Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

[SKRADZIONO] Mazda 6, Srebrna, Warszawa

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.03.2013 12:21

AC miałeś?

A sygnał GSM przy lokalizatorach złodzieje zagłuszają, więc w sumie psu na budę...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2013 16:40

marcinbb napisał(a):Zaproponujcie coś za czym mogę zacząć się rozglądać w cenie powiedzmy do 30k PLN z lat 2007-08

Jestem fanem marki Volvo a od dwóch lat śmigam taką V-ką z 2008 roku,za 30 tys pln i jeszcze troszkę grosza ja dorzucisz będziesz miał coś tak PIĘKNEGOObrazek
Obrazek
Obrazek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.03.2013 16:51

To już lepiej focusa... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2013 16:54

FUX napisał(a):To już lepiej focusa... :wink:

Obrazek w sumie to prawie Focus Obrazek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.03.2013 18:31

No i focus nie jest chiński... :wink: :twisted:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.03.2013 08:45

FUX napisał(a):No i focus nie jest chiński... :wink: :twisted:

Kiedyś w sklepie z zabawkami klientka zapytała sprzedawczynię, czy mają coś co nie jest z Chin, ta odpowiedziała, że tak, sprzedawców. :wink:

Marcinie współczuję. Mazdy są ok. Obawiam się, że masz rację z tym, że poszła na części.

:hut:
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 06.03.2013 11:08

Sprawa wygląda następująco AC oczywiście miałem wykupione, samochód a raczej to co po nim zostało ( książki, kluczyki, przeglądy, itp. ) mają już nowego właściciela - mojego ubezpieczyciela.
W dniu wczorajszym otrzymałem wycenę na podstawie Eurotaxu - wycena mnie satysfakcjonuje, zgodnie z informacją od ubezpieczyciela za około 24-48h kasa za odszkodowanie ma być u mnie na koncie.
A dla przypomnienia samochód zaginął 28.02 więc niecały tydzień temu... pozytywnie zaskoczył mnie czas realizacji tego tematu. Jednak kasy nie ma jeszcze na koncie więc jak to się mówi nie mów hop...

Wracając do samochodów JackDaniels;) proponuje Volvo V-kę samochód ładny i bezpieczny warty przemyślenia jednak puki co jak pisałem kieruje się raczej w kierunku Fordów Mondeo czy S-Max.
Focus... chciałem go kupić zamiast Mazdy więc znam ten samochód bardzo dobrze, wiem też czego brakowało mi w Mazdzie a czego w Focusie pewnie bym nie znalazł. Z perspektywy czasu planuje Forda a kupie pewnie coś zupełnie innego.
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 07.03.2013 08:36

No i stało się w dniu wczorajszym w godzinach późno popołudniowych ubezpieczyciel przelał mi kasę. Nie wiedziałem że ubezpieczalnie aż tak szybko potrafią wypłacić odszkodowanie. Dziś mija tydzień od czasu gdy nie znalazłem samochodu.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.03.2013 08:41

A u kogo miałeś ubezpieczenie?

My za szkody przepięciowe bez łaski w ciągu około 10 dni. Ubezpieczone w PZU.
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 07.03.2013 09:43

Samochód ubezpieczony był w Aviva myślałem że będzie to trwało około miesiąca a tu miła niespodzianka.
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 13.03.2013 09:17

Nie minęło 2 tyg. i już zakupiony następca poczciwej Madzi 6.
Ford Mondeo Kombi 2009r. 2.0 Diesel 140PS w wersji Titanium
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 13.03.2013 09:35

z ciekawości...a co by było gdyby samochód się znalazł?
zwrot kasy wtedy się należy? jak to jest?
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 13.03.2013 09:52

Sprawa jest prosta zanim ubezpieczyciel wypłaci Ci odszkodowanie podpisujesz cesję własności samochodu, na rzecz ubezpieczyciela. W ten sposób ja mam kasę, a ubezpieczyciel "skradziony samochód" - jeśli się znajdzie ubezpieczyciel pyta czy chce jeszcze swój samochód ( ale muszę oddać im odszkodowanie ) lub mówię dzięki mam już inny.

Reasumując ubezpieczyciel posiada wszystkie dokumenty aby ewentualnie w przyszłości mógł zarejestrować i sprzedać ten samochód, ja posiadałem pieniądze na zakup innego auta.
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 13.03.2013 09:57

w zasadzie dobrze słyszeć że Aviva tak szybko działa, bo właśnie wczoraj zawarłem u nich umowę AC :D
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 13.03.2013 10:02

Powiem Ci że ja chyba też ponownie skuszę się na ich ofertę. OC to generalnie lotto mi bo jak w coś wale to i tak poszkodowany musi załatwiać wszelkie tematy z moim ubezpieczycielem. A w tym przypadku szybkość załatwienia sprawy przekonuje mnie aby dać im jeszcze jedną szansę. Niestety po świeżej szkodzie ( kradzieżowej, zdjęli mi -10% zniżki za AC) a biorąc pod uwagę dużo większą wartość samochodu moje ubezpieczenie za AC wzrosło do dość astronomicznej sumy:/ Stąd muszę zweryfikować kosztu u konkurencji.

rafgrzeg zweryfikuj udział własny w AC bo czasami potrafią wpisać 2000 PLN udziału własnego w szkodzie. Kosztem mniejszej składki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.