Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie nożyce do żywopłotu wybrać spalinowe czy elektryczne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 28.11.2008 11:24

Powiem szczerze że nie wiedziałem o czymś takim :?
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 13.06.2009 14:30

Odświeżę temat bo zakupiłem już nożyce do żywopłotu Takie tylko jest mały problem dziś ciąłem żywopłot (drugi Raz po 2 miesiącach) i pod koniec nożyce odmówiły posłuszeństwa blokuje je malutka gałązka która dostaje się pomiędzy prowadnice a noże, i tu moje pytanie czy silnik nie uległ uszkodzeniu, zachowują się tak jak by nie było mocy.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.06.2009 20:26

Zawsze twierdziłem że samochodu i komputera nie da się naprawić przez telefon (forum niestety działa podobnie).

Powodów może być wiele:
- Wypalony komutator (jedna lub więcej jego cel)
- Przepalony wirnik (pracuje gdzieś na zwarciu skracając obwód a tym samym zmniejszając moc)
- Zawieszona / wytarta szczotka komutatora
i jeszcze kilka innych...

Dobrze jest obwąchać sprzęt - jeśli silnik śmierdzi "spalonym prądem" (określenie jak najbardziej techniczne i fachowe :wink: ) to znaczy że coś w nim umarło i only serwis bo masz gwarancję.

Powody nieelektryczne:
- Przytarta płoza (powinna być gorąca po ostudzeniu przez chwilę powinny nożyce chodzić prawidłowo po czym problem nawróci). Sprawdź czy jest punkt smarowania płozy (fizycznie na maszynie i w instrukcji obsługi). Jeśli nie to WD 40 i spryskaj ją po czym włącz nożyce tak żeby preparat dostał się do wszystkich punktów płozy). Jeśli zaniedbałeś smarowanie i zostanie Ci to udowodnione w serwisie a instrukcja taki punkt obsługi na Ciebie nakłada to serwis może odmówić naprawy więc sprawdź dokładnie żeby Cię nie zaskoczyli.
- Spieprzył się hamulec bezpieczeństwa i "blokuje moc silnika". Na wyłączonych nożycach :!: FIZYCZNIE Z PRĄDU :!: spróbuj czy można poruszyć noże ręcznie (nie wiem ile masz siły w paluchach i czy jesteś w stanie wyczuć nieprawidłowy opór)

Powody że będą się z Ciebie śmiali w serwisie ale pieprz to bo z grzeczności zrobią to za Twoimi plecami, więc jakby co to udawaj że nie widzisz :wink:

- Wlazł gdzieś kawałek patyka pomiędzy noże i je blokuje.
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 13.06.2009 20:40

Dzięki Rysiu za odpowiedź, więc tak nożyce obwąchałem wcześniej i nic, poruszyć ich ręką nie jestem w stanie za to po włączeniu do prądu działają. Nożyce są nasmarowane o to właśnie zadbałem powiem cięły żywopłot jak marzenie. Cóż pozostaje wysyłka do serwisu o wynikach poinformuje, w każdym razie jeszcze raz wielkie dzięki.
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 18.07.2009 09:22

No i poinformuje was co odnośnie nożyc, otrzymałem je z serwisu z taką oto karteczką
"Szanowni Państwo Informujemy że w/w elektronarzędzie jest sprawne i spełnia wszystkie zakładane przez producenta warunki techniczne."
No i jak myślicie nożyce dalej mają tą samą usterkę :evil: :evil: :lol: cóż trzeba będzie odesłać je ponownie, może dołączę troszkę żywopłotu do przetestowania :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jakie nożyce do żywopłotu wybrać spalinowe czy elektryczne - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone