsze to jakieś 70-80% rynkowej wartości samochodu którą oddadzą za około 2 miesiące. Jednak co do Ukrainy, dojechać tam samochodem, przekroczyć granicę, a później zarejestrować to chyba problem szczególnie bez papierów.

znajomemu podprowadzili Range Rowera,jak się póżniej okazało trzy tygodnie przed kradzieżą auto zostało zarejstrowane na Ukrainie Obrazek

Łał Obrazek zostałem Cromaniakiem Obrazek

Znajoma kupiła auto na giełdzie na Litwie i tak jej się wydawało że ktoś ją śledzi jak nim wracała,dzięki Bogu przegub się uj...ł i od razu z trasy do znajomego mechanika a tam zonk do podwozia przyklejone kluczyki.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 02.03.2013 17:26

Z napisał(a): na giełdzie na Litwie

Ponad dwa lata stamtąd ciągnąłem auta
Z napisał(a): przegub się uj...ł
Tam to norma wszystko spawają i kleją u nas trzeba poprawiać
Z napisał(a):podwozia przyklejone kluczyki.

I patrz jaki pech,tyle aut z Litwy miałem i musiałem drugie kluczyki dorabiać nigdy drugich przyklejonych nie było.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 02.03.2013 17:58

marcinbb napisał(a):
Charakterystycznych znaków szczególnych raczej brak...

A szkoda, może z naklejką cropl byłby bardziej charakterystyczny i nikt by go nie ruszył.

A tak poważniej, to współczuje. :!:
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 04.03.2013 08:45

Obawiam się że naklejki, inne znaki szczególne niewiele by pomogły. Jak złodziej przychodzi po konkretny samochód to i z przyczepką zwędzi. W ten samochód wsiadałem i wiedziałem że dowiezie mnie na miejsce każdy inny trzeba będzie poznawać od zera i weryfikować jego możliwości.

Zaproponujcie coś za czym mogę zacząć się rozglądać w cenie powiedzmy do 30k PLN z lat 2007-08
Ford ( S-Max, Mondeo mk4 ) te mi się podobają ale o Fordach niewiele wiem, Audi A4 te cały czas stoją w cenie która znacznie przekracza zakładany budżet.
Citroeny mimo że ładne z zewnątrz wewnątrz wyglądają raczej mało zachęcająco ( przykładem niech będzie C4 picasso ).
Do wyboru pozostaje już chyba tylko Passat, za japońce już raczej podziękuję nie mam zamiaru znów wyjść z bloki i nie znaleźć samochodu.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 04.03.2013 09:13

Nie koniecznie bo kilka a może już nawet kilkanaście lat temu kolega policjant w trakcie kontroli drogowej zwrócił uwagę,że na zarejestrowanym na Ukrainie samochodzie jest naklejka PL.Samochód był świeżo ukradziony i jechał na Ukrainę podczas gdy jego właściciel jeszcze smacznie spał o niczym nie wiedząc.Tak więc obudzony dostał dwie informacje złą i dobrą :lol: Gdyby nie naklejka to z nr Ukraińskimi i nie zgłoszony bez problemu wyjechał by z kraju.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 04.03.2013 11:58

marcinbb napisał(a):Ford ( S-Max, Mondeo mk4 ) te mi się podobają ale o Fordach niewiele wiem

1.8TDCI to ford-owski motor,2.0TDCI to francuz chyba z Laguny i lub z PSA,fordy zwykłe poczciwe auta,wiele flot nimi się porusza pisze o MK4 więc szybko stracą na wartości,S-max nie wiem nie miałem ale fajny acz kol wiek wolał bym Galaxy,to samo inny tył.
marcinbb napisał(a):Passat, za japońce już raczej podziękuję nie mam zamiaru znów wyjść z bloki i nie znaleźć samochodu.

Wiesz Pasek nadal jest (nam ber one) na czarnej liście,ale jak ci mają ukraść to ci ukradną,to złodziej pilnuje ciebia a nie ty pilnujesz samochodu.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 04.03.2013 22:53

Kiedyś był przypadek że gościowi w Rzeszowie Policja Merca odebrała bo kradziony, a czysty niby był , w gazetach pisali , Przypadek sprawił że namierzyli go po GPSie , miał fabryczny i namierzyli jego nr, jak nie wiem , możliwe że miał wsadzone radio moduł .
Jeśli zostanie użyty jego radio GPS to jest szansa go namierzyć , pytajcie wtajemniczonych od tego ...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.03.2013 23:01

marcinbb napisał(a):....... za japońce już raczej podziękuję nie mam zamiaru znów wyjść z bloki i nie znaleźć samochodu.

Nie strasz.
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 05.03.2013 11:25

auto_gt napisał(a):Kiedyś był przypadek że gościowi w Rzeszowie Policja Merca odebrała bo kradziony, a czysty niby był , w gazetach pisali , Przypadek sprawił że namierzyli go po GPSie , miał fabryczny i namierzyli jego nr, jak nie wiem , możliwe że miał wsadzone radio moduł .
Jeśli zostanie użyty jego radio GPS to jest szansa go namierzyć , pytajcie wtajemniczonych od tego ...

Wszystko OK jednak GPS to tylko odbiornik nie nadaje żadnego sygnału TYLKO odbiera. Zgodzę się że jeśli był zainstalowany moduł GSM/GPRS to po IMEI`u tego modułu udało by się ustalić że został użyty a od tego tylko udać się do operatora GSM i zlokalizować dany moduł GSM.
Dokładnie tak samo udało by się "zlokalizować" samochód jeśli zostawimy w nim włączony telefon i oczywiście jeśli będzie w zasięgu sieci GSM.
By człowiek pomyślał to by wsadził jakąś starą nokię do bagażnika podłączoną non stop do lądowania, niestety mój furgon dziś został już wyrejestrowany.

[quote="krakuscity"Nie strasz.[/quote]
Nie straszę - informuje i ostrzegam, oczywiście jak ktoś ma prywatny garaż z monitoringiem to śpi spokojnie ja muszę w lepszy alarm zainwestować w innym samochodzie.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.