Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto Prezydentem-typujemy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 16.05.2010 10:06

woka napisał(a):
arkona napisał(a):...jeżeli kard. Dziwisz podjął taką decyzję to trzeba ją uszanować.

Na sam dzwięk tego słowa (nazwisko) drgawek dostaję. Z niego taki kardynał jak ze mnie biskup. Został, ponieważ całe życie był lokajem.
Pan, w nagrodę pomijając wszelkie procedury, namaścił gościa na stanowisko.
Medialnie to On też dobrze nie wypada. Taki bezpłciowy maruda. Jeszcze kilku takich w kościele i kościół sam się rozwali. Ponadto, ta decyzja była skrytykowana przez niektórych biskupów ( jeżeli już mam być dokładny). W takim razie gdzie tu autonomia tego ( nazwiska nie piszę coby znowu drgawek nie dostać).

A niby jakie w kosciele są procedury by załapać się na stanowisko. Wybacz ale kosciół to nie demokracja i decyzje tam podejmowane nie są demokratyczne. Można się z nimi zgadzać albo nie. Ja mam gdzieś kard. Dziwisza szczególnie za działanie kurii krakowskiej w stosunku do księdza Issakowicza-Zaleskiego i za próbę kneblowania mu ust. W stosunku do śp prezydenta podjął decyzje jaką podjął i koniec. Rzucanie inwektyw w jego stronę niczego nie zmieni.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 16.05.2010 10:14

janniko napisał(a):
krakuscity napisał(a):Janniko może napiszesz coś ciekawego o Chorwacji, jakąś nową relację.?

Nie napiszę póki na forum nie przestaną się pojawiać obraźliwe paszkwile na temat IV RP i braci Kaczyńskich.
.... PO i innych partii politycznych. Wniosek prosty, zamknijmy wątki polityczne. Czy na forum motoryzacyjnym, ogrodniczym czy kucharskim pisze sie o polityce? Nie, więc zróbmy też to tu.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.05.2010 10:37

Ksiądz Issakowicz - Zalewski to wielki Polak i prawdziwy Patriota.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.05.2010 10:40

Głosuję na Jarosława Kaczyńskiego, Wielkiego Polaka, Patriotę i Narodowca. Napewno nie na ten motłoch z PO, układowiczów i sprzedawczyków. Polska dla Polaków.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 16.05.2010 10:41

Darku nie pij więcej, proszę.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 16.05.2010 10:43

krakuscity napisał(a): ... Wniosek prosty, zamknijmy wątki polityczne. Czy na forum motoryzacyjnym, ogrodniczym czy kucharskim pisze sie o polityce? Nie, więc zróbmy też to tu.

Jezu!!!
Amerykę odkryłeś Karkuscity!
:lool:

Toż ja już od dłuższego czasu o to zabiegam!

mam nadzieję, że tym razem moje zabiegi przyniosą spodziewany rezultat.

Woka!
Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałeś o Dziwiszu i swoich z nim związanych odczuciach!
A potem zastanów się kto z nas ma w sobie więcej złości i nieuzasadnionego jadu!

Ja potępiam lewactwo, post-komunę i tych którzy broną układów post-komunistycznych (za takich uważam PO), bo realnie nam szkodzą, ograbiają Polskę, prowadząc ją do ruiny! PRL to był przestępczy system, godny potępienia i równy faszyzmowi! I jeśli ktokolwiek go broni ("od pana generała się odpierdolcie") jest godny potępienia!
Za klerem nie przepadam, ale uważam, że w sumie jest on nieszkodliwy, kto chce rzuca im na tacę. A poza tym kościół robi naprawdę dużo dobrego. Tylko część instytucjonalna kościoła jest faryzejska i odrealniona. Ale nie mają na szczęście żadnego wpływu na poziom naszego życia.

PS
Umieściłem dokument na Googlach.. fajna opcja
Zapraszam przed wyborami do lektury!
http://docs.google.com/View?id=ddvjtzgf_0chkhd5fg

szczególnie polecam to miejsce o :
Delegowanie funkcjonariuszy służb specjalnych do instytutów badawczych - art. 39 ustawy o instytutach badawczych!!!
Czymś to trąci!

:wink:
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 16.05.2010 11:05

krakuscity napisał(a):Darku nie pij więcej, proszę.
:?: 8O :?:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.05.2010 11:11

Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone