Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
dario7
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 03.10.2016 20:46

anakin napisał(a): ale ja w takim przypadku bym się już bardziej nie poniżał tylko przyjął na klatę.

... nie wiedziałem, że w Tobie jest tyle heroizmu :?: 8O
... ale uważaj, bo przy Twoich grzechach to jak będziesz tak brał na klatę to Ci się może ona zapaść :lol: ... i co wówczas :?: ... a i wstydu może być przy tym dużo ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.10.2016 11:44

dario7 napisał(a): ... ale uważaj, bo przy Twoich grzechach to jak będziesz tak brał na klatę to Ci się może ona zapaść :lol: ...

No proszę.
Doczekałem się osobistego spowiednika.
I to z Łazienkowskiej... :lool:
Ostatnio edytowano 04.10.2016 19:57 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.10.2016 16:10

amatus1 napisał(a):Kiepura ja odniosłem się do do ogolnej sytuacji na stadionach piłkarskich w tym legii. Nie mogę zrozumieć zachowania ,,bydła stadionowego,, bo inaczej tego nie można nazwać. Dlaczego nie można normalnie iść z rodziną na mecz piłkarski tak jak np na siatkówkę by kibicować, cieszyć się sportem... dlaczego wpuszcza się na stadiony i toleruje przez kluby barbarzyńskie zachowania grupy debili? Przestań pisać że o rasizm tylko k poszło na lehii, przeczytaj dokładnie uwagi uefa, obejrzyj powtórki z meczu co ci ,,wspaniali,, kibice wyrabiali na łazienkowskiej. Czy o to chodzi w sporcie, to jest kibicowanie? Cieszę się że na meczach reprezentacji sytuacja się poprawiła i mam nadzieję, że kiedyś na stadionach piłkarskich zapanuje taka atmosfera jak na siatce czy pilce ręcznej.

Slogany, slogany, slogany...

Wiesz ja nie muszę czytać raportów uefa czy gw, bo ja na stadionie bywam regularnie i wiem co tam się dzieje.
A jak byś bywał to byś wiedział, że spotkasz tam studentów, robotników, lekarzy, kobiety, dzieci (całe sektory), starców :hut: rodziny czyli to co z wdziękiem i manią wyższości określasz mianem "bydła".
Wiedziałbyś też, że stadion to miejsce nie idealne, ale gdzie Twoje dziecko może się czuć bezpieczniej niż w swojej szkole i gdzie w trakcie standardowego meczu usłyszy w 90 minut mniej przekleństw niż podczas dziesięciominutowej przerwy lekcyjnej.
No, ale nie chodzisz to nie wiesz.

Atmosfera na kadrze ? Czyżby kilka 30-to sekundowych przyśpiewek w czasie meczu i gwizdanie przez 90 minut na Ronaldo to jest to co Cię jara ?

I jeszcze w kwestii sportu. O jakim sporcie Ty mówisz ? Weźmy taką plusligę. Większość zespołów to kaprys imperatora korpo albo nuworysza o pięknie brzmiących nazwach Własciciel Sponsor Miejsce na Twoją reklamę - Miejscowość. Gdzie miejsce w lidze kupuje się za pieniądze, spaść nie można a na trybunach siedzą widzowie i machają śmiesznymi gadżetami zakupionymi za pieniądze reklamodawcy w takt zapodany przez profesjonalnego wodzireja.
To nie jest sport to są igrzyska. Sprawa znana od starożytności. Plastykowa LM to przy tym ocean sportu.
Oczywiście jeżeli ktoś to lubi, ja nic do tego nie mam.

dario7 napisał(a):...dla zabawy tam gdzie może być zagrożone życie ludzkie i mienie takiej zabawy być nie powinno
...dla piękna pojęcie względne
...dla życia chyba tylko dla piromana

Kiepura, wydaje mi się, że wiesz iż powinienem być jednym z pierwszych w tej dyskusji który wypowiada się pozytywnie za oprawą na Ł3. Niestety, moja ocena jest jednoznacznie negatywna. Nie może być tak, że debile niszczą wizerunek swojego klubu, zachowują się nieodpowiedzialnie i zagrażają bezpieczeństwu wszystkich.
Jeśli ktoś tak jak Ty uważa, że race są fajne, to może róbcie to na tzw. w waszych stronach - polu. Nie proponuję w domach bo może to drogo Was kosztowa

Race zagrożeniem ? :lol: Nie większym niż jeżdżenie samochodem czy pływanie w morzu.
Piękno rzecz względna, nie podoba się nie chodzisz na mecze. Normalne. Tym co chodzą to się podoba.

Wizerunek Waszego klubu z jednej strony niszczy dosłownie kilkunastu przypałów, którzy nie mogą opanować emocji i wszczynają śmieszne ruchawki na stadionie.
A z drugiej dla przykładu taki Boniek i wszystkie inne leśne zamieszani sprawę Cierzniaka.
A nie Ci co robią oprawy i zapalają race.
Zresztą, nie można zepsuć czegoś czego nie ma :mrgreen:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 04.10.2016 18:56

Masakra, wszystko i wszyscy winni tylko nie grupa tych kiboli...pisałem kilka postów wcześniej, że czasami bywam na meczach Lechii Gdańsk z córką, I ligi w Bytowie IV ligi, o niższych nie będę wspominał. Co do mojej styczności z sportem -piłką nożna to 12 lat temu przez 2 lata byłem sędzią piłkarskim (2 wystarczyło mi) w okręgu słupskim w klasie A i B, na co dzień zajmuję się sportem pracując z dziećmi i młodzieżą szkolną oraz prowadząc sekcje sportową...ja nie piszę o poziomie piłkarskim, siatkarskim czy piłce ręcznej, ja porównuje poziom zachowania kibiców a tu widać ogromna różnicę, antykulturę fanów piłki nożne. Mam nadziję, ze wreszcie na stadionach piłkarskim uporają się z tym problemem, mamy od kogo się uczyć na naszym podwórku sportowym. Niestety masz kolego duże problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ja cały czas akcentuję na zachowanie "bydła" stadionowego i to nie wspomnianych przez Ciebie rodzin z dziećmi akurat w tych sektorach jest bardzo miła atmosfera. Mówię o takim bydle dla, którego wymogiem obowiązkowym jest budowa na każdym stadionie w Polsce od IV ligi "klatek"o pojemności ok 5% pojemności stadionu!Jak dla mnie klatka jest dla zwierząt więc takich ludzi, którzy są tam przez policje bądź ochronę zamykani nazywam BYDŁEM!Człowieku, przejrzyj na oczy!Czy Ty tego nie widzisz, a może sam oglądasz mecze z"klatki"?? Nie będę komentował tego co napisałeś w stosunku do słów dario7 porównują zabawę z racami do jazdy czy pływania:).Cyt:"Piękno rzecz względna, nie podoba się nie chodzisz na mecze".-najgorszym jest to, że tacy goście jak Ty myślą, że wszystko jest dla nich, im się należy, żałosne.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.10.2016 19:51

Kiepura napisał(a):A jak byś bywał to byś wiedział, że spotkasz tam studentów, robotników, lekarzy, kobiety, dzieci (całe sektory), starców :hut: rodziny czyli to co z wdziękiem i manią wyższości określasz mianem "bydła".

Z tym, że nikt tu nie rozmawia o normalnych kibicach.
I nikt też nie nazywa ich mianem bydła.
Mowa o kilkunastu/kilkudziesięciu kretynach, którzy rzutują niestety na resztę.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.10.2016 20:31

amatus1 napisał(a): to nie wspomnianych przez Ciebie rodzin z dziećmi akurat w tych sektorach jest bardzo miła atmosfera.

To miło :D Bo zaczynaliśmy dyskusje od stwierdzenia, że :

amatus1 napisał(a):Dlaczego nie można normalnie iść z rodziną na mecz piłkarski

Czyli Ok. Można iść normalnie z rodziną i nawet jest miło. Zapewniam Cię, że wszystkich sektorach jest miło.

Tak na marginesie jak żywo przypomina mi się dyskusja z nie pisującym już tu Slapolem, który zaczął od stwierdzenia, że pójście na stadion grozi śmiercią a na koniec chyba zaczął chodzić na mecze. :D

Mówię o takim bydle dla, którego wymogiem obowiązkowym jest budowa na każdym stadionie w Polsce od IV ligi "klatek"o pojemności ok 5% pojemności stadionu!

Tia, a tymczasem w kulturalnej Europie :D

http://www.ruhrnachrichten.de/storage/pic/mdhl/artikelbilder/lokales/rn/dolo/do-lokal/2179116_1_zzdo-BVBvsSevilla_oko.jpg?version=1386816654

http://www.mitgedacht-block.de/wp-content/uploads/2015/11/G%C3%A4steblock.jpg

Sektory dla kibiców gości a nie żadnego bydła są wszędzie. Pudło :mrgreen:

amatus1 napisał(a):najgorszym jest to, że tacy goście jak Ty myślą, że wszystko jest dla nich, im się należy, żałosne.

Widzisz ja jestem częstym bywalcem krakowskich teatrów. Ubieram się wówczas stosownie, (raz nawet z tej okazji wyciągnąłem z szafki cylinder dziadka :sm: ). Zachowuje się godnie, nie tupie i nie gwiżdże jak aktor celebryta po wczorajszym przepiciu mętnie wygłasza swoje kwestie. Nie żądam by przenoszono obyczaje ze stadionów do teatru.
Czemu uważasz, że obyczaje z siatkówki mają być przenoszone na stadion piłkarski ? To nie ja uważam, że wszystko mi się należy tylko Ty.

anakin napisał(a):Z tym, że nikt tu nie rozmawia o normalnych kibicach.
I nikt też nie nazywa ich mianem bydła.

No i tutaj dochodzimy do jakiegoś consensusu. Tyle tylko, że chyba nie wszyscy tak to pojmują.
Ja nigdy nie pochwalałem i nie akceptowałem bijatyk, dewastacji itd. Bronię rac, opraw i modelu kibicowania opartego na zaangażowaniu osobistym kibiców. Znajdź mi taką nisze w Polsce ale i w Europie, gdzie masowo młodzi ludzie z własnej woli i za własne pieniądze organizują oprawy na meczach ale także wykłady z historii Polski czy zbiórki dla kombatantów. Może harcerstwo, ruch oazowy i finito.

Kibicowanie klubom piłkarskim różni się od siatkówki itd., bo w większości kluby piłkarskie ekstraklasy są mocno osadzone społecznie. Wystarczy popatrzeć na Kraków, gdzie ogromna większość tych co od zawsze i sporo tych co od studiów jest związana emocjonalnie z jakimś klubem. To nie jest widowisko gladiatorzy naszego sponsora kontra gladiatorzy tamtego sponsora. To jest mecz naszego klub przeciwko tamtemu klubowi. I stąd inne emocje. Także takie, których poza meczami ci sami ludzie w taki sam sposób nie okazują.

Tak jest w Krakowie i tak jest w całej Europie.
Jak bowiem wiadomo na przykład hasło
Puta Barça y puta Catalunya

to oczywisty wymysł :roll: :lol:
Swoją drogą całkiem sympatyczne bydło w 54 sekundzie :D

anakin napisał(a):Widziałeś kiedyś na starym stadionie Wisły w sektorze bodajże nr 10 jakieś kobiety, starców czy dzieci?
Ja nie.

Wiesz jak tam bywałem to Polska rosła w siłe a ludziom żyło się dostatniej. To nie pamiętam.
Ale jeździłem na wygnanie do Sosnowca. I tam oprócz siebie widziałem sporo starców, dzieci też się znajdowało a kobiet było całe mnóstwo. Wiesz, żeby śpiewać, skakać itd całe 90 minut trzeba mieć kondychę i chęci. Niestety powyżej pewnego pesla brakuje jednego a zwłaszcza drugiego.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 04.10.2016 20:34

amatus1, anakin myślę, że szkoda czasu i energii. Tak po prostu...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.10.2016 20:51

Kiepura napisał(a):Ja nigdy nie pochwalałem i nie akceptowałem bijatyk, dewastacji itd. Bronię rac, opraw i modelu kibicowania opartego na zaangażowaniu osobistym kibiców. Znajdź mi taką nisze w Polsce ale i w Europie, gdzie masowo młodzi ludzie z własnej woli i za własne pieniądze organizują oprawy na meczach ale także wykłady z historii Polski czy zbiórki dla kombatantów. Może harcerstwo, ruch oazowy i finito.

Dorabiasz ideologię to chamówy.
Usprawiedliwiasz bydło pozytywami (których z całą pewnością im nie brakuje).
Wg Twojej teorii mogę spokojnie iść w niedzielę do baru i naparzać ludzi po gębie, po przecież rano byłem w kościele.
Mało tego..... KŚ przyjmowałem.

Kiepura napisał(a):Kibicowanie klubom piłkarskim różni się od siatkówki itd., bo w większości kluby piłkarskie ekstraklasy są mocno osadzone społecznie. Wystarczy popatrzeć na Kraków, gdzie ogromna większość tych co od zawsze i sporo tych co od studiów jest związana emocjonalnie z jakimś klubem. To nie jest widowisko gladiatorzy naszego sponsora kontra gladiatorzy tamtego sponsora. To jest mecz naszego klub przeciwko tamtemu klubowi. I stąd inne emocje. Także takie, których poza meczami ci sami ludzie w taki sam sposób nie okazują.

I znowu to samo.
Z dziada- pradziada tak było, bo przecież dziadek nienawidził C, ojciec nienawidził C. to i ja muszę nienawidzić C.
I w dobrym tonie jest zatłuc jakiegoś wroga kijem czy maczetą.
Respect wśród ziomków jak uj.........
Weź pod uwagę, że ci o których rozmawiamy mają głęboko w dupie mecz.
Założysz się, że Misiek do dziś nie wie jaki był wynik meczu z Parmą?
Najważniejszy jest rozp........na stadionie, a jak się nie da to poza nim.
I o takich ludziach tu mowa.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.10.2016 21:27

anakin napisał(a):(...)

8O 8O 8O

O czym Ty w ogóle piszesz. O jakich maczetach kijach itd. Przetrzeżwiej trochę i nie chodzi mi o alkohol.
Przecież post wcześniej napisałeś, że to są różne osoby.

Inne osoby robią zadymy (tych w ogóle nie bronię i o nich nie piszę), garstka w skali stadionu a inne robią oprawy i inne rzeczy o których pisałem.
Naprawdę tego nie rozumiesz, że to są kompletnie inne osoby.
Protestuje także przeciw takim jak powyższa manipulacjom i uogólnieniom.
Oceniać trzeba konkretne osoby a nie ogół. Szafować inwektywami też trzeba z umiarem.

Dobra koniec z mojej strony. Widać żadne argumenty nie docierają.
Widać trzeba stosować podobne metody. Może trzeba na przykład wkleić dostępne na tym forum zdjęcia osób chlejących na plaży w Chorwacji z adnotacją, że bydło jeździ do Chorwacji. Może jak ktoś się poczuje się urażony uogólnieniem to zrozumie o co mi chodzi.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.10.2016 08:04

Kiepura napisał(a): 8O 8O 8O

O czym Ty w ogóle piszesz. O jakich maczetach kijach itd. Przetrzeżwiej trochę i nie chodzi mi o alkohol.
Przecież post wcześniej napisałeś, że to są różne osoby.

O "prawdziwych kibicach" robiących gnój na stadionie i poza nim.
Mówię o konkretnej grupie ludzi, nie traktując tą miarą wszystkich.
I wszystko o czym mówię dotyczy tylko i wyłącznie ich.

Przez normalnych kibiców nie zamyka się stadionów, nie nakłada kar finansowych na kluby, itd.

Ale odnoszę wrażenie, że rozmawiamy zupełnie o czym innym.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 05.10.2016 13:44

Kiepura napisał(a):Race zagrożeniem ? :lol: Nie większym niż jeżdżenie samochodem czy pływanie w morzu.
Piękno rzecz względna, nie podoba się nie chodzisz na mecze. Normalne. Tym co chodzą to się podoba.

Wizerunek Waszego klubu z jednej strony niszczy dosłownie kilkunastu przypałów, którzy nie mogą opanować emocji i wszczynają śmieszne ruchawki na stadionie.
A z drugiej dla przykładu taki Boniek i wszystkie inne leśne zamieszani sprawę Cierzniaka.
A nie Ci co robią oprawy i zapalają race.

Skoro race są zabronione, to są .... koniec. Za to się beka,koniec.
Nie porównuj odpalania rac z jazdą autem, tym bardziej z pływaniem. Twoje kąpanie Twoja sprawa, chyba to jasne 8O . Jeśli chodzi o jazdę autami to jeśli masz prawko, jesteś bez spożycia ... to możesz. Nikt Ci nie zabrania.
Piszesz, że race nie stanowią zagrożenia 8O .Ty chyba naprawdę masz coś z piromana. Nie słyszałeś o urwanych palcach, zapalonej odzieży, poparzeniu innych :?: Niestety race wyprodukowane w jakimś podziemiu, przechowywane w złych warunkach, rzucone przez kogoś stanowią zagrożenie. Koniec. Trzeba dyskutować o rzeczach oczywistych :?:
Stałemu bywalcowi na Wiśle to trzeba tłumaczyć :?: . Nie wiem skąd u Ciebie pewność, że ja nie spaceruję na Ł3 :?: Ale dyskutować o tym nie będę, faktów przytaczać także nie myślę.
Jeszcze jedno. Rzeczywiście za kilku debili L może ponieść konsekwencje. Potępiłem to gdzieś wyżej. Natomiast sprawę Cierzniaka wałkowaliśmy ongiś. Jesteś uparty w temacie działaczy i ... trudno, tak musi chyba być.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.10.2016 20:21

dario7 napisał(a):Anakinowi odpowiem tylko tak ... skąd ten cytat o biednym, skrzywdzonym klubie :?: Kto to powiedział prócz Ciebie :?:

Niejaki Dmowski:
To smutny dzień dla klubu. Decyzję interpretujemy w ten sposób, że Legia jest klubem niechcianym w europejskich pucharach - powiedział doradca zarządu Legii Seweryn Dmowski na spotkaniu z mediami.

Z Realem bez kibiców.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 13.10.2016 10:33

anakin napisał(a):
dario7 napisał(a):Anakinowi odpowiem tylko tak ... skąd ten cytat o biednym, skrzywdzonym klubie :?: Kto to powiedział prócz Ciebie :?:

Niejaki Dmowski:
To smutny dzień dla klubu. Decyzję interpretujemy w ten sposób, że Legia jest klubem niechcianym w europejskich pucharach - powiedział doradca zarządu Legii Seweryn Dmowski na spotkaniu z mediami.

... cytujesz mnie, ale gdzie tu Dmowski mówi o skrzywdzeniu czy biedzie :?:
Nie słyszysz tego co autor mówi, czy nie rozumiesz :?:
Przetłumaczę. Niechciany klub to klub który podpadł za to co wiemy, za ostatnie cztery lata. UEFA nie chce burd na stadionach. Proste. Smutne to ale nie ma co się dziwić.
Myślę, że w sposób przejrzysty wyjaśniłem zainteresowanemu.
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 13.10.2016 10:59

Tak sobie podczytuję tę dyskusję i wtrącę swoje 3 grosze - z moich obserwacji ( a chodzę od 25 lat na Cracovię) wynika, że 80-85% kibiców to ludzie normalni, którzy z własnej nieprzymuszonej woli nie będą stosować przemocy fizycznej wobec bliźnich :wink:
Tzw. chuliganeria czy tam "kumaci" to z reguły albo gówniarze opętani "ideologią", albo cynicznie wykorzystujący tychże do własnych często niecnych celów kolesie, dla których ta "ideologia" to tylko pewna przykrywka do np handlu prochami czy też innych tego typu przedsięwzięć, ew. stare niespełnione życiowo byki.
Moim zdaniem sprawę tych, którzy burdy na stadionach wszczynają załatwiłoby po prostu normalnie działające państwo i prawo - mówię o odpowiedniej egzekucji prawa, spod którego działania stadiony przecież wyłączone nie są. Zniszczyłeś - zapłać, pobiłeś - pójdziesz pod sąd i dostaniesz odpowiedni wyrok. Szybko i sprawnie. Ale to trzeba ścigać, egzekwować - wszystko musi działać a nie tylko "istnieć teoretycznie". A najbardziej śmieszy mnie to, że większość tych kiboli jest niby nastawiona "narodowo" i "prawicowo" a państwa swojego nie szanują i z zachowań społecznych to bliżej im do anarchistów lub narodowych socjalistów.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.10.2016 12:09

Hercklekot napisał(a):A najbardziej śmieszy mnie to, że większość tych kiboli jest niby nastawiona "narodowo" i "prawicowo" a państwa swojego nie szanują i z zachowań społecznych to bliżej im do anarchistów lub narodowych socjalistów.

Tak z boku tematu... Anarchista nie szanuje swojego państwa i zachowuje się jak kibol???? Ponadto zestawienie anarchisty i narodowego socjalisty??? Ekhm... no trochę nie bardzo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 593
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone