Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki na autostradzie?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 05.08.2007 19:30

Korki na autostradzie największe są w weekendy.
Jadąc w nocy 20/21 lipca staliśmy w korku na granicy węgiersko-chorwaciej, prz bramkach wjazdowych na autostradę w Zagrzebiu, przed tunelami (kapelka i rok daly nam w kość) nie mówiąc już o korku na koncu autostrady (przy zjeździe w Zadvarje) - wróciliśmy na auostrade i dojechaliśmy do Omisa trasa przez Blato na Cetini. Kolejny korek w Makarskiej (w centrum)...
Trasa przez Cro trwała ponad 9 godzin!!!!
Wracając odcinek krótszy o ok. 180 km pokonaliśmy w 4 godziny. To wielka różnica, gdy ma sie na pokładzie trzylatka nie rozumiejącego dlaczego stoimy a nie jedziemy ;-)
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 05.08.2007 19:39

mama_Kapiszonka napisał(a):Korki na autostradzie największe są w weekendy.
Jadąc w nocy 20/21 lipca staliśmy w korku na granicy węgiersko-chorwaciej, prz bramkach wjazdowych na autostradę w Zagrzebiu, przed tunelami (kapelka i rok daly nam w kość) nie mówiąc już o korku na koncu autostrady (przy zjeździe w Zadvarje) - wróciliśmy na auostrade i dojechaliśmy do Omisa trasa przez Blato na Cetini. Kolejny korek w Makarskiej (w centrum)...
Trasa przez Cro trwała ponad 9 godzin!!!!
Wracając odcinek krótszy o ok. 180 km pokonaliśmy w 4 godziny. To wielka różnica, gdy ma sie na pokładzie trzylatka nie rozumiejącego dlaczego stoimy a nie jedziemy ;-)

witaj w domu ... :D
macie pecha, o ile dobrze pamiętam to w ubiegłym roku też staliście w korkach?
Flack
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flack » 05.08.2007 19:43

Flack napisał(a):A ja sie znowu podlacze :D

Zamierzam wyjechac z okolic Zadaru w sobote . Wiem ze to najgorszy dzien na wyjazd ale musze wrocic do niedzieli wieczorem a szkoda wyjezdzac zawczesnie . Jadac do Cro przrzylem juz korki na autostradzie i wiem jakie to meczace ( mam samochod bez klimy ) . Dlatego razem z dziewczyna uznalismy ze wyjedziemy bardzo wczesnie kolo 4, 5 rano zeby jak najszybciej przeskoczyc Chorwacje . Poznej i tak chcemy ziwedzic na szybko wieden i zanocowac w Czechach w Mikulov . Jak oceniacie nasz plan i jego szanse powodzenia ??

Flack

Odpowiedzialem sobie praktyka ;)

Udalo nam sie wstac o 4 wyjazd ze Sukosanu o 4:30 :D .
Ciesze sie bo autostrada w Cro byla pusta i bez problemow dojechalismy do wiednia . Ale juz tak od 7 rano bylo widac zageszczenie ruchu w strone morza . Wiec mysle ze jesli podruzowac przez Cro w weekendy to tylko w nocy .

Juz jestem w domu :/ i mysle o planach za rok .

Pozdrawiam
Flack
tgrysik
Podróżnik
Już w domu

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgrysik » 05.08.2007 19:54

Witam,
Ja wróciłem wczoraj z CRO czyli w sobotę! i to już w sierpniu. Pewnie gorszego terminu nie mogłem sobie wybrać. Bałem się o te korki na autostradach, ale ku mojemu zdziwieniu było spoko. Wyjechaliśmy z Silo w sobotę o 10-tej rano. Przejazd do Fuzine, ale droga do autostrady była zagęszczona, ale jak już zjechaliśmy na Fuzine to luz-blus. Przed tunelami małe spowolnienia, czasami krótki postój, ale ogólnie ekipa bardzo sprawnie jechała i 100km/h to była norma na tej jednej nitce, jak się już rozszerzyła to przepisowe 130. Przed Zagrzebiem jedynie korek (15 minut stania) do bramek z opłatą za autostradę. A dalej to już Letenye, Shombathely, Bratysława. Całą droga do Katowic 900km, to 13 godzin, a jazdy 12. Droga wogóle nie męcząca, najgorszy odcinek to Zwardoń - Katowice, niestety.
00aneta00
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) 00aneta00 » 28.08.2007 18:27

Chyba będzie to camp Zablace ...

My byliśmy na Solarisie :D wracaliśmy ok. 20 sierpnia i mały korek napotkaliśmy ty;lko przy wyjeździe z autostrady :)
dziekuje wszystkim za rady, dzięki którym udało nam się uniknąć większego ruchu;)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki na autostradzie? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone