napisał(a) MRK » 26.04.2013 11:27
Mogę się podpiąć...? Mogę.
Stoję przed problemem kupna telewizora. Rady potrzebuję. Gdzieś tam już zasięgnąłem języka... Na czym mi zależy, a na czym nie:
1. Odległość od wyra, na którym zamierzam leżeć i paczeć na filmy - jakieś 4-4,5m.
2. Jak już kupuję, to chcę, aby była możliwość podpięcia jakiejś bezprzewodowej klawiatury, czyli interesuje mnie wifi. Najbardziej mi zależy na YT, aby, leżakując, włączyć jakiś ciekawy gig, tudzież film.
3. Absolutnie nie zależy mi na 3D. Tak czy siak, TV jest włączany bardzo rzadko.
4. Ważne: TV będzie zamontowany na ścianie, gdzie po przeciwnej ścianie mieści się okno. Rolety są, no ale... Dodam tylko, że TV jest włączany najczęściej porą wieczorową, ale wiadomo, że i czasem w ciągu dnia może być odpalony.
5. Najważniejsze: dobrze byłoby się zmieścić w 4000zł, ale im niżej - tym lepiej. Ciut wyżej jakoś może też przełknę.
Polecono mi:
1. Panasonic z serii ST50/60 lub VT 50/60 (plazma, jednakże kiedy "doradca" dowiedział się o opisywanym punktcie nr 4., to stwierdził, że może niekoniecznie plazma)
2. Szajsung z serii powyżej 6xxx (led)- nie wiem nic
3. LG - nie wiem absolutnie nic, też led
No i pytanie: ile cali? 42 chyba ciut mało...a może nie...50? 55 za dużo? Jest jednak spora różnica cenowa odnośnie tego parametru...
W tym wątku jest trochę info, ale z 2011r, więc zakładam, że dużo sie już zmieniło, dlatego pytam. Są tutaj jacyś sprzedawcy bodajże, więc...liczę na ich uczciwość:). Nie no...poważniej... Jak to widzicie?
O telewizorach nie wiem absolutnie nic:)