Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LED-tv

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 20:05

gonzo napisał(a):Pytanie do posiadaczy TV LCD-LED jak u was wyglądają kąty boczne, czy obraz ulega zmianie.

Oglądam siedząc czasem dość sporo z boku i nie widzę róznicy jak bym sie gapił na niego prosto.
Czego nie mogę powiedzieć o moim starym samsungu 28 " LCD, obraz smurzył i zniekształcał oraz blakł.

Ta tym samsungu co zalinkowałem tego problemu nie ma.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.02.2011 20:07

realista2 napisał(a):
Ten tekst jest dla tych którym się chce ruszyć szare komórki w tak błahej sprawie. Oczywiście są ważniejsze problemy np. "Smoleńsk", Kubica, Egipt, stłuczka na rogu tej i tamtej ulicy. TVN24 i inne stacje tylko o tym prawią, a ja mam to w dupie, ale nie lubię jak mnie robią w konia. Czy to wielcy balceroekonomiści na których świat się nie poznał i Nobla nie dał, czy to pojebusy co to na trumnach do władzy ciągną, ale i ci co korupcję za normę przyjęli. Wiecie o kogo chodzi o nich wszystkich bez względu na opcje.

Niepotrzebny wtręt, nie sądzisz ?
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 20:08

kaszubskiexpress napisał(a):Swoją drogą, to czytałem kiedyś artykuł, w którym była puenta, że w telewizorach jest Samsung i Sony a potem długo, długo nic, więc Samsung godny analizy.

Amen ......do tej pory szczam że śmiechu jak gościu w MM polecal jakiegoś Philipsa...... 8O ........nie dość że "sklep dla idiotów" to idioci tam pracują.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 10.02.2011 20:08

kaszubskiexpress napisał(a):
Ale Ci nagadaliśmy.
:oops: :D

Spox.
Po to pytam. 8)
kaszubskiexpress napisał(a):A tak na marginesie, to skąd jesteś Anakin, tylko nie pisz, że z Tatooine :D

Prawie stąd :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.02.2011 20:09

maniust napisał(a):
gonzo napisał(a):Pytanie do posiadaczy TV LCD-LED jak u was wyglądają kąty boczne, czy obraz ulega zmianie.

Oglądam siedząc czasem dość sporo z boku i nie widzę róznicy jak bym sie gapił na niego prosto.
Czego nie mogę powiedzieć o moim starym samsungu 28 " LCD, obraz smurzył i zniekształcał oraz blakł.

ja też mogę oglądać z bardzo ostrego kąta, bez straty jakości (Bravia)
gonzo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gonzo » 10.02.2011 20:11

maniust napisał(a):

Pytam bo znalazłem takie opinie.
http://www.forum.sony.pl/viewforum.php?f=215
Ostatnio edytowano 10.02.2011 20:22 przez gonzo, łącznie edytowano 1 raz
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.02.2011 20:13

anakin napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):A tak na marginesie, to skąd jesteś Anakin, tylko nie pisz, że z Tatooine :D

Prawie stąd :wink:

W takim razie królewskie miasto Gdańsk pozdrawia królewski Kraków :D
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 10.02.2011 20:13

Ja również kupiłem w neo24 - piszę nazwę skoro już padła.

Natomiast uważam, że niezależnie od specyfikacji technicznej powinieneś na spokojnie pojeździć po elektro-marketach i na tej podstawie (tzn. porównaniu wyświetlania obrazu i funkcji wszelakich) szukać gdzie taniej kupisz.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 10.02.2011 20:15 przez taurus, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 20:14

realista2 napisał(a):Najgorsza plazma jest lepsza od najlepszego LCD obojętne z podświetleniem LED czy bez niego.

Chyba służąca jako kaloryfer .

Nie chcę już ci przedstawiać argumentów , bo posiadacze plazm i tak nie zrozumieją.
To tak jakbym........ powiedział "ja kocham Peugeoty" , inny nie kupuj francuskiego gówna.
.....więc i w tym przypadku i w tym ........temat rzeka.
tomekm67
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tomekm67 » 10.02.2011 20:15

anakin napisał(a):Ja osobiście mam na oku coś takiego:
SAMSUNG UE40C600.
Może ktoś użytkuje?Jak się ma ten model np do LG?

Niespełna 2 tygodnie temu kupiłem ten telewizor, ale 37''. Wrażenia różne.
Plusy:
-bardzo elegancki wygląd
-obraz, szczególnie w HD - rewelacja
-dużo opcji do samodzielnego ustawiania
Minusy:
-dzwięk taki sobie. przy ustawieniach fabrycznych wręcz beznadziejny, jak z puszki. dostepny korektor i można trochę podkręcić, ale myślałem że będzie lepiej
Nie wiem dlaczego info o obrazie pokazuje odświeżanie 50 Hz (może ktoś podpowie)
Kupiłem tutaj: http://www.megamarket.com.pl/samsung-tv ... ,id-116132
W sklepie prawie 700zł droższy
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 20:16

gonzo napisał(a):Pytam bo znalazłem takie opinie.
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=215&t=8022

Nie czytam takich pierdół tylko wolę się sam przekonać na własne oczy.
Jak ktoś ma wątpliwości zapraszam na seans. GG 5233736
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 10.02.2011 20:18

kaszubskiexpress napisał(a):W takim razie królewskie miasto Gdańsk pozdrawia królewski Kraków :D

Respect :!: Obrazek
maniust napisał(a):Jak ktoś ma wątpliwości zapraszam na seans. GG 5233736

Puszczasz to przez gg :?: 8O

:wink:
Ostatnio edytowano 10.02.2011 20:19 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 20:18

tomekm67 napisał(a):Minusy:
-dzwięk taki sobie. przy ustawieniach fabrycznych wręcz beznadziejny, jak z puszki. dostepny korektor i można trochę podkręcić, ale myślałem że będzie lepiej

No , w tym temacie się nie wypowiem , bo u mnie dżwięk leci przez kino.

tomekm67 napisał(a):-obraz, szczególnie w HD - rewelacja

No :lol:
Ostatnio edytowano 10.02.2011 20:20 przez maniust, łącznie edytowano 1 raz
mm4m
Podróżnik

Postnapisał(a) mm4m » 10.02.2011 20:20

Miałem Sony 13 lat. Wzrok się pogarsza z wiekiem, więc zdecydowaliśmy kupić 32 calowego LEDa - salonik jest mały, a zużycie energii 3x mniejsze niż plazma, 2x mniejsze, niż zwykły LCD. Samsunga odrzuciłem w pierwszej kolejności - tak na mnie działa natrętna reklama. W ostatniej rundzie z Philipsem mod. 7605 (dobry design, bdb technika) wygrał ceną sony seria 7 - polecam.
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 20:22

anakin napisał(a):Puszczasz to przez gg :?: 8O :wink:

:lool: Zapomniałem ........wjazd na seans ........wpisowe do klubu flaszka czystej. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone