W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tak, z klasztoru nad Orebicem jest cudowny widok.
W 1996 roku jadąc drogą Z Puli do Rijeki, nad morzem, widzialem w okolicy Maslenickiej Dragi przepiękny, mały, wybudowany na skale kościółek. Nie miałem możliwości zatrzymania się, nie byłem na tej drodze nigdy więcej, nie mam zdjęcia, ale widok mam cały czas przed oczami.
Widok ze Sv.Nedjeli w stronę groty-na samym środku widać do niej wejście
Tak się prezentuje okolica patrząc na nią z groty
.
A tak po wyjściu przed nią
.
Temat już może nieaktualny ale jeszcze jedna kaplica do kolekcji.
Punkt widokowy Kamenjak nad jeziorem Vransko.Wspaniały widok na jezioro,morze i okoliczne wysepki
.
.
Oszkliwiec napisał(a): jeszcze jedna kaplica do kolekcji. Punkt widokowy Kamenjak nad jeziorem Vransko.Wspaniały widok na jezioro,morze i okoliczne wysepki [/img].
Wygląda PRZEPIĘKNIE !
Czy to gdzieś w okolicy miejscowości Vrana ???
Masz może odczyt tego miejsca ( szer.dł.) z GPS-a ??
Jadąc od Pirowaca.w Sv.Ivan w lewo przez Banjevci do Bankovici.Tam kończy się asfalt,wjazd na górę niecałe 3km żwirową drogą na którą nie trzeba pojazdu off road
Temat może trochę już nieaktualny,ale polecam mały kościółek na wyspie Korcula, w miejscowości Prizba. Kościół znajduje się na małym wzniesieniu tuż nad brzegiem morza,a jego bezpośrednie otoczenie stanowi piękny ogród prowadzony przez miejscowe zakonnice. Latem msze odbywają się właśnie na zewnątrz kościółka, w owym ogrodzie. W trakcie trwania mszy masz dwa w jednym - piękna śróziemnomorska przyroda i kontakt z Najwyższym.