Proszę napiszcie jakie macie doświadczenia z chorwacką służbą zdrowia...
Gdzie i jak powinnam się ubezpieczyć ?
Jestem zupełnie zielona w tym temacie
Pozdrawiam
.png)
.png)
Oj Sławek, Sławekslapol napisał(a):2 lata temu na ostrym dyżurze szpitala w Sibeniku o 1.30 w nocy miałem szytą dłoń. Lekarz dyżurny o specjalności urolog nie pomylił jej z prostatą i zszył ją wprawnie. Koszty za krawiectwo ok. 25 kn. Koszty za przejazd taksówka z Primosten oraz wykupienie antybiotyku ca. 400 zł. Wszystkie udokumentowane koszty co do grosza zwrócił ubezpieczyciel (Generali) po konsultacji telefonicznej na bieżąco.
Podstawowa pomoc w nagłych wypadkach w HR jest bezpłatna - na podstawie polskiego paszportu, tym niemniej warto sie ubezpieczyć dodatkowo - zawsze to robię. Zabiegi typu powiększanie biustu to myślę płatność 100 %![]()
![]()
Pzdr
Witam,w2001 rozchorował mi się dzieciak,wizyta u lekarza w przychodni była bardzo przyjemna,pani doktor zbadała małego,wypisała bezpłatną recepte na antybiotyk(był konieczny),którą bez problemu zrealizowaliśmy,wszystko bezpłatnie.Pomiędzy Polską i Chorwacją jest umowa o bezpłatnej opiece lekarskiej(podstawowej),ale warto wykupić ubezpieczenie koszt ok.100zł.Pozdr.Irmina76 napisał(a):Moje dziecko miało dziś kontuzję na rowerze. A w związku z tym,ze w najbliższe wakacje wybieram po raz pierwszy do Chorwacji zastanawiam się jak by to było gdyby zdarzyło się to w Chorwacji ...
Proszę napiszcie jakie macie doświadczenia z chorwacką służbą zdrowia...
Gdzie i jak powinnam się ubezpieczyć ?
Jestem zupełnie zielona w tym temacie![]()
Pozdrawiam
.png)
.png)
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Ja, moja rodzina i znajomi z którymi przebywałem w Chorwacji, nie musieliśmy nigdy korzystać z tamtejszej służby zdrowia (ja zabieram "swoją" własną-żona pielęgniarka). Pamietam natomiast, że w Zatonie chorował na udar słoneczny Polako-Niemiec i narzekał na b.duże koszta jakiś zastrzyków (udaru dostał na katamaranie z żaglem)
Nie wiem na ile aktualne są dane z naszej Ambasady w Chorwacji, ale warto poczytać:
http://www.ambasadapoljska.hr/pl/info_dla_przy.htm
Pozdrawiam i życzę braku kontaktu nawet "z normalna służbą zdrowia"
.png)
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne