Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

lotnisko w Splicie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kobe74
Odkrywca
lotnisko w Splicie

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 23.07.2007 10:07

Pomocy !! Jak dostać się z lotniska do centrum Splitu. Szukałam informacji na stonach miasta ale niestety nie wiele się dowiedziałam . Czy kursuje stamtąd jakis autobus do portu albo przynamniej gdzieś w okolice centrum miasta.
grzegorzch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorzch » 23.07.2007 11:40

Lotnisko w "Trogirze" ma bardzo dobre połączenie ze Splitem.
Są kursowe autobusy i małe busiki.
Do centrum Splitu dojedziesz bez problemu.
Ostatnio edytowano 23.07.2007 17:33 przez grzegorzch, łącznie edytowano 1 raz
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 23.07.2007 12:05

Od kiedy w Trogirze jest lotnisko? :?
grzegorzch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorzch » 23.07.2007 12:37

"Od zawsze"
Dokładnie z lotniska do centrum Trogiru jest 6 km a do Splitu 25 km.
Autobusy do Splitu kursują co 20 min.

http://www.split-airport.hr
Obrazek
kobe74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 23.07.2007 21:32

grzegorzch napisał(a):"Od zawsze"
Dokładnie z lotniska do centrum Trogiru jest 6 km a do Splitu 25 km.
Autobusy do Splitu kursują co 20 min.

http://www.split-airport.hr
Obrazek

dzięki za info. Na miejskich sronach splitu jest jakaś linia atobusowa nr 37 lub 38 mam nadzieję że coś sobie złapie stamdąd do Splitu.
dendrome
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dendrome » 24.07.2007 10:39

Dokładnie, lotnisko mimo iż nazywa sie ze jest w Splicie lezy blizej trogiru. z transportem nie ma problemu - wsiadasz albo w autobus miejski albo w busa. jezdza czesto.
Jedziesz w ciemno? Jak zalatwilas bilet? jaki masz plan pobytu? tez zastanawialem sie nad wylotem do splitu a potem kombinacja ale zrezygnowalem.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 24.07.2007 11:15

Poprawiłeś biorąc w cydzysłów więc juz sie nie czepiam.
kobe74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 24.07.2007 22:29

dendrome napisał(a):Dokładnie, lotnisko mimo iż nazywa sie ze jest w Splicie lezy blizej trogiru. z transportem nie ma problemu - wsiadasz albo w autobus miejski albo w busa. jezdza czesto.
Jedziesz w ciemno? Jak zalatwilas bilet? jaki masz plan pobytu? tez zastanawialem sie nad wylotem do splitu a potem kombinacja ale zrezygnowalem.

znalazłam ofertę na skveurope. samolot odlatuje z Krakowa bilet w terminie w którym chcę wyleciec kosztuje 192,99 zeta. Ale jednak zdecydowałam się na przejazd autokarem z biura Retman. Nie jadę w ciemno bo wyjazd mam zaplanowany juz dawno i jade na swoją ukochaną Korczule:)
dendrome
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dendrome » 25.07.2007 06:29

tez rozwazalem wariant wyjazdu z Retmanem - to biuro z opola. ale w koncu jedziemy samochodem.
kobe74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 25.07.2007 07:25

dendrome napisał(a):tez rozwazalem wariant wyjazdu z Retmanem - to biuro z opola. ale w koncu jedziemy samochodem.

Szczęściaż :) ja jestem skazana na autobusy ale z drugiej strony omija mnie stres z prowadzeniem auta. Pozdrawiam i rzycze udanego pobytu > a dokąd się wybieracie jeśli można zapytać ??
dendrome
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dendrome » 25.07.2007 07:39

tez sie zastanawialem dlugo czy swoim srodkiem czy autobusem, jednak przerazal mnie fakt spedzenia ok doby w autobusie. tym bardziej ze bedzie nas 2 kierowcow - wiec ze zmeczeniem nie powinno byc problemow.
Jedziemy do takiej malej miejscowosci Razanj - znajduje sie koło Rogoznicy tej przy Sybeniku. Miejscowosc dosyc mala - mialem problem z zakupem mapy na ktorej znajduje sie ta wioseczka.
masz jakies foty z Korczuli z zeszlych lat ?
kobe74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 25.07.2007 19:31

dendrome napisał(a):tez sie zastanawialem dlugo czy swoim srodkiem czy autobusem, jednak przerazal mnie fakt spedzenia ok doby w autobusie. tym bardziej ze bedzie nas 2 kierowcow - wiec ze zmeczeniem nie powinno byc problemow.
Jedziemy do takiej malej miejscowosci Razanj - znajduje sie koło Rogoznicy tej przy Sybeniku. Miejscowosc dosyc mala - mialem problem z zakupem mapy na ktorej znajduje sie ta wioseczka.
masz jakies foty z Korczuli z zeszlych lat ?

Sporo . kilka możesz znalezć pod adresem dobrebopolskie.com szukaj pod nickiem kobe74 ewt kobi74.grono.net tam tez mam kilka fotek
Pozdrawiam :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone