zamek Książ + palmiarnia, zamek Czocha, kościół Pokoju w Świdnicy, Ardspach........ niezła wycieczka a i tak pewnie zobaczyłaś zaledwie 10% cudów z tego rejonu
.png)
Ale numer! Adršpach odwiedziłam 2 tygodnie temu, w deszczu... Z Kłodzkiem było trochę lepiej, bo już zaświeciło nam słoneczko.
A w zeszłą niedzielę, wracając z Cromaniackiego spotkania (bazę mieliśmy w czeskim Pecu pod Śnieżką), wstąpiliśmy do Teplickiego Skalnego Miasta
Piękne rejony! Baw się dobrze!
Prawda,że pięknie![]()
zamek Książ + palmiarnia, zamek Czocha, kościół Pokoju w Świdnicy, Ardspach........ niezła wycieczka a i tak pewnie zobaczyłaś zaledwie 10% cudów z tego rejonu
.png)
Katerina napisał(a):Trochę przecieków miałam z cromaniackiego wypaduPodreptalam jakimś tam odcinkiem Waszego szlaku
![]()
.png)
Katerina zmieniła chyba Avatorek. Do twarzy jej, nie powiem.
Ale że info liveOd kogo?
Skoro urodziny, to spóźnione, ale szczere życzenia - zdrówka, spełnienia marzeń i duuużo podróży!![]()
![]()
P.S. Jesteś zodiakalną Wagą!Bardzo lubię ten znak i (jako Strzelec) dobrze się z ludźmi spod tego znaku dogaduję
Wszystkiego najlepszego Wago
znam 2 wagi i są to super babki
.png)
Habanero napisał(a):Bardzo lubię Postirę. Miasteczko w którym mógłbym spędzić tydzień bez najmniejszego problemu (ponoć śmierdzi rybami).
Uwielbiam Twoje zdjęcia z udziałem ludzi. Jedni czekają na kadry bez nich, a u Ciebie są wartością dodaną.
Masz oko Kasiu
Katerina napisał(a):maslinkaAle numer! Adršpach odwiedziłam 2 tygodnie temu, w deszczu... Z Kłodzkiem było trochę lepiej, bo już zaświeciło nam słoneczko.
A w zeszłą niedzielę, wracając z Cromaniackiego spotkania (bazę mieliśmy w czeskim Pecu pod Śnieżką), wstąpiliśmy do Teplickiego Skalnego Miasta
Piękne rejony!
Trochę przecieków miałam z cromaniackiego wypaduPodreptalam jakimś tam odcinkiem Waszego szlaku
![]()
W Książu miałam 25 stopniW drugiej połowie października to szok, zwłaszcza,że w Trójmieście 15 to max.
A wypad zrobiłam w celu celebrowania urodzin (podwójnych) Te moje były chyba najpiękniejsze dotąd
![]()
travelPrawda,że pięknie![]()
Zważywszy na fakt, że byłam tam tylko dwa dni, to mogę być z siebie dumna![]()
Cudne perełki (sama Świdnica zrobiła na mnie duże pozytywne wrażenie),
a do tego piękna pogoda, boskie towarzystwo i w ogóle...cudne urodziny miałam![]()
Katerina napisał(a):A droga do Skalnego Miasta była taka jak w pierwszych kadrach tego video![]()
Katerina napisał(a):Ponieważ końcówka wieczoru była bardzo romantyczna, ze względu na piękną glazbę , postanowiłam podtrzymać ten nastrój i posiedzieć na tarasie z winkiem - prezentem od Tomka![]()
i muzyką z YouTube
To był cudny wieczór

.png)
Katerina napisał(a):Co do relacji Waga - Strrzelec...taki mamy układ małżeński...![]()
I twierdzę, że kobiety Strzelce to zupełnie inna bajka niż faceci spod tego znaku
![]()
![]()
Katerina napisał(a):Po dzikich pląsach odwróciłam się, aby odejść na bok i zaczerpnąć tchu, i wtedy zauważyłam przyglądających nam się i bijących brawo naszych gospodarzy - Juraja z żoną. Spytał skąd mamy tyle energii, więc Małż powiedział, że to po Jurajowym winie, które dostaliśmy w prezencie. Facet się wzruszył i na drugi dzień zostaliśmy obdarowani kolejnym zapasem plus 15-letnim proškiem własnej roboty![]()
![]()
.png)
Katerina napisał(a):Sprawa z szerszeniami wygląda moim zdaniem tak: jeśli nie drażnione, to są mniej upierdliwe niż osy![]()
Te drugie bowiem krążą całymi chmarami nad talerzami i napojami starając się o posiłek na krzywy ryj, w tym głównie mięsko je interesuje
Szerszenie, choć budzące większą grozę - bo większe i wydające dźwięk odrzutowca - zainteresowane są upijaniem się młodym winem z niezerwanych winnych gron i jeśli przelecą nam koło ucha, to przez przypadek - tranzytem do drugiej pergoli
.png)
Katerina napisał(a):
Dzień (wieczór) Świstaka, czy co?![]()
Dokładnie te same sceny widziałam dzień wcześniej w BoluDzisiaj edycja Letniego Karnawału w Sutivanie
![]()
.png)
Wiem o czym mówisz
Kobiety-Wagi najbardziej romantyczne są
Mnie Skalne miasto kojarzy się z tym
teledyskiem (0:58 to ta brama)
Katerina napisał(a):
Co do relacji Waga - Strrzelec...taki mamy układ małżeński...![]()
I twierdzę, że kobiety Strzelce to zupełnie inna bajka niż faceci spod tego znaku
![]()
Oczywiście masz na myśli to, że kobiety fajniejsze (?)![]()
Coś wiem na ten temat, kiedyś znałam bliżej mężczyznę Strzelca
Świetny wieczór w Sutivanie! Powiedziałabym, że nietypowy, gdyby nie... ten w Bolu
Sprytnie rozegrane!Za każdym razem czegoś się od Was uczę
Kapitalna ta fiesta
Szkoda ,że mnie tam już nie było
Sprawdziłam, 17.09 to było i akurat tego dnia odjechałam w siną dal......
Myślę, że to bardzo udana charakterystyka/definicja kobiet i mężczyzn.
Piękna jesienna wycieczka (przy okazji również życzę 100 lat).
Mieliście szczęście, dwie takie imprezy dzień po dniu.
. My w tym roku mogliśmy się załapać na Festiwal Żywych Posągów w Nowej Wsi Spiskiej. Mogliśmy... ale się nie załapaliśmy