Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mam na oku apart. w zatoczce 700m od Zaboric. Kto poleca ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak
Mam na oku apart. w zatoczce 700m od Zaboric. Kto poleca ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 15.02.2009 11:22

Zapowiada się wspaniale - 1300 zł za tydzień . Warto pojechać w okolice Zaboric (8km od Sibenika) ? Z 10-letnią córką i żonką będzie co robić ?

Nie byłem jescze w Splicie, więc obowiązkowo. Może Medjugorjie i Dubrovnik uda się stamtąd zaliczyć...

PS. No tak chyba nie często tam bywaliśmy Cromaniacy. Może jednak szukać w okolicach Omiśu ?

Chcę zwiedzić to co pisałem u góry. Tak mi najbardziej okolice Splitu dojazdowo pasują :)

Artur
leopantera
Cromaniak
Re: Mam na oku apart. w zatoczce 700m od Zaboric. Kto poleca

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 15.02.2009 19:40

Bahama napisał(a):Nie byłem jescze w Splicie, więc obowiązkowo. Może Medjugorjie i Dubrovnik uda się stamtąd zaliczyć...

Wyprawa do Medjugorje z tych stron to wycieczka na cały dzień. My musieliśmy wstać o 6 rano by tam dotrzeć na 11 ... ale wtedy nie było jeszcze autostrady.
Co do Dubrownika to proponuję "zaliczyć" perłę Adriatyku z bliższych rejonów, np jak pisałeś z Omisza
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 15.02.2009 20:19

Bahama o co Ty pytasz? Czy warto tam jechać ? OCZYWIŚCIE.
Może to sentyment, bo pierwsze wakacje w Chorwacji spędziliśmy właśnie w Szybeniku i okolicach, a na plażę jeździliśmy również do Zaboric.
Szybenik jest piękny, wąskie uliczki, katedra, poranny targ rybny( jeżeli lubisz pichcić to koniecznie odwiedź). Musicie obowiązkowo wieczorem wdrapać się na mury, cudne widoki.
Poza Szybenikiem masz do zwiedzenie obowiązkowo Vodice ( strasznie zatłoczony kurort, z dużą ilością sklepików - kobiety to uwielbiają). W drugą stronę koniecznie śliczny Primosten, potem Trogir i oczywiście Split, oraz ruiny Salony.
Mało?
To jeszcze całodzienna wycieczka na wodospady Krka, albo fish picnic na wyspy Kornaty ( najlepiej z Murter) .
A Dubrownik zostaw na kolejne wakacje na Riwierze Makarskiej.
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu. :papa:
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 15.02.2009 20:40

Renatka66 napisał(a):Bahama o co Ty pytasz? Czy warto tam jechać ? OCZYWIŚCIE.
Może to sentyment, bo pierwsze wakacje w Chorwacji spędziliśmy właśnie w Szybeniku i okolicach, a na plażę jeździliśmy również do Zaboric.

No ja głównie o ten Zaboric pytam, zona się napaliła :) zdjęcia apartamentu świetne, nad samym morzem, tylko malutko informacji o tej miejscowości wszędzie.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 15.02.2009 23:25

Bahama napisał(a):
Renatka66 napisał(a):Bahama o co Ty pytasz? Czy warto tam jechać ? OCZYWIŚCIE.

No ja głównie o ten Zaboric pytam, zona się napaliła :) zdjęcia apartamentu świetne, nad samym morzem, tylko malutko informacji o tej miejscowości wszędzie.

Bo to w zatoce, a nie nad morzem.

Chyba?

Co nie znaczy, że nie może się podobać :)
deq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) deq » 14.04.2009 13:32

witam
Ja byłem w tyvh okolicach we wrzesniu ubiegłego roku.
Mieszkalismy w Promosten, cudne miasteczko, wpsnaiła baza wypadowa do szibeniku, Trogiru, Splitu, wodospady krka i kornaty
Takze na pewno nie będziecie sie nudzic w tych okolicach.
Pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne