Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LED-tv

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 10.02.2011 15:57

Multimedia w Samsungu.

Ja z internetu korzystam za pomocą wbudowanej karty sieciowej Wi-Fi w odtwarzaczu Blu-ray Samsunga - BD-C6500 ale zamierzam kupić też osobną kartę do tv - WIS09ABGN

Divx, mkv obsługuje dźwięk AC-3, nie DTS. DTS mam z ww. odtwarzacza Blu-ray.

TV posiada gniazdo USB-HDD do którego podpinam - adaptery z kartami flash, pendriv-y, dysk HDD 1TB.

To tak w skrócie.

Pozdrawiam
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 10.02.2011 15:57

Trzy lata temu miałem podobny problem. Chyba przejrzałem wszytkie fora i opinie słynne wtedy pytanie LCD czy Plazma. I praktycznie po kilku dnia kopania tematu wybrałem jakieś LCD . Miałem upatrzony skep z internetu i dograną cenę. Ale poszedłem najpierw sprawdzić do sklepu obok jak w realu odbiera. pamiętam że sprzedawca napierw cos póścił z płyty i obraz zarabisty potem były targowania się aby jakąś telewizję dał i po wielu prośbach i argumentach dali jakąś kablówkę. I po tym odszedłem od zamiaru kupna LCD. Okazało sie że w zwykłej bańce obraz był lepszy. Kupiłem wtedy plazme samsunga i do dziś jestem zadowolony.
Mój tata rok temu kupił lcd chyba panasonica. Ma kablówkę ale sam stwierdził że zrobił błąd jak jest u mnie i ogląda. Nie wiem, pewnie technologia poszła do przodu bo w tej chwili nie jestem w temacie ale wtedy i rok temu zdecydowanie kupił bym drugi raz plazme. To prawda jest więcej prądożerna ale obraz o wiele lepszy. Plazma po prostu lepiej sobie radzi ze słabym sygnałem. A jeśli chodzi o HD to sa porównywalne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.02.2011 16:33

Obrazek
dlatego w kablowych sieciach efekt jest taki sobie..to ustawienie mojej anteny "n"-ki..przy jakości 100% to obraz jest po prostu żyleta....
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.02.2011 16:39

Powiedzcie mi więc na czym polega różnorodność obrazu na tv wystawionych w centrach,skoro sygnał jest do nich podawany taki sam? 8O
Podobno.
Jeżeli ustawimy obok siebie LED-a,LCD i plazmę to ten sam obraz zdecydowanie najlepszy jest na LED-zie.
Już pomijam fakt,że "fachowcy" polecają właśnie te ostatnie.
Mówię o tym co widzę.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 10.02.2011 16:48

Z plątaniny kabli w MM w Gdańsku wnioskuję, że różne poziomy sygnału docierają na ekspozycję.

Do tego TV mają funkcje DEMO, która jest uruchamiana właśnie na ekspozycję - czyli różne parametry wyświetlania.

Czasem tez celowo pewne marki mają lepszy obraz inne gorszy.

Fachowców nie słuchałem - jeździłem kilka tygodni po marketach z małżonką i wybór padł na plazmę.

Nie narzekamy ale też już i nie porównujemy do innych modeli - co roku jest coś nowszego, ładniejszego.... Można tak bez końca.

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.02.2011 16:54

anakin napisał(a):Powiedzcie mi więc na czym polega różnorodność obrazu na tv wystawionych w centrach,skoro sygnał jest do nich podawany taki sam? 8O
Podobno.

..w sklepie RTV-AGD u mnie leci sygnał z blu ray-a ....płytka z jakimś tam demo..a że każdy inaczej..kwestia dostrojenia..jak pisze Taurus..zależy jaki sklep daje fory jakiej firmie.... :wink:
lukskajwoker
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukskajwoker » 10.02.2011 16:59

anakin napisał(a): obok siebie LED-a,LCD i plazmę

i to jest niewiedza ludzi.
LED to TEŻ LCD !!
tylko zamiast podświetlenia klasyczną świetlówką jest zespoł diodowy.
korzyści to rowniejsze podświetlenie, mniejsze zużycie prądu, mniejsze gabaryty, niby lepsza czerń (choć LCD czerni nie ma).
jestem w temacie TV bardzo blisko.
są modele TV (te same) jedne zwykłe LCD inne LED-LCD. róźnice są prawei żadne.
jak kupujesz tv w sklepie i masz 2-3 tv obok siebie to wejdz najpierw w menu i zresetuj do nastawów fabrycznych, wtedy porownuj - sklepy oszukują ustawiając obrazy tak by sprzedali to co chcą.
lukskajwoker
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukskajwoker » 10.02.2011 16:59

piotrulex napisał(a):jak mysmy szukali to odradzali na 40 cali gdyz to podobno jakis nietypowy format.

hmm.. nietypowy do czego ??
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.02.2011 17:20

Panasonic TX-P42G20E---ten polecam zdecydowanie. Sprawdzony od roku przez syna, ostatnio zakupiony przez ojca, cenę trzyma cały czas, chyba nie dlatego, że słaby :wink: Ok. 3 tys zł.
Teść nie dał się namówić i wybrał poleconą w sklepie LCD, też Panasonic, wyraźnie słabszy odbiór ma.
Ja mam od 4 lat, oczywiście Panasonica, plazmę, jestem bardzo zadowolony.
Dzisiejsze plazmy nie są już tak "energożerne" jak kiedyś (czyt. moja), "ciepłota" w/w telewizorów ledwo wyczuwalna, kaloryfera nie zastąpi.
A wyjść, typu HD, SB ma...całą masę :)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 10.02.2011 17:32

Podejrzewam, że w cenie od 3500 pln w górę odbiór i funkcjonalność poszczególnych modeli są zbliżone.

I tutaj pozostaje już osobisty odbiór.

Pozdrawiam
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.02.2011 17:43

Anakin napisałeś, że do 3 tysięcy, chyba mimo wszystko ciężko kupić do 3 koła 46 cali, ale może się mylę.

Ja mam LCD Sony Bravia 46 cali. Jestem mega zadowolony. Gdy przychodzą do mnie znajomi, którzy mają inne marki, natychmiast zauważają różnicę.
Pewnie znaczenie ma fakt, że mam pełny pakiet w UPC, więc kanały np National Geographic w jakości HD ogląda się z ogromną przyjemnością.
Ale nawet pozostałe mają b. dobrą jakość.

Tak jak ktoś napisał, w sklepach mają materiały producentów, poproś o podłączenie np dvd, weź ze sobą jakiś filmik. Będziesz wiedział jaka jest jakość obrazu.

Mam też wrażenie, że plazmy w sklepach są w mniejszości, jakiś powód musi być.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.02.2011 17:57

lukskajwoker napisał(a):są modele TV (te same) jedne zwykłe LCD inne LED-LCD. róźnice są prawei żadne..

Z tejże racji wskaż mi (proszę :wink: ) jakiś konkretny.
kaszubskiexpress napisał(a):Anakin napisałeś, że do 3 tysięcy, chyba mimo wszystko ciężko kupić do 3 koła 46 cali, ale może się mylę.

Od-do. :D pewnie,że za 3 koła ciężko.
Szukam raczej między 40 a 42....
A 46 to tak sobie.... :wink: napisałem.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.02.2011 18:26

zanim wyjdziesz do sklepu po tv przejrzyj dokładnie strony, na których można kupić tv.

Znajomy kupił własnie Bravię 40 cali w sieci ( Sony nie produkuje 42 - calowych ) i wyszło mu 160 złotych taniej, niż w znanej, wiodącej sieci, nie chcę tu robić nikomu antyreklamy.

Dostawa kurierem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.02.2011 18:30

kaszubskiexpress napisał(a):Znajomy kupił własnie Bravię 40 cali w sieci ( Sony nie produkuje 42 - calowych ) i wyszło mu 160 złotych taniej, niż w znanej, wiodącej sieci, nie chcę tu robić nikomu antyreklamy.

Różnica pomiędzy sklepem internet.a sklepami w realu w podanym przeze mnie modelu wynosi jakieś 400-500 zł. :D
Nawet jeśli doliczymy do ceny koszt kuriera i tak mamy spore "przody"! :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.02.2011 18:39

Dokładnie.
A zapakowane było bardzo solidnie, więc nie ma obaw o stan tv po transporcie.

:P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone