Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kvarner

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.05.2010 11:53

marc-jana napisał(a):Dzięki Woka :D Zmienić juz nie mogę -zaliczki poszły .Napisz jeśli możesz jakie jest natężenie ruchu samochodowego w Malinskiej.Nie wynajęłam wprawdzie apartamentu przy głównej ulicy ale dosyć blisko ul.Dubasnickiej na odcinku od plaży w głąb lądu.

Ruch samochodowy jest albo nie ma. :D Może być spory ale może być, że nikt nie będzie jechał. To miejscowość docelowa i tranzytu tam nie ma ale zawsze jakiś turysta zajedzie celem zwiedzenia ( np. ja) :wink:
Zależy też w jakim okresie tam będziesz, sierpień jest miesiącem szczytowym i statystycznie największy ruch, najwięcej turystów. Nie oznacza, że tak musi być. Cokolwiek bym napisał może być prawdą lub kłamstwem.
Ja nigdy nie spotkałem takich samych warunków, to normalne.

Masz dobrą bazę wypadową do Ciźine, przy okazji zwiedzisz jaskinię. Ja muszę jechać chyba z 20 km a Ty blisko.
pzdr.

ps. w jakim okresie tam będziesz ?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.05.2010 12:33

Malińska ( tylko 2 zdjęcia , reszta nie do publikacji)
Takich na forum nie spotkałem więc moge zamieścić.
Obrazek

Obrazek
marc-jana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 06.05.2010 18:27

Sam szczyt sezonu 1-15 sierpnia tzn w Malinska 1-8 a potem 8-15 Klenovica.Cieszę sie że nie ma tranzytu bo w Dalmacji to musiałam sie zawsze naślęczeć nad mapami żeby poniżej Jadranki wylądować.Dzieki za zdjęcia-zachecające :D Co do jaskini -chetnie zwiedze.Natomiast sprawdzłam co to Cizine -i tu się jednak nie będę rozwijać-byłam w ubiegłym roku w Ninie -błotka mam dosyć na kilka lat.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.05.2010 20:02

Faktycznie, sam szczyt.
Czyli nie będziesz się nudzić i może się okazać, że to bardzo atrakcyjna miejscowość a same wczasy super udane.
Nie tylko miejscowość się liczy, cała otoczka ... nastawienie, nowe zajomości, sąsiedzi ...

Dla pokrzepienia ducha ......
Malińska ma opinię "poważnej" miejscowości, takiej na topie wśród zamożnych. W latach 90-tych słyneła z najdroższego hotelu "Palace", w którym prawdopodobnie spotkałem Urbana ( tego od tygodnika NIE ... prawdopodobnie ponieważ widziałem przelotnie, nie rozmawiałem z gościem).

Ma ta miejscowość swoich zwolenników, i to całkiem, jak przypuszczam nie mało. Przyjeżdają jak za dawnych czasów, rok w rok.
Będziesz to widziała po niektórych wypasionych samochodach. Co drugi to Niemiec, Austriak, Francuz, Włoch.
Oni nie pojadą do Baśki czy innej miejscowości. Malińska dla nich się liczy, to taka kultowa miejscowość.
Jak widzisz ....... towarzystwo będziesz miała wyborowe. :lol: :wink:

Malińska to takie czysto "europejskie" klimaty, duża różnica w krajobrazie pomiedzy Dalmacją. Jak zapragniesz trochę typowego południa, jedź np. do Starej Baśki.
Przekonasz się, że na wyspie KRK znajdziesz wszystko. To naprawdę bardzo ładna i różnorodna wyspa.
marc-jana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 08.05.2010 19:59

Dzieki Woka :hearts:A jaką plażę polecacie w Malinska -może ktoś ma jakieś foty.Z góry wielkie dzięki.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.05.2010 19:36

Plażę, proszę szanownej Pani należy już samemu zlokalizować. :lol: :wink: ( cóż jest do roboty, przynajmniej się nie będzie nudzić)
Miłego wszystkiego, życzę. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2010 19:52

marc-jana napisał(a):Z góry wielkie dzięki.

Z góry to najlepiej pobaw się programem GoogleEarth - można samemu wyszukać fajne plaże, szczególnie te mniej zatłoczone :wink:
bidek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidek » 30.05.2011 11:04

marc-jana i jakie wrażenie po Malinskiej ?
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 31.05.2011 06:31

polecam BAśkę na KRK :P
bidek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidek » 31.05.2011 08:46

anubis2423 napisał(a):polecam BAśkę na KRK :P

Wiem,że jest fajnie,ale jedziemy w ciemno i boję się ,że nie znajdziemy w Baśce fajnej kwatery przy tym natłoku ludzi.
Chociaż w Malińskiej jest może podobnie ?
No i ceny apartamentów w Baśce mnie porażaja.
Przynajmniej z tego co mi odpisywali od 70 do 120 ojro za apartament.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 31.05.2011 11:06

jedz w ciemno napewno bedzie taniej :P aha no i chciałem powiedzieć ze Baśka jest warta tych pieniedzy :P
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone