Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LED-tv

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 16.02.2011 20:18

anakin napisał(a):Na razie na głowie miałem lokum na sierpień i padło na Metajnę. :D
Trza było do Orebica we wrześniu , byśmy pooglądali na Ledzie , popili Tullamorka i obgadali Cro.pl. :lool:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 16.02.2011 20:34

Kupiłem ze dwa miesiące temu samsunga 46c6000 ,nie jestem maniakiem-spodobał mi się to kupiłem,na dzień dzisiejszy nie mogę narzekać.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.02.2011 21:40

maniust napisał(a):Trza było do Orebica we wrześniu , byśmy pooglądali na Ledzie , popili Tullamorka i obgadali Cro.pl. :lool:

Wrzesień odpada.. :cry:
Dziecka do szkoły... :wink:
No,ale może kiedyś Ty spróbujesz w sierpniu....
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.02.2011 13:35

maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.02.2011 15:33

anakin napisał(a):No,ale może kiedyś Ty spróbujesz w sierpniu....

Może ........jak znajdziesz Ani sprawdzone miejsce (w sierpniu to raczej musi być zadupie 8O ) w Dalmacji , gdzie nie będzie tłumów i nie będę musiał zostawiać karimaty czy ręcznika w celu rezerwacji miejsca na plaży , oraz że nie będę się musiał martwić czy mi go ktoś nie zaj...... a także miejsce gdzie nie będzie tych niemrów FKK oraz kufloteka przy plaży byśmy nie musieli daleko chodzić , ponadto figi na wyciągnięcie reki , żebym nie musiał się nawet ruszać z leżaka i plaża kamyczki , nie beton , bez jeżowców :lool: , oraz apartani bez jakiegoś Rambo , który lata z klamką non stop po pokojach .........to się pomyśli na przyszły rok :oczko_usmiech:

Może dam się namówić na sierpień....... 8O

Jak nie to pozostaje nam czekać aż ci podrosną......... :D

Pamiętasz ........sam kiedyś pisałeś w mojej relacji ..."nie chciałbyś zobaczyć jak ta plaża wygląda w sezonie" .......... raczej bym nie chciał. 8O
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 17.02.2011 16:22

Teraz ja :)

Szukałem telewizora w ubiegłym roku w marcu (robiłem remont dużego pokoju i przy okazji chciałem zaszaleć). Przejrzałem wiele różnych forów, opinii itp, rozmawiałem ze sprzedawcami w marketach i sklepach internetowych, oglądałem (porównywałem) na półkach sklepowych. Generalnie uwzględniając moje potrzeby (komputer - o tym później :) ) w przedbiegach odpadła plazma - został LCD i LED (LCD podświetlony LED). Bardzo podobały mi się SONY (niestety poza zasięgiem cenowym). Ostatecznie jednak zdecydowałem się na LG (mamy w rodzinie trochę sprzętów AV tej firmy i na razie nie sprawiają problemów). Dodatkowo do LG przekonała mnie opcja podłączenia słuchawek przez bluetooth - super sprawa jak wieczorem chcesz pooglądać film z trochę głośniejszym dźwiękiem, nie lubisz walających się po podłodze kabli, a rodzina śpi......
Rozesłałem wici po sklepach internetowych i dostałem ofertę na wychodzący już z produkcji model (w nowej wersji jest trochę inna obudowa, lecz środek ten sam) LED 47cali za lekko ponad 5 tys PLN.

W domu podłączyłem kablówkę cyfrową UPC (wersja z HD). Głos podłączyłem pod stare kino domowe LG.
Obok telewizora mam komputer z wcześniej posiadanym monitorem z tunerem TV Samsung LCD 24 cale. Podłączyłem komputer kablem HDMI pod TV LG (dual view), dodatkowo spliterem HDMI sygnał z kablówki pod TV LG oraz monitor TV Samsung.

Telewizor służy mi też jako monitor, gdy przeglądam internet leżąc na kanapie z bezprzewodową klawiaturą. Dodatkowo - gdy przychodzą goście można w łatwy sposób zrobić prezentację zdjęć z komputera. Oczywiście nie ma problemu z odtwarzaniem filmów (np DivX) z komputera.

Podczas oglądania obrazu z kablówki (niezależnie czy to HD, czy SD)różnica obrazu (jakość) jest ZDECYDOWANA na korzyść większego LG (nie wiem czy to "wina" technologii, matrycy, firmy, czy wielkości - oczywiście wrażenie subiektywne :) )

Jedyny problem, który napotkałem to zła współpraca tego telewizora z dekoderem Cisco UPC (dwa razy wymieniali, w końcu zainstalowali mi Philpsa).

Podsumowując:
Jeżeli dany sprzęt ma być tylko telewizorem - można rozważać plazmę, LCD, LED na równym poziomie. Jeżeli ma służyć również jako monitor do komputera - to tylko LCD z podświetleniem LED (na prawdziwe LEDy dla Kowalskiego" jeszcze pewno trochę poczekamy :roll: ).

Pozdrawiam
Tomek
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.02.2011 19:36

maniust napisał(a):Może ........jak znajdziesz Ani sprawdzone miejsce (w sierpniu to raczej musi być zadupie 8O ) w Dalmacji , gdzie nie będzie tłumów i nie będę musiał zostawiać karimaty czy ręcznika w celu rezerwacji miejsca na plaży , oraz że nie będę się musiał martwić czy mi go ktoś nie zaj...... a także miejsce gdzie nie będzie tych niemrów FKK oraz kufloteka przy plaży byśmy nie musieli daleko chodzić , ponadto figi na wyciągnięcie reki , żebym nie musiał się nawet ruszać z leżaka i plaża kamyczki , nie beton , bez jeżowców :lool: , oraz apartani bez jakiegoś Rambo , który lata z klamką non stop po pokojach .........to się pomyśli na przyszły rok :oczko_usmiech:

Może dam się namówić na sierpień....... 8O

Jak nie to pozostaje nam czekać aż ci podrosną......... :D

Przeczytałem dwa razy ,bo............nie wierzę własnym oczom!!! 8O 8O 8O
Ty masz maniek większe wymagania niż moja żona :!: :lol: :lol: :lol:
A co do samej kwatery masz jakieś życzenia?
Ja w zeszłym roku byłem w czymś takim:Obrazek
,ale nie wiem czy nie za bardzo...........siermiężnie.
Jak myślisz?

:wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.02.2011 19:57

A miało być o LED TV :lool:

Nie mam pytań :lool:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.02.2011 20:00

Leszek Skupin napisał(a):A miało być o LED TV :lool:

A może być o Led on TV? :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.02.2011 20:31

Myślisz,że w tej chacie..........nie bylo LED-a :?: :wink:
Więc jak najbardziej wszystko w porządku. :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.02.2011 20:34

anakin napisał(a):

Myślisz,że w tej chacie..........nie bylo LED-a :?: :wink:
Więc jak najbardziej wszystko w porządku. :D

aaa jak był to szacun jak najbardziej w temacie :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.02.2011 21:10

anakin napisał(a):A co do samej kwatery masz jakieś życzenia?
Ja w zeszłym roku byłem w czymś takim:Obrazek
,ale nie wiem czy nie za bardzo...........siermiężnie.
Jak myślisz? :wink:

Kwatery ........hmmmmm to nie wiem .....ja tylko campy , więc czy kilma musi być nie , pozostawiam twojej ocenie , grzybów nie lubię , jak stęchlizna ok byle nie za dużo , karaluszki przeżyję ,w Vodicach mrówki campingowe po mnie łaziły i przeżyłem ......aaaaaa i obowiązkowy LED TV minimum 42 " z podpięta jakoś Yamahą czy cóś i czarnulka do grania by się przydała , by Karlovacko lepiej smakowało wieczorami jak nasze babki pójdą spać....... więcej wymagań nie mam ......jak coś se przypomnę .....dopiszę........ :lool: :oczko_usmiech:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.02.2011 21:15

się zapowiada nieźle :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.02.2011 21:23

kaszubskiexpress napisał(a):się zapowiada nieźle :D

Rozumiem Kaszubsieex , że wpisujesz się do kluby na wyprawę LED'ową...... na Dalmację :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.02.2011 21:24

maniust napisał(a): jak stęchlizna ok byle nie za dużo , karaluszki przeżyję ,w Vodicach mrówki campingowe po mnie łaziły i przeżyłem ......aaaaaa i obowiązkowy LED TV minimum 42 " z podpięta jakoś Yamahą czy cóś i czarnulka do grania by się przydała

Coraz lepiej się zapowiada... :D
Myślałem nad kupnem vana,ale jak tak dalej pójdzie to i Żuka nie starczy! :lool: 8)
Oglądaliście kiedyś LED-a w Żuku :?:
To musi być dopiero COŚ! :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone