Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kulka vs Franz

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 14.07.2012 23:59

FRANZ kolejna inspiracja.

Moze uda sie kiedyś "nadrobić"

Fajne zdjęcia

Śledzę razem z relację KULEK

Niepotrzebny konflikt.

Pozdrawiam i Ciebie i KULKI
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 30.07.2012 14:09

kulka53 napisał(a):No widzę że wreszcie dałeś upust tłumionym emocjom :lol:

Widzę bacznie obserwowałeś te idiotyczne liczniki

Bo to faktycznie emocjonujące było - kiedy po tym, jak umieszczałem nowy odcinek, liczniki u Ciebie rosły gwałtownie, byle tylko nie powiększył się dystans w stosunku do Twojej relacji. :lol:

Napisałem Ci wtedy maila, ale w typowy dla siebie sposób - taktowny i delikatny. Albo nie zrozumiałeś, albo udawałeś, że nie rozumiesz. Kiedy więc zaczęliście sobie nabijać te liczniki po kilka tysięcy na godzinę, zaśmiałem się tutaj głośno. Znów - taktownie nie wytknąłem Ci tego w Twojej relacji, tylko uczyniłem aluzję, tym razem zrozumiałą dla autora tych przekrętów, a wystarczająco zaowalowaną dla innych użytkowników forum.

kulka53 napisał(a):Swoją dziecinadę zacząłeś już dawno temu narzekając po wielokroć na brak poczytności swoich świetnych przecież relacji z pięknymi zdjęciami.

Tak sobie teraz myślę, że rzeczywiście z moim poważnym podejściem do informacji licznikowych musiałem w oczach mistrza manipulacji wyglądać naiwnie i śmiesznie. Niezależnie od tego, iż ten sam mistrz z zadowoleniem przyjmował swego czasu gratulacje z okazji osiągnięcia przez liczniki w jego relacji kolejnego pułapu. Ale może nie dostrzegał w swoim zachowaniu tego, co wytyka innym...

Zaobserwowałeś, ze liczniki potrafią u mnie rosnąć po kilka w minutę i to Cię zaniepokoiło?
Kiedy ja czegoś nie wiem, staram się dowiedzieć, zapytać, wyjaśnić. Jeśli się tego nie robi, wyobraźnia zaczyna podsuwać różne możliwości wyjaśnienia. Wiesz, jak działa ludzka psychika? Znajduje wyjaśnienia zgodne ze schematem działania właściwego dla danej osoby. To spójrzmy teraz, co Twój sposób domniemywania mówi o Tobie:

kulka53 napisał(a):byle tylko "być lepszym" , byle udowodnić swoją wyższość nad kimkolwiek innym.

kulka53 napisał(a):pokazać nam miejsce w szeregu :?

Nie znałem Cię dotąd od tej strony.

Co do rywalizacji - masz pecha. Jest ona obca mojej naturze. W każdej dziedzinie. Dlatego nie startuję w żadnych konkursach, dlatego nie interesuję sie sportem - żadna rywalizacja mnie nie rajcuje.

Rywalizacja z Tobą? Absolutnie bez sensu. W czym? Ilość relacji? Ilość zamieszczonych postów? Ilość wejść do relacji?.. Nawet bardzo pobieżne spojrzenie dobitnie świadczy o tym, że musiałbym znaleźć sobie trudniejszego przeciwnika, gdybym kiedykolwiek zmienił nastawienie. Ale na to już raczej za stary jestem.

Jeszcze jedno - zamieszczałem nawet swoje zdjęcia w Twojej relacji, a nie tak dawno w tej właśnie, toskańskiej relacji kierowałem czytelników do Ciebie. Już sam ten fakt powinien obalić budowany przez Ciebie mit o rywalizacji. Ale w tym celu należałoby się przez moment zastanowić, logicznie pomyśleć, a nie działać w zaślepieniu. Mam tylko nadzieję, że poniosły Cię emocje, a nie, że to wynik jakiegoś wyrachowanego działania.

Ani Mysza73, ani Torac jakoś nie odebrali mojego wątku, jako zagrożenia dla swoich relacji. Ciekawe, dlaczego. Nie są wyznawcami spiskowej teorii świata? Nie mają wybujałych ambicji dotyczących wyimaginowanych rywalizacji?..

kulka53 napisał(a):Ciekawe że innych relacji nie umieściłeś na tej top liście :D

kulka53 napisał(a):A teraz... no cóż. Czy kiedykolwiek Wojtek zaczął wspomnienia z jakiegoś wyjazdu na dzień po powrocie z niego? Ja sobie nie przypominam, a czytałem niemalże wszystkie wątki. Oczywiście mógł to zrobić w każdej chwili, ale teraz nadarzyła się okazja i postanowił zapewne sprawdzić jak wypadnie w konfrontacji z innymi piszącymi wspomnienia z Toskanii, m. in. z nami... Od majowego weekendu odbył już dwa inne wyjazdy, m.in. na Kretę, czy rozpoczął relację natychmiast?. Nie.

Widzę, że teraz już wszedłeś w rolę trybuna ludowego, zwracając się do użytkowników, zamiast do mnie. Ja jednak odpowiem Tobie.

Nie wiem, czy nie czytasz wszystkich wątków, czy świadomie przekręcasz fakty w nadziei, że z rzucanego błota coś się może przyklei.
Kiedyś tylko Małgosia narzekała na wolny tok narracji, ostatnio i Ty się do tego głosu przyłączyłeś, mimo iż sam nie nadążałeś - w rumuńskim wątku musiałem powtarzać pytanie do Twojego komentarza, bo najwyraźniej zdążyło Ci umknąć. To pod wpływem Waszych sugestii zdecydowałem się nie tak dawno na szybsze zamieszczanie odcinków, zmniejszanie ilości zamieszczanych zdjęć, skracanie tekstu. Toskania nie jest pierwsza w tym ciągu - musiałbyś zajrzeć głębiej.

Raz mi zarzucacie, że zbyt wolno zamieszczam kolejne odcinki, to znów, że zbyt szybko. Ale teraz już się zdążyłem przyzwyczaić do Waszych wiecznych narzekań.

Że nie wrzuciłem akurat Krety?
Po pierwsze - miałem tylko kilka dni do kolejnego wyjazdu, do którego musiałem się przygotować poważniej.
Po drugie - wizyta na Krecie jest już drugą, więc należałoby zacząć od wcześniejszego wyjazdu.
Po trzecie - zdążyłem przygotować pierwsze odsłony Krety zaraz po powrocie, ale wolałem zamieścić coś, co się mogło zmieścić w całości przed nadchodzącymi wakacjami. Coś, co w zasadzie Was powinno znacznie bardziej zainteresować, gdyz byliście w tym rejonie niezbyt dawno. Tu po raz kolejny wyszedł bezsens przejmowania się Waszymi uwagami. Jeśli relacja - Waszym zdaniem - toczy się zbyt wolno, to nie warto do niej zaglądać. Jeśli poszła szybko, to... Już sam nie wiem. Wygląda na to, że jeśli nie macie czego skrytykować, to się nie odzywacie.

kulka53 napisał(a):Wiemy jak czułeś się urażony tym że mieliśmy śmiałość i czelność zwrócić Ci uwagę na problem zdjęć

kulka53 napisał(a):A już obrażanie Małgosi przez zarzucanie jej malkontenctwa podczas gdy starała się dowiedzieć o co chodzi z dziwnie wyglądającymi od jakiegoś czasu zdjęciami, poświęcała swój czas i próbowała coś w tym temacie wymyślić, to już uważam za bardzo aroganckie i niestosowne :idea: .

Po pierwsze - ubzdurałeś sobie coś i widzę, że żadna argumentacja do Ciebie nie trafia. Wyjaśniałem to już wcześniej - znów albo nie zrozumiałeś, albo tylko tak udajesz.
A malkontenctwo Małgosi - znów zapewne zbyt delikatnie wtedy sygnalizowałem. Dotyczyło marudzenia na temat ilości tekstu - najpierw było jej za mało, potem znów za dużo. Za dużo wrażeń subiektywnych, za dużo podawanej wiedzy. A propos - podawałem ciekawostki, których w przewodnikach nie znajdziecie.

Wtedy najwyraźniej moja uwaga była zbyt taktowna, nie została dostrzeżona. Kiedy nazwałem rzecz po imieniu, spotykam się z zarzutem arogancji. Tiaa...

W tej chwili sobie pomyślałem, że może jednak powinienem inaczej odczytywać poruszaną przez Małgosię kwestię zdjęć. Do któregoś mojego zdjęcia wystosowała pytanie, czy niewielka nieostrość jest wynikiem obróbki. Wtedy potraktowałem to jako zwykłe pytanie i udzieliłem zwykłej odpowiedzi, mimo iż u Was można wiecej nieostrych zdjęć spotkać. Może powinienem się zastanowić, czy to nie był element tej samej gry...

kulka53 napisał(a):pamiętam, gdy rok temu napisał w rumuńskiej bodajże relacji, że przegrał. Zaczął bowiem wspomnienia z zeszłorocznego majowego wyjazdu w tym samym czasie, gdy Danusia (dangol) rozpoczęła opisywanie swojej wrześniowej Rumunii. Podobno (nie wiem, bo nie śledziłem tego oczywiście) ilość wyświetleń jego wątku była znacznie mniejsza... był to zatem powód do kolejnej fali żalów.

Kolejna próba przekręcania faktów. Chroniczny brak pamięci, czy świadoma manipulacja - trudno orzec.

W wątek typowo górski wplotłem eksperymentalnie relację nie mająca z górami nic wspólnego. Wyglądało na to, że eksperyment był nieudany. Żadnej mowy o przegranej, żadnej fali żalów.
Ale jeśli przedstawić w fałszywym świetle, obrzucić błotem, to może coś przylgnie...

kulka53 napisał(a):Nikt nikomu nie powinien i nie musi tu niczego udowadniać :idea: .

Z mojej strony był to ostatni raz, kiedy próbowałem udowodnić, iż nie jestem wielbłądem. Zapewne dwóch osób i tak nie byłem w stanie przekonać, ale czas, kiedy brałem poważnie ich uwagi, już się skończył. I niczego więcej udowadniać nie będę próbował. Szkoda czasu.

kulka53 napisał(a):I to by było chyba na tyle wyjaśnień w tym temacie, z mojej strony EOT i przepraszam za całe zamieszanie.

Są tacy, którzy rzucają słowa na wiatr. Ja staram się tego nie robić. Znając znaczenie skrótu EOT, też go zastosuję. Jeśli jeszcze jakiegoś błoto w moim kierunku poleci - trudno, niech sobie przysycha. Myślę, że większej przykrości niż dotychczas, już mi uczynić nie możecie.

Wszystkich czytelników tego żałosnego dialogu zapewniam, że jest mi przykro, iż mój śmiech, będący reakcją na wspomniane na wstępie zjawisko, miał taki ciąg dalszy.

Wojtek
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 30.07.2012 19:59

w moim odczuciu - Wojtek niepotrzebnie się uniósł...
relacje obydwu dżentelmenów z towarzyszącymi im przedstawicielkami płci naprawdę pięknych zawsze czytalem i czytam nadal z wypiekami nastolatki, choć ostatni włos już dawno z mojego łba spadł...
to zaiste swosty przypadek, iż tak szacowni wędrownicy po tylu krainach spotkali się na forum chorwackim...
...
z dużo mniejszym nakładem sił i rezultatów produkuję się na rozimatych forach ale Was zawsze podziwiam i daję za wzór...
i tak macie trzymać nadal...
niebieski jacky...
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 30.07.2012 20:32

Franz napisał(a):iż ten sam mistrz z zadowoleniem przyjmował swego czasu gratulacje z okazji osiągnięcia przez liczniki w jego relacji kolejnego pułapu

Może odnajdziesz te gratulacje i zacytujesz, bo jakoś sobie nie przypominam... to co napisałeś jest bzdurą i oszczerstwem :idea: , zresztą wszystko to, co jest powyżej.

No niestety... ja nie pozwolę obrażać ani siebie, co miało miejsce wyżej, ani tym bardziej Małgosi, co miało miejsce wczesniej. Lekceważący stosunek do nas było widać już wcześniej, ale tym razem przesadziłeś. Próbowałem napisać rozsądnie i pojednawczo, ale z kimś tak zacietrzewionym w nienawiści nie ma szans na porozumienie :? .

Może i wykreowałeś się na wielkiego podróżnika na forum o Chorwacji, to dobre miejsce do zaimponowania szerszemu gronu odbiorców. Nie jest żadną, podkreślam żadną sztuką być nim mając tyle wolnego czasu i tyle wolnych środków. Nie odpuszczasz tematu... niestety, jesteś małym człowiekiem, krętaczem przeinaczającym fakty, "odwracającym kota ogonem", zapewne mocno skrzywdzonym w "poprzednim życiu" i szukającym dowartościowania poprzez aprobatę tak licznego grona czytelników swoich relacji.

Prawdziwego faceta poznaje się po tym jak kończy, a nie zaczyna kolejne zajawki i potem płacze, że nikt go nie czyta :idea:

Żałosne...

...za co jeszcze raz ze swej strony przepraszam wszystkich Zainteresowanych.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.07.2012 21:40

Czy mogę coś po góralsku napisać?!!!
CHYBA WAS POGIEŁO !
Mam tzw. szacun dla Franza za jego szczegółowe relacje i tak samo dlaKulki bo jego relacje też czytam. Dla Kulki mam szacun podwójny bo wsparł mnie kiedyś w wątku "Do Admina i Modów" gdy wydawało mi się, że sam na ugorze jestem.A u nas w górach pamiętamy takie "drobnostki".

Czemu goście z taką klasą robią tu przedszkole ???
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 30.07.2012 21:59

romuald22 napisał(a):
Czemu goście z taką klasą robią tu przedszkole ???

spotkało się dwóch kowbojów...
ale nie chcemy by żaden z nich padł...
...
myślałem, że jacyś modowie wystąpią w roli rozjemców i uspokoją fale ...
a takie Rysie Hrvaty, rozmaite Adminy nabrali w usta wody Jadranu...
góralu, czy im nie żal...
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 30.07.2012 22:14

za klasykiem : "... nie idźcie tą drogą ...",
bo niepotrzebnie padają coraz bardziej bolące drugą stronę słowa.
------------------------------------------------------------------------------
zdecydowanie wolę poczytywać Wasze relacje,
wróćmy do właściwej narracji ... proszę ...
------------------------------------------------------------------------------
Pozdrawiam rozrabiaków,
Crayfish.
Aguha
Cromaniak
Kulka vs Franz 2

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 31.07.2012 06:42

Skończmy już ten temat i wrócimy do bella Toskania. :)

Z góry dziękuję!

Serdecznie Agata
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 31.07.2012 15:16

Z góry przepraszam tych czytelników, których jeszcze nie zniesmaczył ten ciągły, a przy tym absurdalny atak na moja osobę - do tego stopnia, by zaprzestali tu zaglądać - ale być może zastosowałem niepotrzebne uogólnienie. Rzeczywiście, to nie mistrz we własnej osobie, tylko Małgorzata w jego imieniu. Jako że mistrz zakwestionował wspomniane zdarzenie, prosząc o zacytowanie:

kulka53 napisał(a):Może odnajdziesz te gratulacje i zacytujesz, bo jakoś sobie nie przypominam... to co napisałeś jest bzdurą i oszczerstwem :idea: , zresztą wszystko to, co jest powyżej.

to chyba nie pozostaje mi nic innego, jak ulec jego prośbie. Oto rzeczony cytat:

Lidia K napisał(a):
gratulacje 100-ej strony <...>

Kilka lat pisania relacji i udało się Kulce dojść do 100-tki.

Jeśli mistrz odcina się od tej wypowiedzi i uzna ją za dziecinadę (lepiej późno niż wcale), to wtedy i ja z tego jednego stwierdzenia będę musiał się wycofać, przyznając że dziecinadą - w oczach mistrza - wykazała się współautorka relacji, a mistrz tylko pobłażliwie przemilczał ten fakt.

kulka53 napisał(a):Może i wykreowałeś się na wielkiego podróżnika na forum o Chorwacji, to dobre miejsce do zaimponowania szerszemu gronu odbiorców. Nie jest żadną, podkreślam żadną sztuką być nim mając tyle wolnego czasu i tyle wolnych środków.

Wreszcie wyszło, co leży u podstaw tego działania. Zwykła zazdrość. Kiedy Fatamorgana o tym pisał, nie myślałem, że dotyczy ona akurat mistrza.

Zabawne, że odkąd były polski premier skompromitował się po tym, jak rozsławił powiedzenie "Prawdziwego faceta poznaje się po tym jak kończy, a nie zaczyna", niektórzy kompromitują się, przy okazji posługując się tym samym powiedzonkiem.

Reszty nasilających się inwektyw nie będę komentował.

Wojtek
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 31.07.2012 18:17

Franz napisał(a):Oto rzeczony cytat

Chyba każdy Czytelnik łatwo zauważy, że w owym cytacie nie chodzi o liczniki wyświetleń a o kolejny numer strony naszego wątku. A to znacząca w tej sprawie różnica. W sprawie idiotycznych liczników wyświetleń, podstawy działalności osoby prowadzącej tę polemikę, nigdy się nie wypowiadałem.

Franz napisał(a):Zwykła zazdrość.

Zazdrość jest cechą zupełnie mi obcą i myślę że przez ponad 6 lat mojej obecności na tym forum można się było o tym przekonać. Zaślepienie i zapatrzenie w swą wyimaginowaną wielkość zapewne uniemożliwiło dążącemu do konfrontacji oponentowi by to zauważył. Do tej pory towarzyszył mi wyłącznie podziw dla żelaznej kondycji umożliwiającej wielogodzinne wędrówki po górach, nic po za tym.

Franz napisał(a):Reszty nasilających się inwektyw nie będę komentował.

I całe szczęście.
Prawda w oczy kole.

PS. Bardzo proszę Wielkiego Podróżnika o zaprzestanie złośliwego nazywania mnie "mistrzem" w swoich wypowiedziach. Bardzo proszę również o zaprzestanie obrażania osoby posługującej się nickiem "Lidia K" na tym forum. Dziękuję.
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 31.07.2012 21:04

Franz napisał(a):Zabawne, że odkąd były polski premier skompromitował się po tym, jak rozsławił powiedzenie "Prawdziwego faceta poznaje się po tym jak kończy, a nie zaczyna", niektórzy kompromitują się, przy okazji posługując się tym samym powiedzonkiem.

a miało nie być POlitycznie...
i Admini już sięgają po nożyce...
zatem wracamy do sedna sprawy...
czyli solidnego wojażu po świecie...
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 01.08.2012 14:18

kulka53 napisał(a):Chyba każdy Czytelnik łatwo zauważy, że w owym cytacie nie chodzi o liczniki wyświetleń a o kolejny numer strony naszego wątku.

Jasne! Wiadomo, kto tu decyduje o tym, które liczniki są istotne, a które nie. :lol:

kulka53 napisał(a):Bardzo proszę Wielkiego Podróżnika o zaprzestanie złośliwego nazywania mnie "mistrzem" w swoich wypowiedziach.

OK, mistrzostwem w podkręcaniu liczników nie warto się chwalić. Prośbę uwzględniam.

kulka53 napisał(a):Bardzo proszę również o zaprzestanie obrażania osoby posługującej się nickiem "Lidia K" na tym forum.

Jak dotąd, jeszcze nie obraziłem. Może powinienem nadal wszystko przemilczeć lub słodko kadzić, zamiast nazywać rzeczy po imieniu.
A pomyśleć, że kiedyś tonowałem ostry sposób wypowiedzi, jaką ktoś wystosował w stronę Lidii K...

kulka53 napisał(a):
Franz napisał(a):Reszty nasilających się inwektyw nie będę komentował.

Prawda w oczy kole.

Inwektywy na skutek kolącej w oczy prawdy...
Kiepskie wyjaśnienie, ale cóż - przyjmuję.

Skoro wyjaśniliśmy wszystko, to pora w drogę.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 01.08.2012 16:14

Franz napisał(a):Wiadomo, kto tu decyduje o tym, które liczniki są istotne

Dla ścisłości... w przypadku setnej strony naszego wątku, zauważył to i na niebiesko dał temu wyraz Jacky :idea:

jacky z DG napisał(a):
gratulacje 100-ej strony z tak ciekawą/ymi treścią/ami...
i fotosami...:lol: :lol:

:cool:

Franz napisał(a): Prośbę uwzględniam.

Chylę czoła przed Twą wspaniałomyślnością.... dzięki, o Wielki w swej łaskawości Podróżniku :lol: .

Franz napisał(a):
kulka53 napisał(a):Bardzo proszę również o zaprzestanie obrażania osoby posługującej się nickiem "Lidia K" na tym forum.

Jak dotąd, jeszcze nie obraziłem. Może powinienem nadal wszystko przemilczeć lub słodko kadzić, zamiast nazywać rzeczy po imieniu.
A pomyśleć, że kiedyś tonowałem ostry sposób wypowiedzi, jaką ktoś wystosował w stronę Lidii K...

Obraziłeś i to nieraz.
Najwyraźniej pojęcie szacunku wobec kobiet ośmielających się mieć nieco inne zdanie jest pojęciem obcym dla tak zadufanego i zapatrzonego w swe ego człowieka.

I pomyśleć, że broniłem kiedyś opinii o jakości Twoich zdjęć na które przypuściła atak niejaka Anna - Plumek :roll: .

No i nie wiem czy jest na tym forum ktoś bardziej potrzebujący słodzenia i kadzenia niż Ty :cool: . Wreszcie też wyjaśniła się tajemnica działania tak znamienitej osobistości na forum o zaledwie jednym i tak mało egzotycznym kraju jakim jest Chorwacja...

Pojawił się nowy odcinek z całkiem ładnymi (m. in. dzięki uwagom i radom Małgosi zdjęciami) zatem usuwam się w cień, w nadziei, że teraz definitywnie zaprzestaniesz ataków na nasze skromne osoby.

No i nabijania liczników (wszelakich) rzecz jasna :lol: .
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 02.08.2012 00:01

Jacky, przepraszam Cię, że tak wyszło.
Starałem się nie wymieniać Twojego nick'a, żeby nie wciągać nikogo do tego żenującego dialogu. Niestety, analogicznego taktu nie powinienem był oczekiwać z drugiej strony.

kulka53 napisał(a):I pomyśleć, że broniłem kiedyś opinii o jakości Twoich zdjęć na które przypuściła atak niejaka Anna - Plumek :roll: .

To chyba jej osobiście na ucho, bo w żadnym z dwóch wątków, w których przypuściła swój wulgarny atak, tego jakoś nie dało się zauważyć.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 02.08.2012 07:27

pisanie sobie uwag na priva, a nie w relacji, co powoduje jej potworne zaśmiecenie, byłoby dla Panów zbyt mało widowiskowe??? :evil: :evil: :evil:

i nie chcę być arbitrem, ale sądzę, że powinien się stąd ewakuować Pan Kulka, którego relację miałem również przyjemność czytać i się nią inspirować podczas tegorocznego wyjazdu (na myśl o stworzeniu relacji z Toskanii dostaję kurczycy)
jak by nie patrzeć gospodarzem jest tu Pan Franz ...

dla przyzwoitości dodam, że gdyby taki dialog toczył się w relacji Pana Kulki, to o usunięcie się z relacji apalowałbym do Pana Franza

pozdrawiam i bardzo proszę o zaprzestanie pyskówek - nie chodzi tylko o natłok zbędnych treści w relacji, lecz również o nieprzyjemny klimat, jaki się tworzy wokół pięknych zdjęć i opisów :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone