Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kolarstwo

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.08.2020 09:14

Nefer napisał(a):
bluesman napisał(a):Oprócz adrenaliny kolarzy widzę tu też winę organizatora ...

Możesz rozwinąć :?:

Zadałeś pytanie, odpowiedziałem i nic :?:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 07.08.2020 09:40

bluesman napisał(a):
Nefer napisał(a):
bluesman napisał(a):Oprócz adrenaliny kolarzy widzę tu też winę organizatora ...

Możesz rozwinąć :?:

Zadałeś pytanie, odpowiedziałem i nic :?:

Przepraszam, ale byłem chwilowo odcięty od komputera. :wink: .

Tak, o tym zjeździe w dół na początku finiszu sprinterskiego wiele osób mówiło. Chyba zresztą tam już któryś rok z rzędu finiszują kolarze podczas Tour de Pologne.

A te zakręty pod kątem prostym to chyba nie na finiszu były, tylko na trasie, wydaje mi się więc (ale ja się słabo znam :wink: ), że to standard na wielu wyścigach i tu bym akurat jakoś bardzo organizatora nie obwiniał.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.09.2020 08:32

Przez dłuższy czas wstrzymywałem się od pisania w tym temacie i jak widzę pasjonatów oglądających kolarstwo chyba nie ma :( Może to przez to, że w tematach, w których ja bywam i się udzielam zostałem skazany na ostracyzm jak przekazał mi to były moderator :)

Wreszcie TdF z emocjami :) warto było czekać, zamiast filmów oglądamy z małżonką nagrane kolejne etapy (przewijamy reklamy) od deski do deski przez co cierpi nieco nasza jazda w tygodniu bo ino 50 km i szybko przed tv :) Sporo się dzieje i szkoda, że znów jest hegemonia jednego kolarza i zespołu :(
W zasadzie jedynie Pogacar może zagrozić Roglicowi ale nie do końca, Słowenia górą :) wczorajszy etap był genialny !

Oglądaliśmy też Tirreno Adriatico super, że udało się ściągnąć przez torrenta bo innej możliwości oglądania nie było, nie było też żadnego komentarza do obrazów przez co dziwnie się patrzyło :( ale.... niesamowite widoki włoskich wiekowych z etruskim rodowodem miast dużo rekompensowały ! Wśród uczestników sporo znanych kolarzy :) Rafał wypadł całkiem nieźle :)

Ściągnąłem też Giro Rosa czyli Giro d'Italia kobiet BO NORMALNIE NIE DO OBEJRZENIA :( Lubię kolarstwo kobiet, tak jak tenis bywa nieprzewidywalne :mrgreen: mężczyźni niestety są przewidywalni :papa:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 17.09.2020 18:49

Nie mam niestety czasu, żeby oglądać tegoroczny Tour de France. :(
A usłyszałem przed chwilą w radiu, że Kwiatkowski wygrał dzisiejszy etap w Alpach. :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.09.2020 19:05

Ja Tour de France oglądam, zwłaszcza górskie etapy :oczko_usmiech:
Dzisiejszy finisz był ... dziwny :oczko_usmiech: ... ale fajnie, że Michał wygrał :oczko_usmiech:

Tirreno Adriatico niestety nie oglądałam :( , dlatego czekam na Giro :oczko_usmiech:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 17.09.2020 19:09

Ogladalbym gdyby były powtórki, ale jak wracam z pracy to etap zakończony :(
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.09.2020 19:17

tony montana napisał(a):Ogladalbym gdyby były powtórki, ale jak wracam z pracy to etap zakończony :(

Włączaj Eurosport2 ... jest 21km do mety :oczko_usmiech:
Pawel2602
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel2602 » 17.09.2020 19:48

Wielkie brawa dla Kwiatkowskiego! To zwycięstwo mu się po prostu należało :wink:
Szkoda że nie słyszymy w tym roku komentarza red. Wyrzykowskiego :( . Jego dialogi z Tomaszem Jarońskim były genialne. Przyznam, że Dariusz Baranowski z roku na rok robi postępy, ale to jednak nie to samo.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.09.2020 20:23

tony montana napisał(a):Ogladalbym gdyby były powtórki, ale jak wracam z pracy to etap zakończony :(

Oczywiście, że są powtórki na Eurosporcie :) zawsze nagrywam etapy by spokojnie obejrzeć i przewijać reklamy :) jeden minus nie mogę oglądać przedtem żadnych serwisów informacyjnych :)
Co do wygranej Michała ładnie uciekli z Carapazem natomiast tak sobie myślę co by było gdyby Hirschi nie miał pecha, tudzież nie zaryzykował by na zjeździe tak mocno ? na pewno byłoby ciekawiej.
Nie mam żadnych wątpliwości, że gdyby na mecie byłyby punkty do górala poszedłby team order i wygrałby Carapaz jak również sądzę, że gdyby walczyli na mecie Kwiatek by wygrał :) Jak ktoś już wspomniał jako pracownik należało mu się :)

Pawel2602 napisał(a):Wielkie brawa dla Kwiatkowskiego! To zwycięstwo mu się po prostu należało :wink:
Szkoda że nie słyszymy w tym roku komentarza red. Wyrzykowskiego :( . Jego dialogi z Tomaszem Jarońskim były genialne. Przyznam, że Dariusz Baranowski z roku na rok robi postępy, ale to jednak nie to samo.

Jestem zarówno ja jak i małżonka przeszczęśliwy, że niejakiego Wyrzykowskiego nie ma w jako komentatora. Merytorycznie na bieżąco słabo, wiek robi swoje i jego żarty nie śmieszą jak również tzw. zyganie do Jarońskiego. Natomiast brakowało mi go w kwestii zabytków i ciekawostek tu był świetny. U Baranowskiego oboje zauważyliśmy, że od pewnego czasu przestaje panować nad językiem i coraz ciekawsze stwierdzenia się pojawiają :) Wcześniej bardziej uważał. Lubimy tandem Probosz/Błachut :)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.09.2020 05:46

Niestety nie posiadam Eurosportu 2 w pakiecie :(
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.09.2020 05:52

tony montana napisał(a):Niestety nie posiadam Eurosportu 2 w pakiecie :(

My też nie :(, a powtórki są na jedynce :) aż za dużo :) W sobotę króluje 24 Le Mans :( czyli trzeba będzie zapewne ekscytująca czasówkę obejrzeć dopiero w niedziele z odtworzenia :(
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.09.2020 06:59

bluesman napisał(a):
tony montana napisał(a):Niestety nie posiadam Eurosportu 2 w pakiecie :(

My też nie :(, a powtórki są na jedynce :) aż za dużo :) W sobotę króluje 24 Le Mans :( czyli trzeba będzie zapewne ekscytująca czasówkę obejrzeć dopiero w niedziele z odtworzenia :(

A to nie wiedziałem, bo jak włączałem wieczorem E1 na początku Pętli to królował Tenis...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.09.2020 07:44

Jutro Małopolski Wyścig Górski kończy się koło 14:20 na jednym z najtrudniejszych podjazdów w Polsce, na Przehybie. Będę na miejscu na żywo oglądał :papa:
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 29.09.2020 19:28

Coś cicho ostatnio w temacie. Niedzielny wyścig o mistrzostwo świata przeszedł jakby niezauważony.
Jakimś wielkim znawcą kolarstwa nie jestem, ale wyścig mi się bardzo podobał. Zarówno pod względem krajoznawczym jak i sportowym. Pewno jakby Kwiato zdobył medal, to by się więcej o wyścigu mówiło. Zarówno Rafał jak i pozostali z czołówki pokazali wielką moc. Po tak morderczej trasie różnice były naprawdę minimalne. Można gdybać, że jakby Rafał trochę poczekał i np. pojechał za Alaphilippem to mógłby z nim powalczyć. Jakby nie patrzeć to w czasie całego wyścigu wykazał się zarówno siłą w nogach jak i inteligencją.
Szkoda, że Ineos nie postawił na niego w Tour de France. Mogłoby być wysokie miejsce, a może nawet podium.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.10.2020 21:05

Ja przebywałem hm, na kwarantannie. Innych to nie interesuje :( Odpocząłem, inni też odpoczęli :) Takich kilka moich spostrzeżeń na temat wyścigów :) Działo się i to dużo, rozbawiła mnie wpadka niejakiego Alaphilippa, który tak był pewien zwycięstwa, że przegrał !!! Co ciekawe przestałem go lubić za chamstwo, które pokazał przepychając się przed metą :)

Giro nieco dziwne ale Majka całkiem nieźle z tym, że na wygraną nie liczymy :(
Klasyki ? niesamowite emocje zwłaszcza ostatni. Walka dwóch ex przełajowców :)

Zaczęła się Vuelta (przed momentem skończyliśmy oglądanie) i to z grubej rury od razu niezły górski etap. Roglić poza konkurencją :)

Eurosport nie wydala !!! straszne jest mieszanie dwóch wyścigów w jednej relacji, całkowicie bez sensu ! vide Flandria/Giro i dziś Giro/Vuelta. Poza tym, już zwracano uwagę Jarońskiemu i Proboszowi by nie podawali co się dzieje na równoległym wyścigu ! Niestety szlag może człowieka trafić jeżeli np. nagrywa drugi wyścig by obejrzeć całość! Mam gdzieś wczesne wieści kto wygrał, chcę zobaczyć walkę i tego nie wiedzieć :)

W każdym razie wybrnęliśmy i zakupiliśmy na ten dziwny czas Eurosport Player cena na miesiąc to 15 zł i np. tyle mi trzeba nie mam 2 programów Eurosport poza tym mogę wybrać z odtworzenia, nie live co chce najpierw oglądać :) Odtwarzamy z laptopa podłączonego do TV gdzie chcemy :).
Problem ? owszem jest :( czekanie by relacje weszły na te tzw. z odtworzenia czyli dopiero koło godziny 18 możemy zacząć oglądać w całości jedną, a później drugą relację :) jeden warunek nie wchodzenie wcześniej w necie na żadne strony sportowe ;) To byłoby tyle :mrgreen: no może jeszcze jedno jeździłem na rowerze spinningowym podczas relacji 2 godziny :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone