Chorwacja online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Klub Miłośników Wyspy Korčula

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
coco jumbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) coco jumbo » 19.05.2023 12:41

Czyli wolisz Kneze od Prizby- dobrze rozumiem? Dzięki Wiolek z chęcią poogladam.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 19.05.2023 13:01

coco jumbo napisał(a):Czyli wolisz Kneze od Prizby- dobrze rozumiem? Dzięki Wiolek z chęcią poogladam.

Tak, zdecydowanie :wink:
Z Kneze blisko na Samograd i Vaje, o wiele szybciej do Korčuli, a do klimatycznego Racisce też dosłownie kilka minut :wink: no i widok na Pelje cudo :hearts:
IMG_20220807_122641_copy_600x800_1.jpg
splinter84
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) splinter84 » 24.05.2023 16:20

Czy kupienie biletu na prom przez internet gwarantuje rezerwację?Czy lepiej kupić bilet na miejscu?
Mam zamiar płynąć że Splitu do Vela Luka w lipcu
Rozwazam też płyniecie z Orebiča na Korčule.
boboo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 24.05.2023 16:51

splinter84 napisał(a):Czy kupienie biletu na prom przez internet gwarantuje rezerwację?Czy lepiej kupić bilet na miejscu?
Mam zamiar płynąć że Splitu do Vela Luka w lipcu

Przykładowy dzień w lipcu

split_vela_luka_reservation.jpg
splinter84
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) splinter84 » 25.05.2023 11:51

Czyli wychodzi na to że są dwie kolejki. Jedna dla tych co kupili bilet przez internet a druga co kupują bilety na miejscu?
boboo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 25.05.2023 12:15

Tego nie wiem czy są dwie kolejki.
Ale napiszę, co ja bym zrobił mając kupiony bilet z rezerwacją, jeśli dojeżdżając do końca (długiej) kolejki nie miałbym pewności, że się zmieszczę na "mój" prom w normalnym trybie "ładowania".
Jak napisano na stronie: "Arrival at the port no later than 45 minutes before departure".
Czasu od groma, czyli spokojnie ustawiam się na końcu kolejki,
idę spacerkiem do jej początku i wyjaśniam sytuację z "bramkarzami" pokazując bilet/rezerwację na ten rejs.
A oni mi już powiedzą/pokażą co i jak.

Tak to sobie wyobrażam, bo jeszcze nie byłem w takiej sytuacji, aby drżeć o miejce na promie.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 25.05.2023 12:19

splinter84 napisał(a):Czyli wychodzi na to że są dwie kolejki. Jedna dla tych co kupili bilet przez internet a druga co kupują bilety na miejscu?

Raczej jedna ale czasem (zwłaszcza w Splicie) kilka padów.
Nie korzystałem z tego promu ale na tej zasadzie jest połączenie z Splitu do Visu.
Pewnie obsługa tego pilnuje.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Korčula - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

© Copyright: cro.pl 1999-2023 Wszystkie prawa zastrzeżone.