anakin napisał(a):SebastianM napisał(a):Ticija Luka także wydaje się być ok. Przechodziliśmy tylko, ale widziałem, że jest żwirek i natryski .
Na TL zamontowali natryski?
ELIMAR napisał(a):SebastianM napisał(a):Spokojnie pojedziemy, bez obawy. Owszem ogniska choroby pojawiają się, ale są punktowe. Przy okazji pytanie odnośnie jakiegoś rejsu dookoła Brać. Czy z Povlji można się na takowy załapać?
Z Povlji nie ma takowych atrakcji.
Co najwyżej możesz wynająć łódkę i sam popłynąć.
Zapytaj o to w wypożyczalni "pływadełek " w Sumartinie albo w Bol
SebastianM napisał(a):ELIMAR napisał(a):SebastianM napisał(a):Spokojnie pojedziemy, bez obawy. Owszem ogniska choroby pojawiają się, ale są punktowe. Przy okazji pytanie odnośnie jakiegoś rejsu dookoła Brać. Czy z Povlji można się na takowy załapać?
Z Povlji nie ma takowych atrakcji.
Co najwyżej możesz wynająć łódkę i sam popłynąć.
Zapytaj o to w wypożyczalni "pływadełek " w Sumartinie albo w Bol
Będzie rejs z Povlji, w piątek płyniemy do Omiša , 290 HRK z rybką i drinkami w cenie . Jak widziałem, codziennie są wycieczki statkiem. Właśnie przycumował do nabrzeża przy konobie.
SebastianM napisał(a):anakin napisał(a):SebastianM napisał(a):Ticija Luka także wydaje się być ok. Przechodziliśmy tylko, ale widziałem, że jest żwirek i natryski .
Na TL zamontowali natryski?
Tak. Wczoraj po przejściu burzy, udałem się z moją lepszą połową na wieczorny spacer, żeby to zweryfikować. Jest jedno podwójne stanowisko, działa .
SebastianM napisał(a):https://ibb.co/CnfMpqB tyle z rozkładu. Jak wrócą z morza, zapytam, najpóźniej jutro podczas rejsu. Odpoczywamy, choć trzeci dzień jest pochmurnie. Dzisiaj odwiedziliśmy Bol, zakupy w ribarnicy i Zlatni Rat .
marcox napisał(a):SebastianM napisał(a):https://ibb.co/CnfMpqB tyle z rozkładu. Jak wrócą z morza, zapytam, najpóźniej jutro podczas rejsu. Odpoczywamy, choć trzeci dzień jest pochmurnie. Dzisiaj odwiedziliśmy Bol, zakupy w ribarnicy i Zlatni Rat .
Potwierdzam
Dziś sporo tego pływa- chyba pogoda odpowiednia na takie rejsy bo idzie wytrzymać![]()
Od jutra zapowiadają full klar![]()
PS. Omiś polecam - zawsze tam byłem w ciągu ostatnich 4 lat. Nam się podobał lepiej niż Split.
Szczególnie wieczorami.
PS.2 Gdzie tu w okolicy mogę znaleźć dobrą ribarnicę? w której mogę zamówić rybkę z usługą czyszczenia
SebastianM napisał(a):https://ibb.co/CnfMpqB tyle z rozkładu. Jak wrócą z morza, zapytam, najpóźniej jutro podczas rejsu. Odpoczywamy, choć trzeci dzień jest pochmurnie. Dzisiaj odwiedziliśmy Bol, zakupy w ribarnicy i Zlatni Rat .
Mnie wręcz przeciwniemarcox napisał(a): PS. Omiś polecam - zawsze tam byłem w ciągu ostatnich 4 lat. Nam się podobał lepiej niż Split.
Szczególnie wieczorami...
Czyszczenie rybek to prosta sprawa, oskrobać, rozciąć brzuch i wywalić z niego wszystkie leluty, wyciąć skrzela i oczy lub całą głowę i jużmarcox napisał(a): PS.2 Gdzie tu w okolicy mogę znaleźć dobrą ribarnicę? w której mogę zamówić rybkę z usługą czyszczenia![]()
Povlja ma to do siebie, że jest "dziurą" z której wszędzie daleko i 40 km w jedną stronę po rybę to jednak problematyczneELIMAR napisał(a): najlepiej podjechać do Postiry do przetwórni ryb ...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne