woka napisał(a):Janniko ..... (muszę to napisać), zmien sposób wyrażania się. Proszę.
... przypomina mi dyskusje "meneli" ( chyba do chol....ry, to nie twoja rodzina).
Tępię ich (trochę pozytywny skutek jest) ale to chyba syzyfowa praca. ........ jak butelka piwa w łapie, to to, mądre że hej.
Przecież można to samo powiedzieć uzywając mniej agresywnego języka. Teraz mówisz/piszesz jak Jarosław, ziejesz nienawiścią ...a tego nietrawię ( mam nadzieję, że nie tylko ja).
Szanowny/a Woko!
Hm.. jakby ci to ująć... jak na razie to ty użyłeś dość niestosownej taktyki i obrażasz mnie porównując mnie do meneli i sugerując, że moja rodzina to menele... Nie ma sensu, bo nie mogę się obrazić na takie siurkowanie...
Ja, nikogo tutaj na forum nie obrażam osobiście (staram się przynajmniej i jeśli mnie na tym przyłapiesz, to zwróć uwagę.. przeproszę).
O Kwaśniewskim napisałem "komsomolec", bo to przecież prawda! ZMS czy Komsomoł - to była jedna komunistyczna banda reprezentująca system terroru komunistycznego, więc nie wiem co w tym obraźliwego i nienawistnego!? Nazywanie przestępców bandytami chyba w języku polskim nie jest traktowane jak wyrażanie swojej agresji? To po prostu nazywanie rzeczy po imieniu! Chyba nie zaprzeczysz, ze system PRL był systemem przestępczym.. ?
A to że Kwach był pijaczyną.. to było na to bardzo dużo dowodów (pokazywali wiele razy w TV). Nie wiem jak jest teraz, ale nie słyszałem żeby był w AA czy poddał się jakiejś terapii.
No a co w tym nienawistnego, że napisałem: "Iść drogą POst-komunizumu i totalnego konformizmu, ochrony korupcji, bezideowości, nepotyzmu i kolesiostwa?! "... ???!!!
Przecież nikogo na forum osobiście nie napiętnowałem...
A za to przeciwnicy PO (w tym i ja) są i byli niejednokrotnie wyzywani, wyśmiewani i obrzucani gównem ...
Więc jak to jest, kolego Woka?
Który fragment mojej wypowiedzi uważasz za "nienawistny" i toczka w toczkę menelski i który za agresywny?
Jeśli ci się chce, to oświeć mnie.. kolego.
A na niestrawność weź "tabletki przeciw niestrawności". Ziołowe. Są w każdej aptece. Duże opakowanie (60 tabl.) 11 zł, małe (30 tabl.) ok. 7zł. Polecam. Czasem stosuję, gdy wpadnie mi w ręce Wyborcza lub słucham Radia Tok FM.. Nie pomagają tylko w przypadku głosu Parandowskiej, Żakowskiego i Senyszyn...