Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kierunek Zadar!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lorek
Plażowicz
Kierunek Zadar!

Nieprzeczytany postnapisał(a) lorek » 08.09.2008 19:25

Witam serdecznie!!! W sobote wybieramy sie ze znajomymi do Chorwacji- Zadar. Jedziemy pierwszy raz i w zwiazku z tym chcialbym poprosic wszystkie osoby, ktore mialy juz doczynienia z ta trasa, o jakies wskazowki. Ktoredy najlepiej, najszybciej, co ominac a co zobaczyc!!! Na marginesie-wyjezdzamy z Opola. Z gory dziekuje za pomoc!!! Pozdrawiam!!!
wojteker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojteker » 08.09.2008 20:28

Ja byłem w Zadarze i okolicach w końcu lipca !
Moja relacja tu:
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=20696&highlight=
lorek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lorek » 08.09.2008 20:41

No zdjatka super!!!! A jakbys tak jeszcze mogl napisac cos na temat trasy, ktora jechales to byloby super?!!!! Pozdrawiam
wojteker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojteker » 10.09.2008 12:10

Jechałem z Krakowa przez Chyżne,na Budapeszt,Zagrzeb i w Senj wjechałem na t.z.w magistralę adriatycką,i dalej do Zadaru.Zajęło mi to około 20-tu godzin z przerwą na spanie (3 godzinki) i ze 3 kąpiele po drodze...
Wracałem przez Pag,promem,potem na Zagrzeb,przez Słowenię,Węgry(droga nr 86),Bratysławę przejście graniczne w Zwardoniu (około 13 godz jazdy)
Jeżeli masz jakieś szczegółowe pytania to służę pomocą...
lorek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lorek » 10.09.2008 19:13

Dzieki, dzieki!!! Przeanalizuje i jak cos to sie jeszcze odezwe!!!
Pozdrawiam!!!!!
yorey
Turysta
jechałem do Zadaru w ostatni weekend

Nieprzeczytany postnapisał(a) yorey » 10.09.2008 19:21

via Cieszyn, Olomouc, Brno, Bratysławę - nocleg nad Balatonem - Zagrzeb, Zadar. Znakomita część drogi po autostradach i to nader przyzwoitych - no, może czeskie były troszkę gorsze. Przed samym Zadarem coś się wydarzyło, bo zamknęli autostradę i ostatni (planowany) kwadrans drogi przejechaliśmy w godzinę.
Też jesteśmy I raz w Chorwacji, ale w końcu tylko przejechaliśmy przez Zadar, a zamieszkaliśmy w Pagu. Zaraz muszę gdzieś wrzucić zdjątka z widoczkiem zza okna celem się pochwalenia;)
jdubowski
Cromaniak
Re: jechałem do Zadaru w ostatni weekend

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 11.09.2008 17:31

yorey napisał(a):via Cieszyn, Olomouc, Brno, Bratysławę - nocleg nad Balatonem - Zagrzeb, Zadar. Znakomita część drogi po autostradach i to nader przyzwoitych - no, może czeskie były troszkę gorsze.

Dlatego nie ma co pchać się na czeskie autostrady - z Cieszyna jedziesz na Żylinę w Słowacji, a stamtąd do samej granicy węgierskiej lub austriackiej masz autostradę.
I winieta czeska nie jest potrzebna...
yorey
Turysta
jechałem przez Żylinę na długi weekend majowy

Nieprzeczytany postnapisał(a) yorey » 11.09.2008 18:48

i mocno mi się nie podobało - jednak przez Czechy jest nieporównywalnie lepsza droga.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone