Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Katowice-Zwardoń-Cadca

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dad
Globtroter
Katowice-Zwardoń-Cadca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dad » 28.06.2007 05:56

Witam!Wiem że dojazd z Katowic do Cieszyna w godzinach popołudniowych to w chwili obecnej mordęga.Znajomy jechał przedwczoraj do Cro i o godz. 19-tej stał w żorach 4 zmiany świateł.Ja wyjeżdżam dzisiaj o godz.16-tej i poważnie zastanawiam się nad drogą przez Zwardoń.Czy ktoś może mi coś powiedziec na temat tej trasy.Przez Czechy jechałem już sześc razy i tym razem wybieram się przez Słowację.Pozdrawiam i dziękuję za ewentualną pomoc.
frome
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) frome » 28.06.2007 07:19

Witam,
w tej chwili jest jeszcze jedna alternatywa drogi do Cieszyna - przez Tychy, Bielsko i Skoczów. Droga jest preważnie dwupasmowa a oprócz paru rementowanych odcinków dość dobrze przejezdna. A z Cieszyna już...hulaj dusza :D
Dad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dad » 28.06.2007 08:43

frome napisał(a):Witam,
w tej chwili jest jeszcze jedna alternatywa drogi do Cieszyna - przez Tychy, Bielsko i Skoczów. Droga jest preważnie dwupasmowa a oprócz paru rementowanych odcinków dość dobrze przejezdna. A z Cieszyna już...hulaj dusza :D

Dzięki za informację.Tę trasę znam ale w związku z tymi remontami dróg zastanawiałem się właśnie nad opcją przejazdu przez Zwardoń.Może tamtędy jest prościej?
aprokop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprokop » 28.06.2007 09:48

potwierdzam, kilka dni temu przejeżdżałem do i z Chorwacji
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 28.06.2007 10:33

Czy to oznacza, że Czesi otworzyli drogę ekspresową w kierunku Frydka - Mistka?

Pozdrawiam
Rafał
frome
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) frome » 28.06.2007 14:33

Witam, z Cieszyna w kierunku Frydka dodano kilkanaście kilometrów, tak że zostało chyba ok. 10km zwykłej drogi (trzeba uważać na kierunkowskazy i nie jechać po pamięci!!!!)
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 29.06.2007 16:43

:D Muszę powiedzieć,że wszyscy moi znajomi kierują mnie na Zwardoń. Ostatnio duża poprawa jazdy a i tunel objazdowy polepszył jazdę . Jadę przez Słowację .Wukupiłem już winiety . Przez ... Sł i AU 129,45 zł wiem, wiem że drożej ale muszę mieć spokojną głowę w czasie drodi do cro. :D
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 29.06.2007 16:44

:D Wyjeżdżam zTychów o 18 tej. Pozdrav. :D Dostałem również listę wyposażenie samochodu i apteczki . Co sprawdzają na Słowacji policjanci ..... przykład Kamizelka tak ale w pojeżdzie . Nie wolno w bagażniku .Apteczka tak ,ale Słowackie wyposażenie a wniej cuda , ludzie cuda . Sprawdzcie sami????? żarówki na każde światło - zapasowe i bezpieczniki .a JAK SIĘ UCZEPI TO RURA WYDECHOWA I ŚWIATŁA . Pozdrav. Dzisiaj dostałem tę listę. :D :D
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 29.06.2007 16:59

Andreas napisał(a)::D Wyjeżdżam zTychów o 18 tej. Pozdrav. :D Dostałem również listę wyposażenie samochodu i apteczki . Co sprawdzają na Słowacji policjanci ..... przykład Kamizelka tak ale w pojeżdzie . Nie wolno w bagażniku .Apteczka tak ,ale Słowackie wyposażenie a wniej cuda , ludzie cuda . Sprawdzcie sami????? żarówki na każde światło - zapasowe i bezpieczniki .a JAK SIĘ UCZEPI TO RURA WYDECHOWA I ŚWIATŁA . Pozdrav. Dzisiaj dostałem tę listę. :D :D

Cześć Andrzej!. Wprawdzie wyjeżdżam dopiero w sierpniu, ale jeśli możesz to podeślij na maila tę niezbędną listę. Będę wdzięczna :D
Miałam już kiedyś przygody ze słowacką policją, więc chciałabym uniknąć wszelkich niespodzianek z ich strony.
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 29.06.2007 18:49

:D JUŻ ci posłałem wykaz bardzo ,bardzo długi jak chcesz to puść to na forum. Pewne. Dziś dostałem z PZM,.
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 29.06.2007 19:00

:D Bym zapomniał ...... Madzia to przecież ratownik medyczny , może nam pomoże zrozumieć pewne intencje Słowaków , no i terminy medyczne MADZIA Prosze o kontakt. Andreas
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 30.06.2007 16:53

Jestem teraz w Cro. Jedna rada nie jedzcie przez Zwardon. Korki, korki, korki. :(
akcent76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) akcent76 » 01.07.2007 18:38

Adam,K napisał(a):Jestem teraz w Cro. Jedna rada nie jedzcie przez Zwardon. Korki, korki, korki. :(

O któej godzinei jechałeś przez Zwardoń?
zorro2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zorro2 » 01.07.2007 22:07

ja jechałem przez Zwardoń 17 . 06 i był totalny luz no ale to bylo przed sezonem :(
wojtek.23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek.23 » 02.07.2007 11:10

Andreas. Jeśli możesz to prześlij mi tę listę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam Wojtek.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone