napisał(a) pasażer » 17.10.2012 18:27
jackuc napisał(a):Pasażer,
dzięki wielkie zatem jednak wizyta w sklepie mnie chyba nie ominie. Macie rację trzeba przymierzyć...
no najlepiej przymierzyć, szczególnie maski o mniejszym kołnierzu jak LOOK.
LOOK jest bardzo dobrą maską. Zwycięzca w kategorii JAKOŚĆ/CENA. Żałuję, iż mi nie przypasowała. Nie widzę sensu dopłacać za kosmetykę w LOOK2.
Ventura jest to praktycznie LOOK, ale w wersji z jedną szybą.
Alternatywą dla LOOKa (Identyczna jakość wykonania, niemal identyczny miękki silikon) jest SEEMANN ZOOM za 130zł.
Jeżeli wytypujesz dobre maski z jednej półki cenowej (tak też zrobiłem), to żaden uczciwy sprzedawca, nie wskaże Ci najlepszej. Różnice niewielkie. To czysta fanaberia-fantazja klienta, którą wybierze. Przed zakupem, rozmawiałem z instruktorem, który niedaleko mnie prowadzi bazę nurkową oraz innymi osobami prowadzącymi szkolenia i każdy mówił podobnie (tekst wyżej wytłuszczony).
Czy przeźroczysty czy czarny silikon to już może kwestia przyzwyczajenia. Przeźroczysty jedynie po czasie żółknie i może nieestetycznie wygląda, jednak ja już tylko z czarnym. Mniej światła dla mnie lepiej szczególnie w Adriatyku w słoneczny dzień. Niemniej jednak mam zamiar dać nura w zalanym kamieniołomie
Jak chcesz przez allegro to mogę na pocztę przesłać Ci namiar do sprzedawcy, u którego ja kupiłem. Doradził uczciwie i z wymianą nie robił najmniejszego problemu.