Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Niedzwiad
zbanowany
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 19.06.2013 20:29

Myślę że przy 160km/h nie spali mi więcej niż 7L
Załączniki:
Opel_Vectra_C_2.2_Direkt_rear.JPG
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 19.06.2013 20:48

polomarko napisał(a):Bunia E91 spalanie 6 do 7,5 l. w zależności jaka droga-jak gładka to i do 8-miu ale to jest nic poprzednio mieliśmy A6 QUATTRO przeloty autostradowe/150-180/ 15-16 literków. Ale przyjemności muszą kosztować :wink:

A tak z ciekawości zapytam :D

W którym komfort z jazdy jest lepszy? Hałasu w środku? Przyspieszenie? Wygoda w Fotelach?
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 19.06.2013 21:43

a my tymrazem taka bellą w dislu

Obrazek
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 19.06.2013 22:12

ale fury :mrgreen:
polomarko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) polomarko » 19.06.2013 22:25

Niedzwiad napisał(a):
polomarko napisał(a):Bunia E91 spalanie 6 do 7,5 l. w zależności jaka droga-jak gładka to i do 8-miu ale to jest nic poprzednio mieliśmy A6 QUATTRO przeloty autostradowe/150-180/ 15-16 literków. Ale przyjemności muszą kosztować :wink:

A tak z ciekawości zapytam :D

W którym komfort z jazdy jest lepszy? Hałasu w środku? Przyspieszenie? Wygoda w Fotelach?

A6 klasa wyższa :), ale to zupełnie inna bajka trzeba samemu się przekonać. A6 większe itd, ale bunia daje więcej frajdy z jazdy, zwłaszcza że od jakiegoś czasu jeździmy tylko z żoną sami :) autostrada Niemcy 225km/h BMW
A6 QUATTRO jedzie jak po szynach i tylko to można z bunią porównywać - pozdrawiam.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 20.06.2013 07:20

fiordek napisał(a):ale fury :mrgreen:

No nie, Chorwacja blednie w ich cieniu, schodzi na drugi plan... :lol:
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 20.06.2013 19:15

Vectra C kombi 1.9 CDTI po raz trzeci do Chorwacji i po raz 6 w Europie (2x Grecja, 2x Chorwacja i 1x Hiszpania) a teraz po raz trzeci Chorwacja :) Zobaczymy ile wytrzyma ;-)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 20.06.2013 20:38

trajano napisał(a):Vectra C kombi 1.9 CDTI po raz trzeci do Chorwacji i po raz 6 w Europie (2x Grecja, 2x Chorwacja i 1x Hiszpania) a teraz po raz trzeci Chorwacja :) Zobaczymy ile wytrzyma ;-)

U lalalala :D 120 km? Czy 150km? Ja właśnie kupiłem taką jako trzecie auto w rodzinie i powiem tam. Chodzi ciszej i szybciej niż dwu letnia meganka 115km w benzynie. Nic więcej nie trzeba dodawać :mrgreen:
gitmar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gitmar » 20.06.2013 22:20

Po raz trzeci do HR Audi S6 C4 4.2 V8 quattro Avant + LPG :D Jak się spojrzy na rocznik to już babcia ale kondycja, stan techniczny lepszy od większości aut kilkuletnich ;)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Jako drugie auto mamy A4 B5 2.8 V6 (LPG) quattro Avant 2001 i się zastanawiam czy nie pojechać tym razem właśnie tym. Zawsze te 3 literki LPG/100km mniej ;)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.06.2013 22:57

gitmar napisał(a):...V8 quattro Avant + LPG :D

:lol: :lol: :lol:
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 20.06.2013 23:20

Niedzwiad napisał(a):U lalalala :D 120 km? Czy 150km? Ja właśnie kupiłem taką jako trzecie auto w rodzinie i powiem tam. Chodzi ciszej i szybciej niż dwu letnia meganka 115km w benzynie. Nic więcej nie trzeba dodawać :mrgreen:

120 KM :) Co prawda dbam o nią na krawędzi psychopatologii, więc chodzi lepiej niż szwajcarskie sery i smakuje lapiej niż szwajcarskie zegarki... czy jakoś tak, ale i tak zawsze mam wykupione pełne Assistance, tak na wszelaki wypadek. Teraz zmieniłem ubezpieczyciela, ale dotychczas miałem miałem PZU Pomoc w pełnej wersji EUR bez limitu km na udzielenie pomocy (mogłem na nich liczyć nawet gdy auto zepsuło mi siępod domem) i muszę przyznać z autopsji, że bardzo mi się ta polisa przydała :) co prawda w EUR nigdy z niej nie korzystałem, ale w Polsce kilka razy. Raz przy walniętej płytce prostowniczej w alternatorze własnie pod domem (holowanie auta do warsztatu plus auto zastępcze na 7 dni) oraz przebita pod domem opona, podczas gdy ja byłem w pracy popołudniu a żona potrzebowała akurat auta. Przyjechali, zdjęli koło, pojechali z żoną do wulkanizatora i po naprawie (oczywiście za naprawę płaciliśmy osobno) zamontowali koło :)
Koszt takiego assistance to ok. 250 zł na rok. Teraz mam w Aviva gdzie smaochód zastępczy z powodu wypadku lub awarii mogę mieć do 14 dni i koszt samego ubezpieczenia tez podobny ;)

A to jest ten mój potwór na kołach ;)

ObrazekUploaded with ImageShack.com
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 21.06.2013 07:28

ładna dziewczynka :D moja podobna tylko że złota. A z tym pełnym assistancem do cro to ja załatwić? Muszę sprawdzić bo też mam w Aviva OC ,AC , NW i assistance. Ale nie wiem czy do Cro też się załapuje;/ żeby mieć ew. autko zastepcze itd...bo to przecież tylko Masziny :mrgreen: :mrgreen:
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 21.06.2013 07:38

Działa w Cro bez problemu :) przynajmniej tak mnie zapewniał agent :) no i oczywiście OWU ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.06.2013 08:04

trajano napisał(a):
A to jest ten mój potwór na kołach ;)

trajano, czy możesz się rozpoznać w tym wątku? bo wydaje mi się że to Ciebie ustrzeliłem:
widzialnosc-naklejek-na-trasie-t13755-1140.html
Załączniki:
DSC06902.JPG
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 21.06.2013 12:57

Potwierdzam :-D ale tutaj brzyyydkaaa i bruuudnaaa ta moja srebrna "szczała" ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Jakim autkiem do Cro? - strona 249
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone