Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LED-tv

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 10.02.2011 18:45

Ja też kupowałem w sklepie internetowym i przez 9 dni tak testowałem sprzęt aby w razie czego 10 dnia puścić z powrotem kurierem.

Sprzęt jednak nie był rzucany - najmniejsze wgniecenie opakowania dyskwalifikowało by go do odbioru.

Kupowałem w sklepie, który ma swoje punkty odbioru - jak będziesz chciał na priv podam adres.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 10.02.2011 18:54 przez taurus, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.02.2011 18:53

Syn i ojciec zrobili dokładnie tak samo, zaoszczędzili w ten sposób prawie 600 zł.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 19:19

anakin napisał(a):Powiedzcie mi więc na czym polega różnorodność obrazu na tv wystawionych w centrach,skoro sygnał jest do nich podawany taki sam? 8O
Podobno.
Jeżeli ustawimy obok siebie LED-a,LCD i plazmę to ten sam obraz zdecydowanie najlepszy jest na LED-zie.
Już pomijam fakt,że "fachowcy" polecają właśnie te ostatnie.
Mówię o tym co widzę.

Kupuj Leda !!!!!!!!!!!!!!

Właśnie jestem po zakupie TV - dosłownie tydzień temu.

Przejrzałem masę ofert , różych marek , zwiedziliśmy kupę sklepów począwszy od "sklepu dla idiotów" do innych tego RTV.

Żadna plazma , Lcd itd........

Polecam co to http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-a ... prd_detail obraz jest niesamowity , czujesz się oglądajac jakbyś siedział w środku TV.

Pórownywałem kilkadziesiąt różnych TV jeśli chodzi o obraz i tylko ten TV rzucił mnie na glebę.

Gościu w sklepie RTV-EURO AGD pierdzielił że nie warto dopłacać te kilka 100-ów za LED , gówno prawda , bo miał na sklepie tylko syfiastego Leda LG 50 Hz 42" na którym obraz był porażka i próbował nas przekonać na samsunga LCD.

Jednak pojechaliśmy jeszcze no Neonetu i kur..... jak zobaczyłem tego samsunga co zalinkowałem to to jest to czego szukamy.

Polecam przez duże P.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.02.2011 19:23

Anakin, ty wiesz, że ty masz teraz poważny kłopot?

Jak już to wszystko przeanalizujesz, to się dowiesz, że teraz technologia 3D wchodzi w telewizorach ... :lol:

I co wtedy zrobisz? :twisted:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.02.2011 19:25

maniust napisał(a):Polecam co to http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-a ... prd_detail obraz jest niesamowity , czujesz się oglądajac jakbyś siedział w środku TV.

Nie,no fajny. 8)
Ale zauważyłeś maniek o ile przekroczyłeś mój budżet? 8O :lol: :wink:
weldon napisał(a):Jak już to wszystko przeanalizujesz, to się dowiesz, że teraz technologia 3D wchodzi w telewizorach ... :lol:
I co wtedy zrobisz? :twisted:

Możesz nie wierzyć,ale nie jestem wielkim zwolennikiem 3D do domowego użytku..
W kinie co innego....
W domu?
Niekoniecznie. :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 19:32

Ani jak masz kupować coś na siłę to lepiej dołóż te kilka setek lub resztę weż na raty .
Wszak telewizora nie kupuje się codziennie , ale raz na kilka ,jak nie kilkadziesiąt lat.

Też mieliśmy przeznaczony bużdzet do 2500 zł , ale jak zobaczyłem ten TV w sklepie , akurat leciał jakiś program HD to od razu mówię ......pieprzyć to kupujemy droższy .

Też jestem posiadaczem UPC jak kaszubsieex i obraz na tym TV w jakości HD to po prostu mistrzostwo świata !

Już nie będę się chwalił , ale każdy kto zobaczy u nas np programy w HD ,np Animal Planet HD to mu szczena opada.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 19:39

Cholera ...przepraszam cię Ani żle zalinowałem , dopiero teraz zauwazyłem.:oops:

Ten kupiliśmy http://www.neo24.pl/telewizor-samsung-ue40c6500.html

Jak widzisz cena nie przekracza znacznie twojego budżetu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.02.2011 19:44

No to tak do mnie mów! :D
Tak się cały czas zastanawiałem nad Twoją trochę dziwną definicją "kilku setek" :lol: ,bo mi jakoś wychodziło ich coś koło.........30-stu. :lol: .
Nad tym faktycznie można pomyśleć... 8)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 19:46

W Neonecie cena 3.199 zeta.
Fakt gdybym wiedział co ten TV jest warty kupił bym w neo 24 , bo sporo zakupów u nich robię i ten Tv taniej można dostać.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.02.2011 19:49

W Neo24 "widzę" go za 2939.00 8)
Mówisz,że taki "wypas"?!
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.02.2011 19:51

anakin napisał(a):Nad tym faktycznie można pomyśleć... 8)

Ani nie wiem czy jest w twojej miejscowości Neonet , ale dobra rada podjedż do sklepu gdzie stoi kilka plazm , itd i ten dokładnie model samsunga, zobaczysz różnicę w jakości od razu. :wink:
Jak ci się spodoba , zamawiaj przez Neo24 .
Super sklep, tani i ekspresowa dostawa, można też odebrać w punkcie obsługi klienta samemu u nich zamawiając przez neta..

sory że bez ładu i składu ale piszę szybko bo sra....... mi się chce. :oops:
Lecę...............
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.02.2011 19:56

maniust napisał(a):sory że bez ładu i składu ale piszę szybko bo sra....... mi się chce. :oops:
Lecę...............

Jeszcze tego brakuje żebyś prze mój tv na......ł w gacie! :lol:
Nie kupuję dziś... :wink:
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 10.02.2011 20:00

Pytanie do posiadaczy TV LCD-LED jak u was wyglądają kąty boczne, czy obraz ulega zmianie.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.02.2011 20:00

Maniust ma rację, zakup telewizora to inwestycja na parę ładnych lat, więc rzeczywiście, może warto uderzyć w jakieś raty 0%.
Nie chcę Tobie oczywiście zaglądać do portfela, ale warto się nad tym zastanowić, ja swojego też kupiłem na 30 rat, nie bolało a w czerwcu już ostatnia rata.

Co innego wydać na raz ponad 5 koła a co innego co miesiąc 180 zeta.

Swoją drogą, to czytałem kiedyś artykuł, w którym była puenta, że w telewizorach jest Samsung i Sony a potem długo, długo nic, więc Samsung godny analizy.

Ale Ci nagadaliśmy.
:oops: :D

A tak na marginesie, to skąd jesteś Anakin, tylko nie pisz, że z Tatooine :D
Ostatnio edytowano 10.02.2011 20:02 przez kaszubskiexpress, łącznie edytowano 1 raz
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 10.02.2011 20:01

Drodzy podglądacze tfu, tfu oglądacze. Najgorsza plazma jest lepsza od najlepszego LCD obojętne z podświetleniem LED czy bez niego. Oto garść dowodów:
Po pierwsze jaki parametr jest najważniejszy dla oceny jakości odbioru TV ? To oczywiście kontrast czyli stosunek pomiędzy najciemniejszym a najjaśniejszym punktem wyświetlanym w tym samym czasie na ekranie.
Kontrast w praktyce wpływa na odbierany przez użytkownika poziom ostrości obrazu. Tutaj istnieje generalna zasada: im wyższy kontrast tym lepiej - obrazy stają się bardziej wyraziste, a oglądanie obrazów przyjemniejsze. Duży kontrast sprawia np., że czerń okaże się czarna jak smoła, a nie tylko ciemnoszara czyli w nocnych scenach coś widać nie trzeba się domyślać (Zapożyczyłem z netu ten bełkot bo mi się nie chciało pisać samemu) Kontrast LCD w grupie cenowej 2-3 tys zł rzadko przekracza 5000-1. W najdroższych LCD z Podświetleniem LED czyli tych za 6 tys zł w górę dochodzi do poziomu 500000- 1 czyli ten najlepszy, najdroższy jest minimum czterokrotnie gorszy od najtańszej, najbardziej badziewiastej plazmy.
Na telewizorach LCD zarabia się lepiej niż na plazmach więc trzeba było coś wymyślić i wymyślono. Oszustwo tzw kontrastu dynamicznego. Co to jest nikt nie wie bo tak jak wzorzec miary 1 metra w Sevre stanowi punkt odniesienia dla pomiaru odległości tak kontrast statyczny mierzy się według uniwersalnych przyjętych przez wszystkich kryteriów, to kontrast dynamiczny każda firma mierzy i podaje wyniki według sobie wiadomych kryteriów czyli z sufitu , ale mozna na się pochwalić kontrastem dynamicznym np. 15 milinów do 1 . Bzdura, a kto nam zabroni? Nabywca jest głupi i kupi wszystko co mu byle w eleganckiej formie podamy.

Ten tekst jest dla tych którym się chce ruszyć szare komórki w tak błahej sprawie. Oczywiście są ważniejsze problemy np. "Smoleńsk", Kubica, Egipt, stłuczka na rogu tej i tamtej ulicy. TVN24 i inne stacje tylko o tym prawią, a ja mam to w dupie, ale nie lubię jak mnie robią w konia. Czy to wielcy balceroekonomiści na których świat się nie poznał i Nobla nie dał, czy to pojebusy co to na trumnach do władzy ciągną, ale i ci co korupcję za normę przyjęli. Wiecie o kogo chodzi o nich wszystkich bez względu na opcje.
Plazma góruje nad LCD pod każdym względem. WYMIENIŁEM JEDEN. Chcecie podyskutować ? Zachęcam, ale tylko merytorycznie, bo tego ble,ble, ble dość w TV.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone