piotrf napisał(a):... pandy rude ...
Poznańskie zoo nie jest tak wypasione jak wrocławskie, ale pandy rude są.
Blisko surykatek, które największego mruka rozbawią.
pzdr
.png)
longtom napisał(a):Poznańskie zoo nie jest tak wypasione jak wrocławskie, ale pandy rude są.
Blisko surykatek, które największego mruka rozbawią.
. W Sydney jest Taronga Zoo – jeden z najpiękniejszych ogrodów zoologicznych na świecie . Prócz wspaniałych , egzotycznych zwierzaków pięknie widać z niego downtown Sydney i zatokę ..png)

.png)

.png)

.png)
.png)
megidh napisał(a):Jak ja lubię takie miejsca.
) . Żeby zobaczyć odwiedzone miejsca z innej perspektywy odwiedziliśmy Molineaux Point Lookout przy porcie . Sporą część zatoki zajmuje międzynarodowe lotnisko Sydney Airport i ogromny Port Botany . Tam witaliśmy też Nowy 2017 Rok podziwiając wspaniały pokaz sztucznych ogni popijając szampana z nogami w wodach zatoki . . . .png)
Kapitańska Baba napisał(a):Te rude skały są obłędne![]()
, faktura tych mieniących się skał też w słońcu jest lepiej widoczna . W kilku miejscach trójwymiarowe rysunki , a raczej płaskorzeźby sąsiadują z idealnie gładką , wyszlifowaną przez wodę powierzchnią Kapitańska Baba napisał(a):Dawni odkrywcy nowych ziem to dopiero byli ludzie z twardym charakterem. Płynąć w nieznane, bez map, z marnymi szansami na powrót. Wielki szacunek dla tych ludzi.
, gdy zobaczyłem nowoczesne sterownie dzisiejszych dużych jednostek z GPS , autopilotem , sonarami , radarami , analizatorami meteo i stałą łącznością praktycznie z całym globem i porównałem z przyrządami używanymi kiedyś ( sekstant , kompas i klepsydra ) , to aż trudno mi wyobrazić sobie jak oni wypływali na nowe , nieznane wody