Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto Prezydentem-typujemy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2010 22:05

I to daleko...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.05.2010 22:12

mkm napisał(a):Majeczko proszę Cię ... wyjedż w dniu wyborów ponownie za granicę :D

.......i zabierz ze sobą znajomych. Obrazek
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 14.05.2010 22:14

mkm napisał(a):Majeczko proszę Cię ... wyjedż w dniu wyborów ponownie za granicę :D

Dlaczego Mariusz, czyżbyś mógł mnie przekonać do wyboru innego kandydata? Hm, byle nie do PO... Ich po prostu nie trawię...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 15.05.2010 05:08

majeczka napisał(a):... Hm, byle nie do PO... Ich po prostu nie trawię...

Majeczko!
A dlaczegoż to?
8O 8O 8O

Przecież to partia skupiająca ludzi myślących w sposób nowoczesny, chcących wyprowadzić Polskę z ciemnogrodu, ludzi w większości o krystalicznej przeszłości i czystych zamiarach, dalekich od korupcji, nepotyzmu i kolesiostwa.
Tę partią wspierają tak potężne umysły jak p. Niesiołowski, p. Palikot, p. Tusk i do tego artyści, którzy nigdy nie byli konformistami i nie ugięli się pod naporem komunistycznych służb, tacy jak p. Wajda czy p. Olbrychski!
To partia z pomysłem na rozwój gospodarczy i dobrobyt obywateli!
I o wiernych też ta partia nie zapomina, stawiając na cuda i miłość!

Więc zupełnie nie rozumiem, twej postawy, Majeczko! A wydawałaś się taką otwartą i nowoczesną kobietą...
:cry:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 15.05.2010 05:11

majeczka napisał(a):

Dlaczego Mariusz, czyżbyś mógł mnie przekonać do wyboru innego kandydata? Hm, byle nie do PO... Ich po prostu nie trawię...

Nie trawiłem ich i dalej nie trawię.
Ja wiem, lepiej przebywać z bogatymi, ale nie ze złodziejami.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2010 06:09

Macie ludzie pecha...Jarosław złożył akurat papiery o przyjęcie do PO ;)
Zgodnie z prośbą Donalda zaczął uprawiać polityke miłości.
Szczegóły na Salonie 24 w autoryzowanym (sic!) czacie z Igorem Janke.

Ba,nawet do Sld złożył akces i juz nie chce lustrować i rozliczać komuny ;)

Internauta Rolex pyta:
Ostatnie miesiące udowodniły ponad wszelką wątpliwość, że Polska potrzebuje głębokiej, radykalnej i gruntownej dekomunizacji (desowietyzacji). Czy pańskie ugrupowanie ma nową (dostosowaną do nowych okoliczności)"mapę drogową" takiego procesu?

- Jarosław K:
stykam się ze środowiskami, które bardzo intensywnie przezywają problemy lat 90. Albo nawet wcześniejszych. Ja tych ludzi rozumiem. Ale uważam, ze powinniśmy się dziś zajmować problemami drugiego dziesięciolecia XXI wieku. Nie ma wątpliwości gdzie ja byłem w latach 90., ale czas leci i trzeba rozwiązywać nowe problemy.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 15.05.2010 10:29

janniko napisał(a):
majeczka napisał(a):... Hm, byle nie do PO... Ich po prostu nie trawię...

Majeczko!
A dlaczegoż to?
8O 8O 8O

Przecież to partia skupiająca ludzi myślących w sposób nowoczesny, chcących wyprowadzić Polskę z ciemnogrodu, ludzi w większości o krystalicznej przeszłości i czystych zamiarach, dalekich od korupcji, nepotyzmu i kolesiostwa.
Tę partią wspierają tak potężne umysły jak p. Niesiołowski, p. Palikot, p. Tusk i do tego artyści, którzy nigdy nie byli konformistami i nie ugięli się pod naporem komunistycznych służb, tacy jak p. Wajda czy p. Olbrychski!
To partia z pomysłem na rozwój gospodarczy i dobrobyt obywateli!
I o wiernych też ta partia nie zapomina, stawiając na cuda i miłość!

Więc zupełnie nie rozumiem, twej postawy, Majeczko! A wydawałaś się taką otwartą i nowoczesną kobietą...
:cry:

Człowieku jak nie wiesz co piszesz to lepiej nie pisz,bo bzdury piszesz.
Ten tvn dobrze niektórym zamieszał w głowie,dobrze że nie wszystkim.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 15.05.2010 12:04

mireks napisał(a):Człowieku jak nie wiesz co piszesz to lepiej nie pisz,bo bzdury piszesz.

Mireks!
A o co chodzi?!
Że niby i ty jesteś przeciwnikiem jedynej słusznej partii jaką jest PO.
PO jest partią ludzi postępowych, nowoczesnych, cywilizowanych i dalekich od ciemnogródu!
Więc skąd takie niezrozumienie.. ?
:(

Na PO nawet nie musimy głosować, bo i tak samo się obroni.. bo to jedynie słuszna i prawa ideologia Najjaśniejszej RP!!!

Czy to jest k.. jasne?!
Bo jeśli nie jest jasne, to sobie poczytaj Gazetę Wybiórczą.. tfu.. Wyborczą! Tam piszą tylko i wyłącznie prawdę i naświetlają rzeczywistość światłem inteligencji i prawości!

Więc zupełnie nie rozumiem, czemu się czepiasz!
Piszę to co mówią mi w mediach! TV, GW, Radio Tok Fm.. to są moje siły przewodnie, bo tam mówią prawdę i tylko prawdę!

A Polska potrzebuje teraz prawdy i nowoczesności, a nie jakiegoś ciemnogrodu, zacofania, tradycji i nacjonalizmu!
:evil: :evil: :evil:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 15.05.2010 12:54

Janniko, uważaj, bo jeśli co najmniej 50% ludzi nie rozumie dziennika telewizyjnego, to i Ciebie mogą nie zrozumieć. Dostaniesz jeszcze jakiś Order Jasnogrodu i co Ty wtedy poczniesz? :wink:
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 15.05.2010 14:55

mireks napisał(a):Człowieku jak nie wiesz co piszesz to lepiej nie pisz,bo bzdury piszesz.

dawno się tak nie uśmiałem jak po przeczytaniu tej wymiany myśli...
...
z moherowym pozdrowieniem...
...
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 15.05.2010 16:35

majeczka napisał(a):...zdecydowanie oddam swój głos na J. Kaczyńskiego.

Mogę oddać głos na PiS ( to mi akurat nie przeszkadza, tam też są porządni ludzie).

Na Jarosłwa - NIE (raczej nie), nie lubię ludzi fałszywych. :!:

Mam prawo nie lubić ludzi ziejących nienawiścią. Osoby o takim charakterze nigdy nie zmieniają się. Prezydent ma łaczyć naród, ma być Prezydentem wszystkich ....... u Jarosława to nie jest możliwe. Można by powiedzieć, że złośliwość "wyssał z mlekiem matki".

Teraz milczy (każą mu milczeć) ponieważ wiedzą, że jego język, ton, sposób wypowiedzi spowoduje, że wszyscy zobaczą "starego" Kaczyńskiego. Przecież w samym PiS-ie też ma swoich wrogów.

Ponadto nie chcę wywołać pecha, na śp. brata zagłosowałem ( na zasadzie złośliwości dla innych) i ....... bęc.

Zagłosuję na Sikorskiego lub Cimoszewicza. Zagłosowałbym na Stasiaka ale ten już śp. Szkoda.
( tak tylko sobie gdybam .... mętlik mam w głowie. Jak przyjdzie pora- decyzję podejmę w "try miga" )
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 15.05.2010 16:48

... acha, dopisuję.

Mam pretensje do Jaroslawa za Wawel.
Za to, że pochował brata na Wawelu jak jakiegoś podrzutka.
To była przemyślana decyzja .... kto w żałobie o takich rzeczach myśli. Tutaj widać jak na dłoni prawdziwe oblicze Kaczyńskiego.
Na Wawel zmarłych wprowadza Naród. :!: śp. Lecha naród nigdy by tam nie pochował. Z całym szacunkiem dla zmarłego ale zasług - brak.

Niech tylko PO wykorzysta to w kampanii, i Jarosław ma poparcie .... 10 %. Na złośliwość tylko złośliwością. Inaczej delikwenta rozumu się nie nauczy.
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 15.05.2010 17:00

woka napisał(a):... acha, dopisuję.

Mam pretensje do Jaroslawa za Wawel.
Za to, że pochował brata na Wawelu jak jakiegoś podrzutka.
To była przemyślana decyzja .... kto w żałobie o takich rzeczach myśli. Tutaj widać jak na dłoni prawdziwe oblicze Kaczyńskiego.
Na Wawel zmarłych wprowadza Naród. :!: śp. Lecha naród nigdy by tam nie pochował. Z całym szacunkiem dla zmarłego ale brak zasług.

O pochówku na Wewelu czy komuś się to podoba czy nie decyduje metropolita krakowski. Tak było np w przypadku pochówku Juliusza Słowackiego i Józefa Piłsudskiego.
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 15.05.2010 17:04

wygra Komorowski
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 15.05.2010 17:53

arkona napisał(a):O pochówku na Wewelu czy komuś się to podoba czy nie decyduje metropolita krakowski. Tak było np w przypadku pochówku Juliusza Słowackiego i Józefa Piłsudskiego.

Owszem , jako pro forma.
Zasięga opinii, słucha opinii .... zapomniałeś napisać. Tutaj tego brakło.
( w innym wątku,..... gdzieś czytałem... jakie to Sapiecha miał "przeboje". Nie chciał ale musiał).
Wawel to nie zupełnie "prywatna" katedra. To dziedzictwo narodowe a nie tylko kościelne. Dotacja ze strony Państwa jest spora.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone