Lednice napisał(a):Zgadzam się z przedmówcą![]()
![]()
Od 1 czerwca do 16 sierpnia jest bardzo korkogenne zwężenie na czeskiej autostradzie D1, między 220 a 229 kilometrem, w kierunku z Brna do Polski.![]()
![]()
![]()
![]()
Jest zwężenie do jednego pasaPowoduje to gigantyczne korki w dni robocze, szczególnie po południu
![]()
http://www.dopravniinfo.cz/
Można stracić przeszło godzinę i się nieźle zdenerwować![]()
Trzeba zjechać z autostrady na zjeździe nr 216 za Rousinov, przejechać starą drogą i wjechać na ekspresówkę do Ołomuńca na wjeździe nr 2 w Vyskovie![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Oczywiście ma to sens, jak widzimy, że na autostradzie przy zjeździe 216 już są korki![]()
Jadąc autostradą stracimy na pewno godzinę więcej![]()
![]()
![]()
Rachunek jest prosty, no tak myślę
Zeszlego roku w wakacje korek byl juz na autostradzie z Bratyslawy. Ci co jechali od Mikolowa tez pewnie szybko na niego trafili. Wiec zjazd na Rusinov (ja pojechalem) wiele nie dawal bo tam tez az do wjazdu w Vyskovie korek. Moze jedzie sie troszeczke szybciej ale zyskiwalo sie minimalnie. By to ominac i zyskac sporo czasu nawigacja podpowoadala mi by zjechac jeszcze przed Brenm na autostradzie z Bratyslawy (jechalem przez Breclav) i dojechac do Vyskova od "dołu" ale niestety ja tak nie zrobilem. Natomias w vyskovie wiedzialem juz ze go był błąd. Bo tam na wjezdzie od dołu byly pojedyncze samochody wiec co niby sugerowala nawigacja zyskiwalo sie tam ponad godzine w porownaniu z normalna trasą.

.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)