.png)
lm648 napisał(a):Z mojego doświadczenia:
Nie przemieszczaj się po CRO w wekendy, a w szczególności w SOBOTĘ bez względu na to czy jedziesz tam czy z powrotem!!!
Pozdro
.png)
.png)
.png)
.png)
Mariusz_M napisał(a):Ja nigdy nie miałem i nie będę miał karty kredytowej. Tylko VISA Elektron oraz ME Maestro. I nigdy nigdzie mi nie odmówili przyjęcia zapłaty nimi - choć dużo płacę kartami, żadko noszę gotówkę przy sobie. Raz tylko wywołała zdziwienie w Londynie, że bez chip'a (najpierw Pani nie wiedział, że trzeba przeciągnąc paskiem) i na podpis (nie wiem czemy te z mBanku muszą być podpisywane, a nie na PIN), potem Pani podawałą mi klawiaturę do wpisania pin'u
W każdym razie płatność za bramki działa na każdą kartę.
.png)
natuchna napisał(a):wymienisz na granicy po prawej stronie euro na kuny przelicznik nieciekawy 708 kun za 100 euro. biora prowizje 2%.
.png)
magdach7 napisał(a):natuchna napisał(a):wymienisz na granicy po prawej stronie euro na kuny przelicznik nieciekawy 708 kun za 100 euro. biora prowizje 2%.
z tego co piszesz rozumiem ze po zabraniu 2% prowizji 1euro=7.08 kun wiec 1kuna=0.62zł przy kursie euro 4,4 zł. Radzicie wymienić całą kaskę na granicy czy w lepszy przlicznik będzie w Splicie?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi