Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
greenrs
Koneser
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Postnapisał(a) greenrs » 29.09.2016 19:25

Kiepura napisał(a):Zamknięcie poszło za domniemany rasizm, którego zresztą nie było.

Domyślam się, że byłeś tam i widziałeś na własne oczy.

Kiepura napisał(a):uefa jak i fifa to jedna z najbardziej zdegenerowanych, zdeprawowanych i przesiąkniętych polityką organizacji jakie funkcjonują w świecie. W której chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze, nic ponadto.

Jakoś inne kluby nie mają takich problemów, Legia natomiast co roku. No ale przecież ta lewacka mafia tak jak wszyscy lewacy świata uwzięła się na biedny polski klub. No ale wydaje mi się, że członkostwo w tej zgniłej moralnie organizacji nie jest obowiązkowe? Np. Monaco i Watykan też nie należą...
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 29.09.2016 20:56

Geeners rasizm to był raczej wymyśl i tu zgodzilbym się z Kiepura. Organizacje piłkarskie nie lubią naszej symboliki. Nie pierwszy raz zarzucają nam pochopnie rasizm itp. Natomiast lista zarzutów niestety jest dłuższa począwszy od rzucanych przedmiotów na boisko po pirotechnike...a szkoda bo oprawa meczów legii bardzo mi się podoba.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 29.09.2016 21:21

amatus1 napisał(a):Kiepura po co te race są odpalane?

Dla zabawy. Dla piękna. Dla życia...

Dawid Zapisek napisał(a):Żeby żyć, trzeba mi dymu rac, tego dopingu, głosów z tysięcy gardeł na stadionie...

Jest tyle pięknych miejsc gdzie można spędzić kulturalnie czas w podniosłej atmosferze. Opera, teatr...
Stadion jest inny i tu i na zachodzie.

Natomiast lista zarzutów niestety jest dłuższa począwszy od rzucanych przedmiotów na boisko po pirotechnike

Ale stadion zamknęli za domniemany rasizm, za resztę jest kara finansowa z rozdzielnika.

Zarzucić Polakom rasizm bo podobno nazywali Niemców Żydami :lool: :lool: :lool:
Orwell, Mrożek, świat uefy... Ten sam poziom absurdu. Pierwsi kpili z absurdu, uefa w tym absurdzie żyje...

No ale wydaje mi się, że członkostwo w tej zgniłej moralnie organizacji nie jest obowiązkowe?

Zgniliźnie należy się przeciwstawiać, albo przynajmniej nazywać rzeczy po imieniu. A nie płynąć z g(ł)ównym nurtem lub uciekać.
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 30.09.2016 06:11

Kiepura napisał(a):

Dawid Zapisek napisał(a):Żeby żyć, trzeba mi dymu rac, tego dopingu, głosów z tysięcy gardeł na stadionie...

Jest tyle pięknych miejsc gdzie można spędzić kulturalnie czas w podniosłej atmosferze. Opera, teatr...
Stadion jest inny i tu i na zachodzie.

Natomiast lista zarzutów niestety jest dłuższa począwszy od rzucanych przedmiotów na boisko po pirotechnike

Ale stadion zamknęli za domniemany rasizm, za resztę jest kara finansowa z rozdzielnika.

Zarzucić Polakom rasizm bo podobno nazywali Niemców Żydami :lool: :lool: :lool:
Orwell, Mrożek, świat uefy... Ten sam poziom absurdu. Pierwsi kpili z absurdu, uefa w tym absurdzie żyje...

No ale wydaje mi się, że członkostwo w tej zgniłej moralnie organizacji nie jest obowiązkowe?

Zgniliźnie należy się przeciwstawiać, albo przynajmniej nazywać rzeczy po imieniu. A nie płynąć z g(ł)ównym nurtem lub uciekać.

Kiepura podłamałeś mnie tym stwierdzeniem, ąz przykro czytać, że sport, stadion jest tylko dla "idiotów" (inaczej tego nie da nazwać), którzy dla swojej zabawy przychodzą i odpalają pirotechnikę czy rzucają przedmiotami w innych bądź toczą bitwy na krzesełka. Dla takich wzniosłych celów wystarczy "wam" pierwsza lepsza żwirowania gdzie spokojnie możecie się tłuc, strzelać racami gdzie popadnie i wąchać dymu ile płuca pomieszczą. Stadion, sport jest dla wszystkich i spokojnie można go połączyć z operą czy teatrem:). Kiepura przeraziłeś mnie tym stwierdzeniem.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 30.09.2016 06:33

Kilkunastu pajaców chciało, żeby świat się o nich dowiedział, a teraz reszta normalnych kibiców nie zobaczy meczu;
pejoratywnie sprawiedliwa UEFA, jak zresztą wiele instytucji w tym świecie.

Tymczasem: kiedy nowa lista, chciałbym już wpisać bramki BBC czy jak tam ich określają
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 30.09.2016 07:22

amatus1 napisał(a):Kiepura podłamałeś mnie tym stwierdzeniem, ąz przykro czytać, że sport, stadion jest tylko dla "idiotów" (inaczej tego nie da nazwać), którzy dla swojej zabawy przychodzą i odpalają pirotechnikę czy rzucają przedmiotami w innych bądź toczą bitwy na krzesełka.

Ciężko to ogarnąć. 8O
Odnoszę wrażenie, że kibole odgrywają rolę "pozytywnych idiotów" i to wszystko wpisuje się w pewien nurt,
ale regulamin nie pozwala mi wyjaśnić tego szerzej. :mrgreen:

Kiepura napisał(a):Dla zabawy. Dla piękna. Dla życia...

... pewnie w tym "królestwie", o którym mowa na banerze. :roll:
Obrazek
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 30.09.2016 08:06

Kiepura napisał(a):

Zgniliźnie należy się przeciwstawiać...

Poprzez rasistowskie okrzyki, demolowanie stadionu i bijatyki 8O
No ale niestety...
walp napisał(a): to wszystko wpisuje się w pewien nurt,
ale regulamin nie pozwala mi wyjaśnić tego szerzej. :mrgreen:
Koenig
Cromaniak

Postnapisał(a) Koenig » 30.09.2016 08:37

Jedno mnie zadziwia - jak to jest że przy tak szczegółowych kontrolach udaje się wnosić jakieś zakazane przedmioty? Albo ktoś przymyka oczy celowo albo ta kontrola to fikcja. Ja wchodząc na zwykły sektor muszę się pozbyć nawet plastikowej butelki z wodą mineralną podczas gdy inni wnoszą co chcą.
Możecie mnie zakrzyczeć, ale moim zdaniem kluby w pewnym sensie "współżyją" z kibolami. Nie wiem jak to jest w Legii, ale w Wiśle doszło do takiego kuriozum, że niejaki znany wszystkim Misiek jest tam "szanowanym" biznesmenem prowadzącym interesy w klubie, będąc poszukiwanym swobodnie przychodził na mecze. A obecna pani prezes TS Wisła reprezentuje jego interesy w sądzie.
Do tego bezmózgie małolaty "awnsujące" do bojówek czują się bezkarni, stają się niemal etatowymi pracownikami mafii.

I to wszystko w majestacie prawa.

I nie podoba mi się, że PIS ich broni. Owszem, oni jedyni jakoś eksponują wartości patriotyczne, ale na ile szczerze? Nie wiem. I może lepiej żebym nie wiedział.

Czasem strach iść z dziećmi na zwykły mecz ligi podwórkowej, a co tu mówić o meczu w najwyższej lidze?

Generalnie chodzi mi o to, że nie podoba mi się że gangi zawłaszczyły sobie piłkę nożną.
A co do UEFA to chyba nikt nie ma wątpliwości o co tam chodzi.

Obrazek
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 30.09.2016 09:22

Co do uefa czy to mamy chyba wszyscy podobne zdanie, dzialanie tej organizacji nie odbiega raczej od innych ,, europejskich,, instytucji,, jednak to nikogo nie zwalnia od zachowywania się przyzwoicie na stadionach. Wkurza mnie że przez ,, bydło,, stadionowe tracą prawdziwi kibice i chyba tu Koenig masz rację że coś musi być na rzeczy z tymi kontrolami.Ich nie interesuje mecz, sport tylko rajcuje jak wnieść race, noze, komu dowalic i kogo zwyzwac...
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 01.10.2016 16:37

amatus1 napisał(a):
Kiepura napisał(a):

Kiepura podłamałeś mnie tym stwierdzeniem, ąz przykro czytać, że sport, stadion jest tylko dla "idiotów" (inaczej tego nie da nazwać), którzy dla swojej zabawy przychodzą i odpalają pirotechnikę czy rzucają przedmiotami w innych bądź toczą bitwy na krzesełka. Dla takich wzniosłych celów wystarczy "wam" pierwsza lepsza żwirowania gdzie spokojnie możecie się tłuc, strzelać racami gdzie popadnie i wąchać dymu ile płuca pomieszczą. Stadion, sport jest dla wszystkich i spokojnie można go połączyć z operą czy teatrem:). Kiepura przeraziłeś mnie tym stwierdzeniem.

Umiesz czytać ze zrozumieniem ?
Zadałeś proste pytanie o race to Ci uprzejmie odpowiedziałem.
Na to walisz obraźliwy post łącząc race z zrzucaniem krzesełek i innymi rzeczami.
Tego mi się nawet skomentować nie chce. Więcej, takiego postu nawet się nie powinno komentować.

Co masz tak naprawdę do rac ? Jeszcze parę lat nie były zabronione, wręcz promowane. Obecny zakaz jest totalnie absurdalny. Nie podoba Ci się, trudno. Większość na stadionie je akceptuje. Jakie masz prawo by żądać od innych zmiany upodobań ?

I jeszcze słówka do panów których regulamin tak strasznie wstrzymuje.
Nie, nikt nie broni i nie ma żadnej mięty miedzy stronami. Mylicie się totalnie.
Szkoda, że regulamin nie pozwala Wam na szerszą wypowiedź, byłoby naprawdę bardzo zabawnie :lol:

Jedyne to dostrzeżenie pewnych działań w sferze patriotycznej jakie wykonywały i wykonuje część środowisk kibicowskich. Słusznie i sprawiedliwie.

A obecna pani prezes TS Wisła reprezentuje jego interesy w sądzie.

Gwoli ścisłości nie reprezentuje, tylko reprezentowała kiedyś tam w jednej sprawie z powództwa cywilnego. Taki zawód.
W temacie wnoszenia czegokolwiek, nigdy niczego nie przemycałem, ale obserwując działania ochrony mam co najmniej kilka pomysłów jak wnieść bez trudu tą butelkę.
Zresztą na ten temat była tu kiedyś zabawna dyskusja z jednym kiedyś tu pisującym pracownikiem GW. :lol:
W annałach do znalezienia.

A w temacie.
Rasizm zdaje się upadł mimo, że niektórzy szli tu w zaparte, że słyszeli. :lol: Ktoś tam chyba dostrzegł opary absurdu.
Zostały inne zarzuty. Pomijając nieszczęsne race, zostały rzeczy nieakceptowalne jak rzucanie przedmiotów na murawę czy żałosne ruchawki. Tyle, że ocena powinna być adekwatna do skali zjawiska i kar jakie za takie rzeczy nakłada się na innych stadionach. Ale to już na całe szczęście nie mój problem.
Zresztą wygląda na to, że głównym problemem L. jest teraz mała wojenka domowa wśród właścicieli. :roll:
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 01.10.2016 22:24

Kiepura ja odniosłem się do do ogolnej sytuacji na stadionach piłkarskich w tym legii. Nie mogę zrozumieć zachowania ,,bydła stadionowego,, bo inaczej tego nie można nazwać. Dlaczego nie można normalnie iść z rodziną na mecz piłkarski tak jak np na siatkówkę by kibicować, cieszyć się sportem... dlaczego wpuszcza się na stadiony i toleruje przez kluby barbarzyńskie zachowania grupy debili? Przestań pisać że o rasizm tylko k poszło na lehii, przeczytaj dokładnie uwagi uefa, obejrzyj powtórki z meczu co ci ,,wspaniali,, kibice wyrabiali na łazienkowskiej. Czy o to chodzi w sporcie, to jest kibicowanie? Cieszę się że na meczach reprezentacji sytuacja się poprawiła i mam nadzieję, że kiedyś na stadionach piłkarskich zapanuje taka atmosfera jak na siatce czy pilce ręcznej.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.10.2016 20:09

te kiero napisał(a):Tymczasem: kiedy nowa lista, chciałbym już wpisać bramki BBC czy jak tam ich określają

Gotowa - możesz bramki wpisywać.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 03.10.2016 10:45

Czyli znowu biedna L skrzywdzona przez UEFA... :cry:
A to walkowera im ładują, mimo, że ci bardzo chcieli dobrze policzyć (kartki) ale im się nie udało...
Tym razem znowu zamykają stadion i ładują karę nie wiadomo za co.....ehhhhhhhhhhh......jak zyć? :roll: :cry:

Sportowo i organizacyjnie dziadostwo na skalę światową! :roll:
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 03.10.2016 14:17

Kiepura napisał(a):

...dla zabawy :?: tam gdzie może być zagrożone życie ludzkie i mienie takiej zabawy być nie powinno :mrgreen:
...dla piękna :?: pojęcie względne 8O
...dla życia :?: chyba tylko dla piromana 8O

Kiepura, wydaje mi się, że wiesz iż powinienem być jednym z pierwszych w tej dyskusji który wypowiada się pozytywnie za oprawą na Ł3. Niestety, moja ocena jest jednoznacznie negatywna. Nie może być tak, że debile niszczą wizerunek swojego klubu, zachowują się nieodpowiedzialnie i zagrażają bezpieczeństwu wszystkich.
Jeśli ktoś tak jak Ty uważa, że race są fajne, to może róbcie to na tzw. w waszych stronach - polu. Nie proponuję w domach bo może to drogo Was kosztować.

Anakinowi odpowiem tylko tak ... skąd ten cytat o biednym, skrzywdzonym klubie :?: Kto to powiedział prócz Ciebie :?: Odwołanie chyba jest rzeczą naturalną. Nawet mordercy się odwołują.
Ale ja wiem od dawna, jak się pies ze.ra na Ł3 to zawsze Ty masz na ten temat swój specyficzny pogląd :mrgreen: Obsesja czy cuś :?:
Jest tyle pięknych tematów... choćby ostatnie 3:0 nad Gdańskiem :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 03.10.2016 15:35

dario7 napisał(a):
Anakinowi odpowiem tylko tak ... skąd ten cytat o biednym, skrzywdzonym klubie :?: Kto to powiedział prócz Ciebie :?: Odwołanie chyba jest rzeczą naturalną. Nawet mordercy się odwołują.

To żaden cytat, tylko moje zdanie.
Oczywiście, że skoro przysługuje odwołanie, to się można odwoływać, ale ja w takim przypadku bym się już bardziej nie poniżał tylko przyjął na klatę.
Mało wstydu na boisku? :mrgreen:
dario7 napisał(a):Ale ja wiem od dawna, jak się pies ze.ra na Ł3 to zawsze Ty masz na ten temat swój specyficzny pogląd :mrgreen: Obsesja czy cuś :?:
Jest tyle pięknych tematów... choćby ostatnie 3:0 nad Gdańskiem :lol:

Oj, tam zaraz obsesja.:roll:
Taka bardziej....pasja. :mrgreen:

A co do drugiej części cytatu to ja tam wolę 3:0 w Niecieczy. :lool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 592
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone