Tak teoretycznie interesuje mnie wszystko
.png)
.png)
Kejter napisał(a):Wybieram się we wrześniu do Rabaca. Chciałbym wiedzieć czy znajdzie się w okolicy jakiś market gdzie można zrobić sobie zaopatrzenie w postaci wszelakiej od jedzenia po piwo oraz jeżeli ktoś był i może podać jakieś fajne namiary na zabytki w okolicy do 60km, oraz restauracje w Rabacu z lokalnymi specjałami ?
Tak teoretycznie interesuje mnie wszystkoczym więcej będę wiedział tym więcej czasu na odpoczynek
.png)
.png)
_Piotrek_ napisał(a):Witaj
W Rabac byliśmy w pierwszej połowie czerwca. zakwaterowani byliśmy w części hotelowej (za miasteczkiem) Sama miejscowość dosyć duża, w centrum nie ma problemu z zakupami, podobnie zresztą w części hotelowej. W centrum Rabaca a także przy nabrzeżu spokojnie znajdziesz restauracje jak i kawiarnie. Jeśli chodzi o Labin, jest większy od Rabaca. Sami zakupy robiliśmy w Lidlu i markecie Mercator (takie nieduże centrum handlowe ze sklepem spożywczym i małym pasażem).
Jeśli chodzi o zwiedzanie. Uważam, że zakwaterowanie w Rabac jest optymalne i tak na dobrą sprawę cała Istria jest w zasięgu ręki - pobliski Labin Pula, rewelacyjny Rovinj (jak na mój gust jedno z najładniejszych miast w całej Chorwacji), ładny Porec i cała masa starych miasteczek na wzgórzach, warto kilka z nich zwiedzić, a odległości nie większe niż 70km Dodatkowo całkiem blisko jest do Słoweni. Więcej możesz znależć w mojej relacji forum/viewtopic.php?t=32929 właśnie z tegorocznego pobytu na Istrii.
.png)
.png)
.png)
Daniellos76 napisał(a):Przy wjezdzie do LAbina od strony północy z kierunku Opatiji jest bardzo dobrze zaopatrzony Lidl i obok jeszcze inny market (nie pamietam nazwy), kupisz dosłownie wszystko w naprawde rozsadnych cenach.
.png)
śliweczka napisał(a):no i jest jeszcze coś w rodzaju hali targowej z owocami,warzywami, rybami,mięsem.
pozdrawiam
.png)
Dudek2222 napisał(a):Kawałek.
Z tym, że hala jest bliżej zjazdu w kierunku Rabaca.
Ale Labin nie jest metropolią, więc w ciągu jednego dnia chyba dasz radę oblecieć
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne