Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LED-tv

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 11.02.2011 20:55

Jeżeli już to tylko Sony i nie z podświetleniem krawędziowym ( edge ) ale z podświetleniem całej matrycy (RGB, w TV Sony system ten nazywa się Intelligent Dynamic LED ) .Te telewizory są troche grubsze od ledowych ale trochę cieńsze od LCD. Jedyny , ale bardzo ważny minus tych telewizorów to niestety cena. Telewizor 46 calowy to na dzień dzisiejszy wydatek powyżej 9000 zł :lol: Ale tak poza tym to ok. :roll: :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.02.2011 21:01

kominesku napisał(a):Jedyny , ale bardzo ważny minus tych telewizorów to niestety cena. Telewizor 46 calowy to na dzień dzisiejszy wydatek powyżej 9000 zł :lol: Ale tak poza tym to ok. :roll: :lol:

Wszystko ładnie , pięknie ale w tym przypadku budżet Aniego przekroczyłeś o ładnyyyyyyyyyyyych kilka setek. :wink:

Żeby nie było , to nie siedzę mu w kieszeni , tylko wyczytane w pierwszych postach ....ile chce wydać.

anakin napisał(a):Od LCD i plazmy szczerze powiedziawszy odpychają mnie gabaryty! :evil: A konkretnie tzw.głębokość....

W przypadku jak chcesz TV pierdyknąć na ścianę to ten argument weż poważnie pod uwagę.

Przy okazji to dorzucę .......że w zestawie z tym samsungiem co zalinkowałem dostaniesz eleganckie uchwyty do zamocowania freeeee.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.02.2011 21:11

Powinieneś maniek tyrać w reklamie! :lol: :lol: :lol:
Jesteś niesamowicie przekonujący. 8)
Co prawda nie wybieram się nad Kałtyk,ale gdyby mi się ten zakup sprawdził to się na bank u Ciebie pojawię z...."tullamorkiem :oczko_usmiech:
gigant
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigant » 11.02.2011 21:21

Przerost formy nad treścią
nadal uważam że nie warto dopłacać do FULL HD i innych nowinek skoro się z tego na co dzień nie korzysta

co do porównywania obrazu w sklepie to sprzedaż polega na tym, że gorzej sprzedający się model wyostrzamy-dodajemy kontrastu i stawiamy koło takiego np.pionierka za 20kzł. "Panie zobacz Pan - tańszy - a ma lepszy obraz"

Myślę że najlepiej kierować się testami fachowców z internetu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.02.2011 21:24

gigant napisał(a): Myślę że najlepiej kierować się testami fachowców z internetu.

Masz rację,tyle,że w języku fachowców z internetu pełno różnego rodzaju pierdu-pierdu o parametrach technicznych i innych rzeczach,które stanowią dla większości użytkowników( w tym również mnie) czarną magię.
Dla mnie osobiście ważniejsza jest opinia ludzi którzy dokonali zakupu i "widzą" o czym mówią. 8)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.02.2011 21:39

gigant napisał(a):co do porównywania obrazu w sklepie to sprzedaż polega na tym, że gorzej sprzedający się model wyostrzamy-dodajemy kontrastu i stawiamy koło takiego np.pionierka za 20kzł. "Panie zobacz Pan - tańszy - a ma lepszy obraz"

Dlatego napisałem wyrażnie ......

Kupujesz TV .....życzcie sobie podlączenia PS3 pod LCD , PLAZMĘ i LCD LED (nie mówię o Ledzie z podświetleniu bocznym , bo ten Led w tym w przypadku to fikcja) , wtenczas widać różnicę , że LED bije na ryj wszystko.

Co do flaszeczki Ani , to wódki nie odmawiam nigdy ! :wink: ....a może być i ten Tullamorek......
Lelule1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelule1971 » 11.02.2011 21:42

Rozdzielczość FULL HD była nowinką 5 lat temu, HD READY - już dawno nikt z liczących się producentów nie rozwija swoich modeli TV w tej rozdzielczości - wnioski niech każdy wyciągnie sam. Przez mój dom przewinęły się już 3 plazmy i 1 lcd dlatego twierdzę, że ocena w sklepie może być mylna i jeszcze raz polecam plazmę Panasonica - jeśli oczywiście zależy Ci na jakości obrazu.

Samsung np. posiada pełno wodotrysków, jednak Panasonic to telewizor, który ociera się o ideał czyli Pioneera. Mam Samsunga i Panasonica z tego samego okresu (podobne technologie) i widzę, że Panasonic leje Samsunga bezapelacyjnie.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.02.2011 22:10

Anakin im dłużej będzie trwać ta dyskusja, tym mniej będziesz wiedzieć.........czas na decyzję. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.02.2011 22:29

kaszubskiexpress napisał(a):Anakin im dłużej będzie trwać ta dyskusja, tym mniej będziesz wiedzieć.........czas na decyzję. :D

No właśnie.

Czas Komanczów leci ... a ty wciąż offline? :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.02.2011 22:34

maniust napisał(a):Co do flaszeczki Ani , to wódki nie odmawiam nigdy ! :wink: ....a może być i ten Tullamorek......

Brakło mi tui magicznego słowa zapraszam,ale wybaczam tak oczywiste niedopatrzenie. :wink:
kaszubskiexpress napisał(a):Anakin im dłużej będzie trwać ta dyskusja, tym mniej będziesz wiedzieć.........czas na decyzję. :D

Świadom jestem tego.
Z każdym dniem coraz bardziej. :lol:
weldon napisał(a):Czas Komanczów leci ... a ty wciąż offline? :D

"Obcego" oglądam! :D
Lubisz? :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.02.2011 22:36

anakin napisał(a):"Obcego" oglądam! :D

Przestałem po jakichś 40 razach ... :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.02.2011 22:38

weldon napisał(a):

Przestałem po jakichś 40 razach ... :D

Cienki jesteś... :wink:
Nie będę mówił ile razy oglądałem SW bo by Ci psycha klękła... :wink:
Albo co mi tam! :D
Pomnóż "swojego" Obcego razy 2.. :oczko_usmiech:

Ale (żeby było w temacie :wink:) nigdy na LED-zie!) :D
Lelule1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelule1971 » 11.02.2011 22:45

A właśnie do czerni kosmosu najlepsza plazma Panasonica, reszta to udawany kosmos. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.02.2011 22:50

anakin napisał(a):Cienki jesteś... :wink:

Ale ja mówię o każdej części ...

Nie pamiętam dokładnie, ale ostatnio, to jakoś na jesieni obejrzałem ostatni raz ...
A pierwszy w kinie. Strasznie dawno temu ... :D

Ty! A może ty sobie projektor kup?

Są takie rzutniki w RGB, na ścianę :devil:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.02.2011 22:55

anakin napisał(a):Brakło mi tui magicznego słowa zapraszam

Bierz flachę pod pachę i dawaj nad Kałtyk :D

Ja tyż .......w połączeniu z CRR , bo tekst z Obcego po 65 razach znam na pamięć już. 8O

Co by nie było , że OT ........na Led'zie. :sm:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone