Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kolarstwo

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 21.10.2020 07:38

Hej
Oglądam Giro kiedy mogę, fajnie, że zaczęła się wczoraj Vuelta - jechali do Eibar (równoległa transmisja)
Wracając do Giro to czekam, aż w końcu Rafał zaatakuje, już czas najwyższy, ponad trzy minuty straty to jednak sporo bo widzę że te Almeidy i Keldermany bardzo mocne.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.10.2020 08:01

tony montana napisał(a):Hej
Oglądam Giro kiedy mogę, fajnie, że zaczęła się wczoraj Vuelta - jechali do Eibar (równoległa transmisja)
Wracając do Giro to czekam, aż w końcu Rafał zaatakuje, już czas najwyższy, ponad trzy minuty straty to jednak sporo bo widzę że te Almeidy i Keldermany bardzo mocne.

Moi nie czeka, moi nie wierzy :( Rafał jest dobry ale nie aż tak co jednak było widać:(
Młody natomiast jest hm... podejrzany ? :mrgreen:
W dobie takiej specjalizacji młody kolarz i już kompletny ? i góry/pagórki i czasówka? jakoś nie chce mi się wierzyć :)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 21.10.2020 08:40

bluesman napisał(a):
tony montana napisał(a):Hej

Moi nie czeka, moi nie wierzy :( Rafał jest dobry ale nie aż tak co jednak było widać:(
Młody natomiast jest hm... podejrzany ? :mrgreen:
W dobie takiej specjalizacji młody kolarz i już kompletny ? i góry/pagórki i czasówka? jakoś nie chce mi się wierzyć :)

Jeśli nie dziś to już nie wiem kiedy - Bassano del Grappa – Madonna di Campiglio - jazda przez Dolomity
Młody mam nadzieję w końcu będzie miał słabszy dzień - ale matko, jak Ci koledzy z Zespołu mu pomagają - wczoraj peleton dwie minuty stracił bo na niego czekali jak zwolnił i na ogon pelotonu pojechał....

Czy Rafałowi będą dziś pomagać?

ps no chyba że w hardcore'owy etap w czwartek - ale na ten to wszyscy górale w pelotonie myślę się szykują...

W każdym razie - oby była pogoda ładna - bo widoki zapowiadają się piękne!
:papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.10.2020 09:26

tony montana napisał(a):Jeśli nie dziś to już nie wiem kiedy - Bassano del Grappa – Madonna di Campiglio - jazda przez Dolomity
Młody mam nadzieję w końcu będzie miał słabszy dzień - ale matko, jak Ci koledzy z Zespołu mu pomagają - wczoraj peleton dwie minuty stracił bo na niego czekali jak zwolnił i na ogon pelotonu pojechał....

Czy Rafałowi będą dziś pomagać?

ps no chyba że w hardcore'owy etap w czwartek - ale na ten to wszyscy górale w pelotonie myślę się szykują...

W każdym razie - oby była pogoda ładna - bo widoki zapowiadają się piękne!
:papa:

Z małżonką uwielbiamy też widoki i od deski do deski oglądamy całe etapy :) taka kobieta to skarb nie dość, że jeździ nieźle na rowerze to jeszcze kibicuje kolarzom i ma swoich ulubieńców, zna ich z sylwetki z nazwiska.
Przykładowo nadaje im swoje miana (niezłośliwie i tym wybitnym) typu "sraluch" czy "krzywonóg" ciekaw jestem czy wiesz o kogo chodzi :) i namiętnie dyskutuje :)
Rafałowi niestety nikt nie pomoże bo nie ma kto:( P. Konrad jedzie na siebie i widać tu zgodę teamu, a mógłby pomóc. Zobaczymy co będzie ;)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 21.10.2020 09:55

Nie wiem - tak wielu ma krzywe nogi ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.10.2020 12:21

Dumulin i Pozzovivo :mrgreen: Pierwszy miał zabawną z pozycji widza oczywiście przygodę na jednym z wyścigów kiedy musiał uciekać gwałtownie na bok szosy, a drugi za wyjątkowo krzywe nogi :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.10.2020 09:25

Mam taka konstatację po oglądaniu Giro i Vuelty :) Szkoda, ze Roglic i Almeida nie jadą w jednym wyścigu :(
Poza tym na Giro nuda, etap z niesamowitymi przewyższeniami i nic, jeden młodzian bez dorobku robi co chce.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 22.10.2020 11:49

bluesman napisał(a):Mam taka konstatację po oglądaniu Giro i Vuelty :) Szkoda, ze Roglic i Almeida nie jadą w jednym wyścigu :(
Poza tym na Giro nuda, etap z niesamowitymi przewyższeniami i nic, jeden młodzian bez dorobku robi co chce.

Nuda straszna, właśnie psioczyliśmy sobie z Myszą w tym temacie, aż się nie chcę oglądać....
daję jeszcze dziś szansę, bo jak nie dziś TO KIEDY?
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.10.2020 12:46

tony montana napisał(a):
bluesman napisał(a):Mam taka konstatację po oglądaniu Giro i Vuelty :) Szkoda, ze Roglic i Almeida nie jadą w jednym wyścigu :(

Nuda straszna, właśnie psioczyliśmy sobie z Myszą w tym temacie, aż się nie chcę oglądać....
daję jeszcze dziś szansę, bo jak nie dziś TO KIEDY?

Dziś pogoda jakby trochę gorsza ...
No ale może jak na Stelvio dojedziemy to wyjdzie słoneczko :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.10.2020 13:45

Szwagier zdjęcia sprzed tygodnia podsyłał.... Śnieg w pięknym słońcu....
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 22.10.2020 15:44

I po Majce :( szkoda
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2020 09:55

No niestety aczkolwiek tak bym nie napisał :) po prostu jest słabszy od innych wielkich ale i tak jest obecnie naszym najlepszym kolarzem :) Psioczyłem początkowo na Konrada, że Rafałowi nie pomaga ale jednak jest od niego lepszy :( a liczy się wynik.
Wczorajszy etap był genialny i dużo się działo. Taka konstatacja, idzie młode ;) Tak się dziwię naszym komentatorom mówiącym superlatywy o Nibalim :( owszem kiedyś tak, był świetny i tego mu nikt nie odbierze, natomiast od dłuższego czasu Nibali będąc dalej w czołówce coraz mniej prezentuje :( szkoda ale czas idzie do przodu nieubłaganie :(
To, że brakło Thomasa dało szansę innym i podejrzewam, że orał by Hart dla niego i nic by z tego nie wyszło, a tak sam, rozwinął skrzydła :) Historia zna takich kilka przypadków :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 23.10.2020 17:05

Brawo JÓZEF!!
ON ci jak nasz....
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2020 21:13

znasz taką piosenkę "ja to się cieszę byle czym " ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.04.2021 08:58

Oprócz etapówek zaczęły się i klasyki. Niedawno niezły E3 i wczoraj siedziałem prawie 7 godzin przed TV przy Flandrii :) Świetny wyścig z dramaturgią i kolejny raz pokazał się Kasper Asgreen (wygrał E3) Szkoda mi trochę Van Der Poela ale cóż lepszy wygrywa :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone