Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Małysz...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 22.01.2010 23:15

Co oni mają takie wielgaaaaaaaachne narty??!?!, tzn długie...
Na takich się skacze? 8O
Bo nie wiem...? :roll: Serio :D
eee.. chyba nie... :?
edit:

Obrazek
stąd
:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: hahaha!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.01.2010 23:20

jacekww napisał(a):Więc sukcesem było by 3 miejsce ............ a nie 5-te.

Nie zawsze można w sporcie być na podium.
Małysz już "swoje" zrobił
a następca chyba się jeszcze nie urodził :wink:
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 23.01.2010 04:54

Janusz Bajcer napisał(a):
jacekww napisał(a):Więc sukcesem było by 3 miejsce ............ a nie 5-te.

Nie zawsze można w sporcie być na podium.
Małysz już "swoje" zrobił
a następca chyba się jeszcze nie urodził :wink:

Dzisiaj będzie lepiej.....czyli podium :lol:
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 23.01.2010 07:00

kleeberg napisał(a):Dzisiaj będzie lepiej.....czyli podium :lol:

A co, skrzynkę na 10 miejsc zbili? ;)
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 23.01.2010 09:34

jacekww napisał(a):Zainteresowanie mija, co widać nawet w tym wątku(przez 2 dni żadnego posta). Niestety chyba fenomen popularności tej dyscypliny w naszym kraju niedługo zaniknie. Nikt nie będzie oglądał naszych walczących o wejście do 30-tki.

Proszę pamiętać, że nie każdy interesuje się skokami. Jak dla mnie ... durnowaty to "sport" i nigdy nie oglądam skoków, po prostu mnie nudzą. Myślę że w tych całych skokach jest więcej "szołbiznesu" niż jakiegoś tam sportu.
Jeżeli już miałbym ogladać sporty zimowe to o wiele bardziej cenię biegi narciarskie. Tu już coś ze sportu jest, trzeba się trochę pomęczyć, pobiegać. Na ekranie telewizora akcja jest żywa i ciekawa, coś się dzieje.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2010 13:55

To przeciez naturalne...są sukcesy w danej dziedzinie ,sa "kibice",którzy zresztą momentalnie staja sie wytrawnymi fachowcami w danej dyscyplinie ;)
Mija euforia i wszystko wraca na swoje miejsce.
Czy skoki sa durnowate,bardziej od biegów na przykład?
Trzeba wejść kiedyś na górę skoczni,spojrzeć w dół a potem powiedzieć komuś,kto to robi,ze jest durniem.
Gdyby sie zastanowić,to patrząc na jakąkolwiek dyscyplinę,można by powiedzieć,że to przecież durne.
Bo jaki sens sie męczyć ,kiedy można z piwem w fotelu poogladać tv albo(dla tych ambitniejszych) Harleqina przeczytać?
A tak ogólnie-ludzka natura-byc w czymś lepszym od innych...stąd dyscyplin od groma...nawet takich,że raz można biegać łyżwą ,raz posuwiście i klasycznie.Czy to też czasem nie jest durne?

PS Tak mi się przypomniało...to dopiero było kretyństwo i debilizm,kiedy kilka lat temu lżyliśmy Bogu ducha winnych Hanavalda i Szmidta ,łącznie z ciskaniem w nich kulkami śniegowymi,tylko za to,że skakali dalej od Naszego Adasia... :wink:
A dzisiaj?Ponad dwadzieścia tysięcy marznących i bawiących się ludzi bije brawo piątemu Małyszow,drugiemu Amannowi i pierwszemu Austriakowi.
I o to w tym wszystkim chodzi.
Oddalamy sie od naszych plemiennych przodków walczących w dżungli o przetrwanie ;)
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 23.01.2010 16:29

Hepik pięknie to ująłeś!!!
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 23.01.2010 17:54

Mało zabrakło , trzecie miejsce było blisko.
Brawo Adam!
Atmosfera w Zakopanem super :lol: ,
zresztą jak zawsze kibice nie zawiedli :D
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 23.01.2010 18:29

hepik napisał(a):Gdyby sie zastanowić,to patrząc na jakąkolwiek dyscyplinę,można by powiedzieć,że to przecież durne.

Hepik .... chyba pisałeś pod jakimś wpływem (np. wzburzenia) :wink:
Ja do grupy "durnowatych" zaliczam z całą pewnością boks i całą gamę innych, gdzie jest nie ma nic z ładnej, sportowej walki. Skoki zaliczyłbym do "leniuchów" ( czyli taki durnowaty). Jaki to wysiłek fizyczny :?: Weź, np. pod uwagę slalom. Przecież taki skoczek by się "zabił" na pierwszym zakręcie. W slalomie, musisz przyznać - byle lebiega nie pojedzie. Sprawność fizyczna, wytrenowanie jest tutaj kluczowe. Tak, slalom mogę też oglądać, ponieważ wiem, że tam, na nartach jest osoba o niezłej kondycji. Mogę napisać, że szacunek dla takiej osoby muszę mieć.
Skoczek też musi trenować ale w samych zawodach widzimy ..... wywiozła gościa winda ...nałożył narty ...... skoczył.
Co widzimy na ekranie TV ...... przez kilkanaście sekund skacze a resztę to idzie, siedzi, ...... narty przymierza. Eetamm, nie dla mnie ten, moim zdaniem.... "sport".
Piłki nożnej nie lubię (choć się chłopaki nieźle nabiegają) ale już siatkówkę bardzo.
To nie jest tak jak napisałeś, że w zasadzie każdy sport można uznać za durny. Ja przynajmniej mam w tym względzie inne zdanie.
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 23.01.2010 19:00

woka napisał(a): Skoki zaliczyłbym do "leniuchów" ( czyli taki durnowaty). Jaki to wysiłek fizyczny :?: ....
......Skoczek też musi trenować ale w samych zawodach widzimy ..... wywiozła gościa winda ...nałożył narty ...... skoczył.

Woka - spróbuj bez treningu siłowego, czyli hektolitrów wylanego potu na siłowni skoczyć z pierwszego piętra :D Potem pogadamy o "leniuchach" :D :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2010 19:44

woka napisał(a): Weź, np. pod uwagę slalom. Przecież taki skoczek by się "zabił" na pierwszym zakręcie. W slalomie, musisz przyznać - byle lebiega nie pojedzie.

Idę o zakład,że na bank prędzej zginie slalomista na skoczni,niż skoczek w slalomie.

Górale z Poronina,Białki T. ,Zakopanego czy nawet z Wisły najpierw zjeżdżaja z górki za wychodkiem na swoim podwórku,potem zaczynają raczkować a na końcu zapinaja narty do skoków i sobie skaczą. :wink:

Czyli to jest tak jak w kawale o różnicy między fortepianem a słoniem.
Fortepian mozna zasłonić a słonia nijak się nie da zafortepianić :)
andrzej29
Cromaniak

Postnapisał(a) andrzej29 » 23.01.2010 20:05

Podium było blisko, Adam oddal dwa równe skoki, jeszcze pokaże lwi pazur w Vancuver. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2010 00:10

andrzej29 napisał(a):Podium było blisko, Adam oddal dwa równe skoki, jeszcze pokaże lwi pazur w Vancuver. :wink:

Małysz ma przydomek "Orzeł z Wisły", więc raczej w Vancuver pokaże "szpon orła" :wink: :D
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 24.01.2010 00:21

Zebik ...... Ty mnie nie denerwuj :wink: :D

Weźmy np. Justynę Kowalczyk, czy T. Sikora.
Biegną na zawodach przynajmniej kilka km, spoceni, zdyszani, wszystkie mięśnie pracują. Aż miło popatrzeć na prawdziwy sport.

Proszę więc nie obrażać porządnych sportowców jakimś tam skokiem kilkusenundowym. Po prostu nie wypada.
pzdr.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2010 00:43

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone