będziemy tam od 01.08.09 - mamy nadzieję się załapać na słynną Dan Borkę.
Na Peljesacu to bedzie nasz pierwszy raz. Willa Gloria zarezerwowana. Jeśli ktos może mi odpowiedzieć jak daleko z tego domu do plaży to bedę wdzięczna.
Tychy pozdrawiają.....
.png)
.png)
Joan65 napisał(a):Witam Borkomaniaków,
będziemy tam od 01.08.09 - mamy nadzieję się załapać na słynną Dan Borkę.
Na Peljesacu to bedzie nasz pierwszy raz. Willa Gloria zarezerwowana. Jeśli ktos może mi odpowiedzieć jak daleko z tego domu do plaży to bedę wdzięczna.
Tychy pozdrawiają.....
.png)
.png)
.png)
frizi napisał(a):Witam,
willa Gloria usytuowana jest przy samym wjeżdzie do wioski Borak.
Można powiedziec tak: po pokonaniu ciekawego zjazdu na pierwszym zakręcie wśród drzew ! musicie odbić z głównej drogi w lewo i zjechać około 30 m w dół dość stromym, betonowym zjazdem. Biały dom z zielonymi oknami i okiennicami.
Nie pomylcie z Dingacem którego kilka domów będziecie mijać wcześniej po lewej.
Pamiętajcie - zjazd do willi wsrod drzew
Do pierwszej plaży - zejście po schodach macie max 10 minut spacerkiem z nogi na nogę. Do drugiej - 15 minut.
Byliśmy w Borku dwa razy. W willi Goria w ubiegłym roku, zaliczając Dan Borkę i wróciliśmy zadowoleni
Pozdrawiam i życzę miłego urlopu
.png)
.png)
Bocian napisał(a):My będziemy w Dingaču od 7 sierpnia, ale generalnie Dingač cały sierpień jest polski
Co do fešty na Dan Borka to jest ona z soboty na niedziele w pierwszy łikend sierpnia. Ale wcześniej , w tygodniu także są różne imprezy, są regaty łodzi wiosłowych, jest mecz waterpolo, są występy dzieci na wieczorku poezji, no i śpiewa Klapa Dingač gdzie drugim głosem jest Ivo Daničić, mój gospodinA sama fešta to zabawa przy muzyce na żywo, zawody w przeciąganiu liny, loteria gdzie można wygrać całą szynkę albo 20-to kilowego gofa
![]()
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne