Czy jest tu jeszcze jakis amator biegania który był w tamtych rejonach i mógłby polecić dobre trasy? Co by wzdłuż główniej drogi nie biec
.png)
.png)
joaszy napisał(a):Witam, w tym roku jadę po raz pierwszy do Chorwacji, na 90 % jestem zdecydowana na Makarską. Pytanie do tych, co byli w Makarskiej - czy ulica Kipara Mestrovica 25 jest daleko od plaży? Niby google earth mi pokazuje, że 500 metrów, ale chciałabym wiedzieć, co to za okolica, czy ok, czy nie bardzo, i czy faktycznie idzie się normalnym krokiem z leżakiem/torba plażową w dloni 5 minut, 10 minut...? i czy w linii prostej faktycznie wychodzi się na plażę taka normalną, tzn. żwirkową, ale do opalania/kąpania się i czy wejście na nią jest bezpłatne?
Drugie pytanie: czy ceny (posiłków, zakupów - takich ze średniej półki, nie kaczka w pomarańczach ale i nie konserwa itp.) w Makarskiej są porównywalne jak w PL, niższe, wyższe?
czy jeśli chodzi o tłok,ludzi, atrakcje, można porównać np. z polskim Sopotem?
Mam nadzieję, że odpowiecie
.png)
amal napisał(a):Powiem takrewelacja
Jak dla mnie Makarska warta każdej wydanej złotówki, każdego przejechanego km i każdej przejechanej godziny, a było ich 14h. Przede wszystkim zabierzcie ze sobą sprzęt do nurkowania(maska, płetwy, rurka), mozna tez kupic na miejscu.
Jak jeść rybę to tylko w porcie na statku, codziennie świeża, ale po 19 po prostu rewelacja. Na kamerce czasami widac ten statek![]()
Nie ma co sie rozpisywac, wiekszosc rzeczy zostala juz napisana, jak ktos chce to mam namaiary na fajne lokum 50m od morza, 300m od centrum, np. 45euro za 3 osoby . W razie pytan piszcie na pw lub maila.
P.S.
Własnie pisze z Makarskiej
Witam proszę o namiary na te lokum 50 m od morza
Pozdrawiam
Pozdrawiam i zachecam do wyjazdu.
.png)
euromissile napisał(a):amal napisał(a):Powiem takrewelacja
Jak dla mnie Makarska warta każdej wydanej złotówki, każdego przejechanego km i każdej przejechanej godziny, a było ich 14h. Przede wszystkim zabierzcie ze sobą sprzęt do nurkowania(maska, płetwy, rurka), mozna tez kupic na miejscu.
Jak jeść rybę to tylko w porcie na statku, codziennie świeża, ale po 19 po prostu rewelacja. Na kamerce czasami widac ten statek![]()
Nie ma co sie rozpisywac, wiekszosc rzeczy zostala juz napisana, jak ktos chce to mam namaiary na fajne lokum 50m od morza, 300m od centrum, np. 45euro za 3 osoby . W razie pytan piszcie na pw lub maila.
P.S.
Własnie pisze z Makarskiej
Poproszę namiar na lokum
Pozdrawiam i zachecam do wyjazdu.
amal poprosilbym Cie na pw namiar na tą kwaterei z gory dzieki
.png)
.png)
szalonaona77 napisał(a):Witam
Czy jest tu jeszcze jakis amator biegania który był w tamtych rejonach i mógłby polecić dobre trasy? Co by wzdłuż główniej drogi nie biec
.png)
.png)
figusek napisał(a):Podłączę się z pytaniem, czy w Makarskiej nadal czynna jest drogeria DM i czy jest to duży sklep? Na stronie internetowej jest oznaczona, ale wolę się upewnić
.png)
irreversible napisał(a):figusek napisał(a):Podłączę się z pytaniem, czy w Makarskiej nadal czynna jest drogeria DM i czy jest to duży sklep? Na stronie internetowej jest oznaczona, ale wolę się upewnić
Jest, jest. Fajnie wyposażona, lokal mniejszy niż Rossmann ale jest sporo ciekawych rzeczy
.png)
Byłam w Makarskiej, mieszkałam w hotelu przy ul. Rudera Boskovica, która jest przedłużeniem ulicy Kipara Mestrovica. Ja z hotelu na plażę szłam ok. 3 minut.
.png)
joaszy napisał(a):Byłam w Makarskiej, mieszkałam w hotelu przy ul. Rudera Boskovica, która jest przedłużeniem ulicy Kipara Mestrovica. Ja z hotelu na plażę szłam ok. 3 minut.
Życzę udanego wypoczynku.

.png)
.png)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne