Spoko!
Aż tak źle nie było. Może zamieńmy to "osobiste" na subiektywne i będzie O.K.
A co do USA - zawsze ratowały d... Europie. Może dlatego, że stany wzięły się z Europy, a może z tysiąca innych powodów. Mnie cieszy, że są!
Ale to moje zdanie.
.png)
.png)
.png)
cezar000 napisał(a):Może boli słabość Europy,ale sprawy wewnętrzne powinniśmy zostawić każdemu narodowi ,niech się wykrwawi nawet zginie.
.png)
.png)
a to ja napisał(a): Dzięki, SNIPER. Ale się napisałeś![]()
Na czym miałaby polegać interwencja militarna Europy?
a to ja napisał(a):Na to wszystko miało odpowiedzieć NATO?
a to ja napisał(a):Który moment był tym właściwym na kiwnięcie palcem?
a to ja napisał(a):Ale jestem niedoinformowana![]()
.png)
cezar000 napisał(a):Przecież Niezawodny jak tam się działa krzywda to piłeś browara przed telewizorem.Cynicznie.Bez ideologii.Obojetnie.Jadłeś śniadanie,szedłeś do pracy,na zakupy.Cynicznie i obojętnie.Bez ideoligii.Niezawodnie jak to w trybikach życia.Potem rozpaczałeś co to tam wyrabiają w tej Chorwacji.O zgrozo.I przy piwie się wymądrzałeś.I dawaj opinkalać ,ze inni są bez serca.
.png)
.png)
niezawodny napisał(a):Kim TY jesteś ...
Czy to jakaś ideologia ci w głowie zawróciła? ...
Gratuluję mądrości życiowej ...
wielki Cezarze...
cezar000 napisał(a):...to piłeś browara przed telewizorem.Cynicznie.Bez ideologii.Obojetnie.Jadłeś śniadanie,szedłeś do pracy,na zakupy.Cynicznie i obojętnie.Bez ideoligii.Potem rozpaczałeś ... I przy piwie się wymądrzałeś....
.png)
niezawodny napisał(a):No więc powiem Ci kolego że od samego początku byłem zdania że musi jaknajszybciej nastąpić zbrojna interwencja zewnętrzna i bardzo liczyłem wtedy na Zachodnią Europę, która dysponowała wtedy siłą nieporównywalną do tej jaką miała w podobnej sytuacji, gdy nie reagowała 1939 roku. I bardzo mnie ta Europa wtedy rozczarowała, tak, że nigdy nie będę jej już ufał.
Natomiast USA uratowały w końcu sytuację, tyle że musiało to potrwać znacznie dłużej z uwagi na odległość a w konsekwencji kosztowało życie tysięcy, w większości ludzi zupełnie niewinnych (cywilów). A zmiany jakie zaszły w wyniku agresji Serbów w BiH, Chorwacji, Kosowie są już nieodwracalne. O wieloetnicznej Bośni - tym wspaniałym tyglu kultur możesz już zapomnieć - nigdy więcej go nie zobaczysz. Dokładnie tak samo jak nie istnieje już kultura żydowska w Polsce i nigdy nie wróci
.png)
SZOP napisał(a):Sniper,mam nadzieję że nie poczujesz się urażony(podziwiam Twoją wiedzę i prawie całkowicie utożsamiam się z Twoimi poglądami)ale drobne sprostowanie-Francja od 1966 roku nie jest członkiem NATO i na szczęście nie mogą przynajmniej w tym temacie mieszać.Pozdrawiam,Jacek
.png)
SZOP napisał(a):Sniper,mam nadzieję że nie poczujesz się urażony(podziwiam Twoją wiedzę i prawie całkowicie utożsamiam się z Twoimi poglądami)ale drobne sprostowanie-Francja od 1966 roku nie jest członkiem NATO i na szczęście nie mogą przynajmniej w tym temacie mieszać.Pozdrawiam,Jacek
.png)
volumen napisał(a): Pozwolę sobie na wtrącenie swoich 3 groszy....
volumen napisał(a):co z Kurdami
są wygrani w wojnie z Irakiemvolumen napisał(a): Palestyńczykami
no! ciężki temat
volumen napisał(a):Czeczenami
musielby walczyć z Rosjąvolumen napisał(a): Północną Koreą
poczekamy, zobaczymy, na razie-patrz Korea Południowa
volumen napisał(a):Jest za to Irak, była Panama, Somalia.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne