Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kulka vs Franz

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kulka53
Weteran
Kulka vs Franz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 05.07.2012 16:51

Franz napisał(a):Przystanek będzie długi, jako że jutro wyjeżdżam do Francji. Może odetchnie z ulgą ktoś, kto za punkt honoru postawił sobie nabić liczniki wejść do swojej relacji tak, by wysforować się grubo do przodu w stosunku do mojej Toskanii. Podziwiałem skoki po pięć tysięcy w godzinę, czy setkę poniżej minuty. :lol:
A może wpadł juz w trans i będzie je nadal nakręcał - powodzenia!

No widzę że wreszcie dałeś upust tłumionym emocjom :lol:

Widzę bacznie obserwowałeś te idiotyczne liczniki, zresztą nie raz dałeś już dowód na to, pisząc że ilość wyświetleń jest dla Ciebie podstawą do kontynuowania swoich relacji.

Zaśmiewaliśmy się patrząc jak nabijasz swój licznik byle tylko "być lepszym" , byle udowodnić swoją wyższość nad kimkolwiek innym.

Nie na darmo napisaliśmy nie tak dawno o profesji Małgosi, co jak co ale liczyć umie i dobrze widziała ile wyświetleń pojawia się u Ciebie w ciągu minuty czy godziny. Jakimś dziwnym trafem działo się to tylko wtedy, gdy byłeś na forum :lol:

Nasze zachowanie było wyłącznie odpowiedzią na Twoje nabijanie sobie licznika i to nie tylko w tej "konkurencyjnej" relacji. Chcieliśmy pokazać jakie bezsensowne jest kierowanie się na forum duchem źle pojętej rywalizacji i okazywanie go w ten sposób. :idea:

Wiemy jak czułeś się urażony tym że mieliśmy śmiałość i czelność zwrócić Ci uwagę na problem zdjęć a potem dołączyć się do głosu Doroty która zwróciła uwagę na problem sposobu prowadzenia Twoich relacji. Rzeczywiście, źle zrobiliśmy... mogliśmy dalej kadzić i słodzić, tego pewnie oczekiwałeś. Za to w rewanżu postanowiłeś pokazać na ile jesteś lepszy i myślałeś zapewne, że nikt tej działalności nie zauważy.

Życzymy szczęśliwej podróży i wielu miłych wrażeń :idea:

Pozdrawiamy
Małgosia i Paweł
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 05.07.2012 17:09

kulka53 napisał(a):Nie na darmo napisaliśmy nie tak dawno o profesji Małgosi, co jak co ale liczyć umie i dobrze widziała ile wyświetleń pojawia się u Ciebie w ciągu minuty czy godziny. Jakimś dziwnym trafem działo się to tylko wtedy, gdy byłeś na forum :lol:

Więcej powiem - działo się to wtedy, gdy zamieszczałem nowy odcinek i odpalałem listę mailingową. Wiesz, co to jest? Jak nie, to sobie poszukaj.

Na mojej stronie internetowej zarejestrowało się duże kilkaset użytkowników z prośbą o informowanie o nowościach. Jako, że notorycznie zaniedbuję swoją stronkę, a relacja toskańska szybko idzie do przodu, umieściłem na liście adres tego wątku. Wchodziło więc mnóstwo osób spoza forum. Proste wyjaśnienie. Ale skoro tak Was to zestresowało, to zdejmę ten adres z listy.

Co do malkontenctwa Małgosi, starałem się wcześniej w bardzo delikatny sposób je zasygnalizować. Reszty Waszej dziecinady nie będę komentował.

Szkoda, kiedyś żywiłem do Was szacunek i prawdziwą życzliwość...

FUX napisał(a):Podziwiam Franza za upór, taki pozytywny i wnoszący "nowe", w relacjach w stosunku do "relacji" na siłę.
Aby pisać i przekazywać, trza mieć dar, którego np. ja nie posiadam, stąd nie relacjonuję.
Chętnie dopowiem, podkreślę, zgodzę się, zaprzeczę, coś wniosę...
Róbmy to, co potrafimy dobrze.
Pozdrawki.

Dziękuję i pozdrawiam,
Wojtek
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 05.07.2012 17:24

Bardzo ciekawy wywód... będę musiał się dokształcić :roll:

Ciekawe że innych relacji nie umieściłeś na tej top liście :D

No cóż, trzeba było się wspomóc osobami spoza cro.pl by pokazać nam miejsce w szeregu :?
Franz napisał(a): Reszty Waszej dziecinady nie będę komentował.

Swoją dziecinadę zacząłeś już dawno temu narzekając po wielokroć na brak poczytności swoich świetnych przecież relacji z pięknymi zdjęciami.

Franz napisał(a):Szkoda, kiedyś żywiłem do Was szacunek i prawdziwą życzliwość...

I vice versa :(

Mimo wszystko pozdrawiamy.
M i P
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.07.2012 17:48

kulka53 napisał(a):Bardzo ciekawy wywód... będę musiał się dokształcić :roll:

Ciekawe że innych relacji nie umieściłeś na tej top liście :D

No cóż, trzeba było się wspomóc osobami spoza cro.pl by pokazać nam miejsce w szeregu :?

A rozmawiamy o relacji Wojtka, czy innej?
Do mnie pijesz? :wink:
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 05.07.2012 18:00

Słuchajcie, czegoś tu nie rozumiem....

Każdy czyta tę relację, która mu się podoba i odpowiada. Pewnie, że jest miło, jak dużo ludzików zagląda i jeszcze chwali, wiadomo pisze się dla kogoś. Ale Wojtku kiedyś napisałeś, że jeżeli jedna osoba... ja Ci wierzę!

A jeśli kogoś bawi nabijanie sobie liczników samemu to niech tak robi. A obrażanie się, że są dwie - nota bene - zupełnie inne relacje z tych samych miejsc - w tym samym czasie, to jest dziecinada.
Niech każdy robi to co lubi i tak jak lubi.

Myślę, że ani Wojtek ani Kulki nie muszą udowadniać swojej wyższości nad kimkolwiek.

Wybaczcie, ale tego typu spory uważam za wysoce bezsensowne.

Wojtku, dla mnie Twoje relację są jednymi z ulubionych. (Jak przestaniesz je pisać, to się oflaguję!!!)

Lubię też innych autorów, zupełnie innych. Właśnie ta inność i różnorodność jest taka fajna, przecież jakby każdy pisał tak samo, to by to forum dawno zdechło.

A jaranie się cyferkami, błagam Was... 8O :D

Pozdrawiam

PS. Chyba se powchodzę na moją relację sprzed dwóch lat, jest na jakieś tam ochnastej stronie. Popatrzę sobie na licznik i będzie mi dobrze :lol: :lol:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 05.07.2012 18:02

Hmmmmm......

Jak tam cały czas chętnie zaglądam :idea: do obu tych toskańskich relacji (i nie tylko tych :)), zupełnie nie zwracając uwagi na :roll: liczniki. Nawet nie zauważyłam tego, o czym dyskutujecie...
To, co przed chwilką przeczytałam, nie będzie miało wpływu na mój pozytywny odbiór także innych relacji zarówno Kulkowych, jak i Franzowych. Pewnie nie raz już wspomniałam o tym, że obie strony zaliczam do moich ulubionych forumowych Autorów, w każdej Waszej relacji znajduję coś dla siebie. Poznaję miejca, do których zapewnie nigdy osobiście nie uda mi się dotrzeć... Odkrywam również takie, które dzięki Małgosi, Pawłowi i Wojtkowi mam szansę zobaczyć na własne oczy, jesli tylko włożę odrobinę wysiłku i koncepcji w swoją własną wyprawę :).

Pozdrawiam serdecznie...
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 05.07.2012 18:04

FUX napisał(a):Do mnie pijesz? :wink:

Nie :wink:
Choć na Ciebie powinienem być w sumie "obrażony" bo rzadko się u nas odzywasz :wink:

Aguha napisał(a):Myślę, że ani Wojtek ani Kulki nie muszą udowadniać swojej wyższości nad kimkolwiek.

Jestem tego samego zdania :)
Nikt nikomu nie powinien i nie musi tu niczego udowadniać :idea: .
Pisze się dla Czytelników, to oczywiste, ale i dla siebie... obowiązku przecież nie ma i nikt nikogo tu do niczego nie zmusza.

A tak w ogóle to Wojtek to jeszcze nigdy tak szybko nie popychał swej relacji do przodu... odcinek albo dwa codziennie... czyli to wszystko wyszło tylko temu wątkowi na dobre :)

:cool:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.07.2012 18:37

kulka53 napisał(a):
Nie :wink:
Choć na Ciebie powinienem być w sumie "obrażony" bo rzadko się u nas odzywasz :wink:

Lecz czytuję... :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 06.07.2012 08:13

normalnie się załamałem :?

dorośli, poważni ludzie, a takie hece?
liczenie wejść? nabijanie liczników? 8O

ja rozumiem, że to przyjemne, jak ktoś wchodzi ... ale bez jaj ... strasznie mi smutno, że to wszystko przeczytałem :oops: ... cała ta kłótnia ... jakoś inaczej Was postrzegałem :cry:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 06.07.2012 09:21

Krystof napisał(a):normalnie się załamałem :?

ja rozumiem, że to przyjemne, jak ktoś wchodzi ... ale bez jaj ... strasznie mi smutno, że to wszystko przeczytałem :oops: ... cała ta kłótnia ... jakoś inaczej Was postrzegałem :cry:

:( dla mnie też lekki szok 8O nie bardzo to wszystko rozumiem.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 06.07.2012 09:45

helen napisał(a)::( dla mnie też lekki szok 8O nie bardzo to wszystko rozumiem.

ja też nie, ale nie obchodzi mnie to. Nieporozumienia między ludźmi się zdarzają, niestety... Czytam obie relacje, mam nadzieję, że nie wpłynie to na ich przebieg :)
wawerek
Croentuzjasta
Kulka vs Franz 3

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawerek » 06.07.2012 09:47

helen napisał(a):
Krystof napisał(a):normalnie się załamałem :?

:( dla mnie też lekki szok 8O nie bardzo to wszystko rozumiem.

Chyba nie tylko Ty jesteś w szoku.
Zarówno relacje Franza i Kulki są jednymi z częściej czytanych na tym forum, bo sa bardzo dobre.... poprostu.
Ale żeby kłócic się o ilość wejść?.......ja w ogóle tego nie ogarniam.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 06.07.2012 10:15

Przykro mi że temat nie ucichł i nie umarł śmiercią naturalną :(

Co prawda tłumaczą się tylko winni, a ja się tak nie czuję, poza tym nieobecni nie mają racji, a Wojtek wyjechał, ale napiszę kilka słów.

Dorośli, poważni ludzie...

Niektórzy z nich mają chyba zbyt wybujałe ambicje, niestety. To, że Franz widział najwięcej z wszystkich osób, jakie kiedykolwiek aktywnie były na tym forum, że wszedł na najwięcej szczytów, że ma żelazną kondycję, o której jakieś pojęcie mam, bo też kiedyś na niektóre te same (lub w tej samej okolicy) górki wchodziliśmy i wiem jak to wyglądało, to wiadomo. Że potrafił się świetnie podzielić wrażeniami ze swoich wyjazdów, to nie podlega przecież żadnej dyskusji. Sam pisałem kiedyś, że swoim pojawieniem się wniósł na to forum chyba najwięcej, pokazał tyle miejsc, ile wielu nie zobaczy przez całe swoje życie. Mało kto ma takie możliwości i też chęci poznania nowego, by wyjeżdżać kilka, czy kilkanaście nawet razy w roku w różne rejony Europy czy świata.

Dlaczego to pisałem, zresztą nie tylko ja?. Bo Wojtek od dawna narzekał, skarżył się na to, że jego relacje nie są poczytne, że nie jest tu potrzebny, że nie ma dla kogo pisać. W swoich pretensjach kierował się głównie ilością wyświetleń, pisał o tym nie raz... pamiętam, gdy rok temu napisał w rumuńskiej bodajże relacji, że przegrał. Zaczął bowiem wspomnienia z zeszłorocznego majowego wyjazdu w tym samym czasie, gdy Danusia (dangol) rozpoczęła opisywanie swojej wrześniowej Rumunii. Podobno (nie wiem, bo nie śledziłem tego oczywiście) ilość wyświetleń jego wątku była znacznie mniejsza... był to zatem powód do kolejnej fali żalów. Trochę mnie to, pamiętam, zastanowiło.

A teraz... no cóż. Czy kiedykolwiek Wojtek zaczął wspomnienia z jakiegoś wyjazdu na dzień po powrocie z niego? Ja sobie nie przypominam, a czytałem niemalże wszystkie wątki. Oczywiście mógł to zrobić w każdej chwili, ale teraz nadarzyła się okazja i postanowił zapewne sprawdzić jak wypadnie w konfrontacji z innymi piszącymi wspomnienia z Toskanii, m. in. z nami... Od majowego weekendu odbył już dwa inne wyjazdy, m.in. na Kretę, czy rozpoczął relację natychmiast?. Nie. Czy w jakiejkolwiek innej swojej relacji wysyłał nowe odcinki raz, lub dwa razy dziennie? Nie.

Już wcześniej, wczoraj, napisałem, że taka rywalizacja jest kompletnie bez sensu. Podbijanie ilości wyświetleń zauważyliśmy po jakichś 2 tygodniach, zresztą nie tylko w tej relacji, w oczy, przypadkiem, rzucił mi się Cypr, dlatego zwróciłem uwagę na Toskanię . Dlatego właśnie, dla pokazania Wojtkowi, że widzimy tę absurdalną działalność celowo postanowiliśmy (właściwie Małgosia) zacząć zachowywać się podobnie licząc na to, że może ktoś tę sytuację zauważy i opisze. Jak widać pomogło połowicznie, bo zauważył tylko Wojtek...

Lista mailingowa.... no może. Choć jestem "nietechniczny", o dziwo mniej więcej wiem co to jest, a już bardzo dobrze wie to Małgosia, która pracuje jako informatyk-programista. Zawsze to dobry sposób na zwiększenie wyświetleń, ciekawe tylko, dlaczego wraz z wysłaniem odcinka i z pędzącym licznikiem nie wzrastała znacząco ilość gości na forum :roll: .

A już obrażanie Małgosi przez zarzucanie jej malkontenctwa podczas gdy starała się dowiedzieć o co chodzi z dziwnie wyglądającymi od jakiegoś czasu zdjęciami, poświęcała swój czas i próbowała coś w tym temacie wymyślić, to już uważam za bardzo aroganckie i niestosowne :idea: .

Gdyby wyświetlenia zniknęły z tego forum, byłoby to chyba najlepsze wyjście, przecież nie to jest ważne, ważne są rozmowy, podzielenie się informacjami, wymiana opinii, wrażeń... a nie robienie jak najlepszego wrażenia :idea:

I to by było chyba na tyle wyjaśnień w tym temacie, z mojej strony EOT i przepraszam za całe zamieszanie.

Pozdrawiam
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 06.07.2012 10:51

Zainteresowanie tematem pomaga w pisaniu, ale bez tego też można żyć.
Moje relacje biją rekordy ... w drugą stronę.
Cieszy mnie raczej KTO a nie ILE osób tam zagląda.
I piszę dalej, jak czas pozwala.
Krzysztof
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.07.2012 14:43

Mi też się burza szykuje :D
Ale taka normalna, z wodą.
Mam nadzieję, że ochłodzi moją łyso-siwą łepetynę, bo mi się zagotowało 8)

Wojtku, szerokiej drogi.

Małgosiu, Pawle, na chwilę odwiedzę Wasz Wrocław, mogę liczyć na kilka podpowiedzi?

Pozdrawiam :)

PS kw - byłem ;)
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone