napisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:12
magg5 napisał(a):Bocian napisał(a):magg5 napisał(a):- w Orebicu w sezonie są tłumy ludzi i smoła na plażach
- w Żuljanie ścieki spływają do morza
- w Viganj strasznie wieje i plaże okupują windsurferzy
- w Trsteniku mętna woda, nie ma co zjeść i gdzie pospacerować i niby to jest dziura straszna
- w Trpanj zimniejsza woda i szybko słońce zachodzi za góry
Najwyższy czas zacząć czytać Cro.pl
Moim zdaniem szukaj w Trpanj albo po naszej stronie półwyspu czyli gdzieś w okolicach Žuljany.
http://www.croatia1.com/beaches/zuljana-beaches-en.htm
Napisałam przecież, że przeczytałam chyba za dużo. Zapoznałam się z bardzo wieloma relacjami i zaskoczył mnie fakt, że wiele osób, które zwiedziły cały czy też większą część półwyspu opisywały np. smołę na plaży w Orebicu czy też ścieki w morzu w Žuljanie. Stąd prośba o pomoc...
Żart

Co do opisywanych przypadłości to moim zdaniem najczęściej są pojedyncze przypadki które trafiły na forum. Nie jest to żadna reguła. U mnie w Borku jak wieje wiatr od Korculi to przypływają śmieci które idioci wywalają z jachtów lub turyści
brzegowi wrzucają do morza. Ale to się zdarza raz na jakiś czas. Gdybym ci pokazał zdjęcia z katastrofy ekologicznej sprzed bodajże 3 lat to byś poza Ston nie przejechała

Możesz być w Orebiću i mieć czysta wodę a możesz być w rajskim Podobuce i trafi sie smoła ze statku... Jedź, nie zawiedziesz się. Moim zdaniem Orebić na lody i zakupy, jeśli znajdziesz jakieś zadoopie albo Trpanj i tam masz wszystko. Divna obok, Gornja Vrucica z winem, do Kuny możesz się przejechać na prsut i sery... Z osiołkami pogadać