napisał(a) marcinbb » 26.03.2013 08:59
ciach: "Dwulitrówka zbudowana jest w dość oryginalny sposób. Otóż wał korbowy łączy z jednym wałkiem rozrządu i kołem pompy wtryskowej pasek zębaty. Drugi wałek rozrządu napędzany jest od pierwszego za pomocą krótkiego łańcucha. Konstruktorzy niezwykle optymistycznie oceniają żywotność układu. Pasek rozrządu wymienia się co ... 200 tys. km a łańcuch jest dożywotni."
A czy 2.0 Diesel 115 kucy jest jednym z najlepszych silników puki co jeszcze nie wiem, jeździ płynnie, przyśpieszenie OK, żona z dzieckiem chwile po ruszeniu zasypiają bo jest taki wygodny ?? (nie wiem na tylnej kanapie siedziałem raz jak go oglądałem).
Jedną rzeczą którą mogę zarzucić Fordowi to kompletny brak informacji o wypalaniu DPF`a w ten sposób zdajesz sobie sprawę z wypalania DPF`a gdy startujesz ze świateł i zamiast odczuwalnego przyśpieszenia przy około 1,8k rpm to samochód zaczyna jechać przy 2,7k rpm. Albo jak zajeżdżasz pod dom a spod auta bucha gorące powietrze i śmierdzi spalonym metalem. Niestety włącza się kiedy chce i jak chce, trwa to też od kilkunastu minut do ... nie wiem ostatnio po 30 minutach poddałem się i wyłączyłem stacyjkę. Wymyślili sobie wielki około 7 calowy wyświetlacz ( converse+ ) między zegarami i szkoda było im zaimplementować informacje DPF... ale o niezapiętych pasach pasażera, o pikaniu czujników parkowania na światłach z przodu i z tyłu już nie zapomnieli.
Aaa no i najważniejsze Ford wymyślił sobie że da zestaw naprawczy zamiast zapasu/dojazdówki ba nawet klucza do odkręcania kół... podłącz "szprej" i napompuj sobie kompresorem opony i szukaj wulkanizatora nie przekraczając 80km/h.