Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kvarner

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marc-jana
Globtroter
Kvarner

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 03.05.2010 19:11

Witajcie,
Przewertowałam juz chyba całe forum pod kątem tegorocznego wyjazdu-tym razem pierwsza połowa sierpnia -jeden tydzień Malinska /Krk/ drugi tak dla przeciwwagi Klenovica koło Novi Vindolski.Czy ktos tam był -bardzo chętnie przyjmę namiary na dobre knajpy i fajne miejsca do plazowania a takze weszelkie opinie na temat tych miejscowości i godnych zwiedzenia ale może mniej ogólnie znanych miejsc w okolicy.Będe bardzo wdzięczna za odpowiedzi :D
marc-jana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 04.05.2010 07:39

Wielkie dzięki ale istniejące wpisy na forum juz przewertowałam od deski do deski i mam nadzieję na więcej....
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.05.2010 08:05

To jak wrócisz i napiszesz będzie więcej...
marc-jana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 04.05.2010 19:18

Nikt nic nowego nie pisze :cry: Zaczynam sie martwić ,że żle w tym roku wybrałam-nie załamujcie mnie
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 05.05.2010 16:00

Witaj, mnie ogólnie Zatoka Kvarner nie powaliła..byłam 6 lat temu w Novi Vinodolski, to najmniej ciekawe miejsce ze wszystkich w których byłam :)
Wyspa Krk natomiast bardzo ładna, szczególnie okolice Baski :)
Jednak ja zdecydowanie wolę Cro od Splitu w dól :)
marc-jana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 05.05.2010 16:20

Witaj,dzieki za odpowiedż
Na południe od Splitu już byliśmy-Igrane,Tucepi,wyspa Brac-ale ja lubię odmianę i chcę trochę poekspreymentować :wink: Zwykle dzielimy dwutygodniowy po tygodniu w jednym miejscu.W tym roku chciałam miejsce bardziej rozrywkowe /Malinska/ i bardzo spokojne Klenovica no i chciałam się upewnić ,że te miejscowości jak na Kvarner nie są całkiem od czapy i rodzina mnie nie zabije :?: A tak wogóle to chciałam namiary na fajne knajpy,plaże i pobliskie ciekawe miejsca -niekoniecznie te z pzrewodników.No cóż do sierpnia jeszcze trochę czasu ,może ktoś coś napisze...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.05.2010 16:41

marc-jana napisał(a):Witaj,dzieki za odpowiedż
Na południe od Splitu już byliśmy-Igrane,Tucepi,wyspa Brac-ale ja lubię odmianę i chcę trochę poekspreymentować :wink: Zwykle dzielimy dwutygodniowy po tygodniu w jednym miejscu.W tym roku chciałam miejsce bardziej rozrywkowe /Malinska/ i bardzo spokojne Klenovica no i chciałam się upewnić ,że te miejscowości jak na Kvarner nie są całkiem od czapy i rodzina mnie nie zabije :?: A tak wogóle to chciałam namiary na fajne knajpy,plaże i pobliskie ciekawe miejsca -niekoniecznie te z pzrewodników.No cóż do sierpnia jeszcze trochę czasu ,może ktoś coś napisze...

Że Malińska jest rozrywkowa to pierwszy raz szłyszę. :cry:
Chcesz wrócić żywa ( aby Cię rodzina nie zabiła) to oscyluj : KRK, Baska, Punat, Vrbnik.
Być może, że za tą Malińską też Ci głowy nie urwą ( w końcu nie jest to jakaś zapyziała dziura) .... gusta są przecież różne.

Namiary na fajne knajpy, plaże ..... przecież nie jedziesz do wielkiej metropolii. .... Na butach, na butach panienko i szukać. Tak się poznaje świat. :lol: :wink: Ja sama znajdziesz , wiesz jaka to wówczas radocha. :?: :!: ... :wink:

ps. o wyspę KRK się nie martw. Ja ją wolę od Dalmacji.
marc-jana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 05.05.2010 16:50

No wiesz rozrywkowa ale bez przesady :wink: Klenovica natomiast to dziura -w każdym razie mam taka nadzieję.Wiadomo ,że fajnie samemu coś odkrywać ale często mozna się okrutnie naciąć.Jak byłas/byłeś w Malinska to pisz,pisz jakie wrażenia a będę ci dozgonnie wdzięczna
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.05.2010 16:52

Jak dla mnie najpiękniejszą wyspą w Kvarnerze jest Mali Lošinj - taki mały okruszek Dalmacji na północy Chorwacji. :D Stacjonując na Krku można sobie zrobić wycieczkę po okolicznych wyspach i jeszcze co nieco zobaczyć.
:papa:
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 05.05.2010 17:44

Bardziej precyzyjnie: Losinj (Mali Losinj to nazwa największej miejscowości). Ale z resztą wypowiedzi zgadzam się w 100 procentach :) .
Moim zdaniem Cres+Losinj (kiedyś była to jedna wyspa) to wyspy niezwykle urokliwe.
kojote
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojote » 05.05.2010 19:01

[quote="ps. o wyspę KRK się nie martw. Ja ją wolę od Dalmacji.[/quote]

w tym roku to sprawdzę :D zobaczymy czy jest lepsza...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.05.2010 19:33

witia napisał(a):Bardziej precyzyjnie: Losinj (Mali Losinj to nazwa największej miejscowości). Ale z resztą wypowiedzi zgadzam się w 100 procentach :) .
Moim zdaniem Cres+Losinj (kiedyś była to jedna wyspa) to wyspy niezwykle urokliwe.

A ja się zgadzam z całą Twoją wypowiedzią w 100% :D :D
Pozdravki.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.05.2010 20:07

marc-jana napisał(a):No wiesz rozrywkowa ale bez przesady :wink: Klenovica natomiast to dziura -w każdym razie mam taka nadzieję.Wiadomo ,że fajnie samemu coś odkrywać ale często mozna się okrutnie naciąć.Jak byłas/byłeś w Malinska to pisz,pisz jakie wrażenia a będę ci dozgonnie wdzięczna

Od "wieków", co roku, jestem na KRK-u. To tzw. moja wyspa, mój drugi dom.
Pisać jak jest w Malińskiej ...ano jest jak jest.

Ja zatrzymuję się zawsze w mieście KRK, to moja baza wypadowa. Malińską znam z wypadów, to taka zadbana duża wioska. Gęsta zabudowa. Jest promenada madmorska, są zatoczki. Nie jest źle ale ja wolę tam gdzie jest więcej ludzi. Wieczorem i nocą nigdy w Malińskiej nie byłem więc co tam się dzieje - nie wiem.

Nie martw się na zapas, nie jest to "tragiczny" wybór lecz jak chcesz bardziej do ludzi ( i możesz) to zmień na KRK-Baśka-Punat-Vrbnik-Malińska ( moim zdaniem, taka kolejność mając na uwadze, że "coś się tam dzieje").
Jak nie możesz zmienić ........ moim zdaniem, na 99,99999 % będziesz żyć. :lol: :wink:
marc-jana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 06.05.2010 10:20

Dzięki Woka :D Zmienić juz nie mogę -zaliczki poszły .Napisz jeśli możesz jakie jest natężenie ruchu samochodowego w Malinskiej.Nie wynajęłam wprawdzie apartamentu przy głównej ulicy ale dosyć blisko ul.Dubasnickiej na odcinku od plaży w głąb lądu.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone