dejanira_1978 napisał(a):PWojtek napisał(a):dejanira_1978 napisał(a):Witajcie... wrzesień 2024- rodzinka 2+1 lubiąca kameralne miejscowości z ślicznymi małymi plażyczkami Jaką fajną miejscowość polecicie... tak żeby było gdzieś coś zjeść i wieczorkiem posiedzieć nad morzem z soczkiem i nie tylko oglądam w necie Žuljana, Trstenik, Kućište, Lovište, Trpanj..... i już zgłupiałam może coś podpowiecie ....
Ja z tego co podałaś celował bym w Loviste i ewentualnie Borak.
Z Trpanij masz blisko na plaże Duba i Divna, jedne z fajniejszych na wyspie.
Z kolei Borak to naokoło winiarnie Nie wiem jak z knajpkami we wrześniu, google maps pokazuje że Restaurant Matusko w Borak jest zamknięta tymczasowo.
Żuljana, podobno nie najładniejsza i śmierdzi to z opinii zasłyszanych.
Gdyby Ci przyszedł do głowy Orebić to w sezonie polak na polaku i czujesz się jak nad polskim morzem, z kolei w Loviste sporo drożej, ale rodaków nie słychać.
A jeśli chodzi o Kućište i Viganj jakieś opinie osób, które były (gdzieś czytałam że tam strasznie wieje ?)
Wieje, bo jadąc z Orebić do Loviste widziałem tam mnóstwo surferów. To było po południu więc nie wiem czy cały czas są tam takie wiatry, ale z ilości surferów wnioskuję że jest to raj dla nich więc musi tam dobrze wiać.