Roxi , a co ja mam powiedzieć skoro wiem , że w tym roku Chorwacja tylko w relacjach
Pozdrawiam
Piotr
.png)
.png)
FUX napisał(a):4 lata nie byłem; można.

piotrf napisał(a):Nawet nie zauważyłemjak gładko przeszedłem z włoskiego do nowego wątku
![]()
Roxi , a co ja mam powiedzieć skoro wiem , że w tym roku Chorwacja tylko w relacjach![]()
.
Pozdrawiam
Piotr
.png)
.png)
piotrf napisał(a):Roxi , a co ja mam powiedzieć skoro wiem , że w tym roku Chorwacja tylko w relacjach![]()
. . . chociaż . . . jak to mówią : "nie mów chop zanim . . . " , "kto rano wstaje . . . " itp. , itd.
.png)
mysza73 napisał(a):pierwszy raz od dziesięciu lat nie zobaczę Cro ...![]()
,
dobrze, że chociaż Jadran zobaczę ... tylko ten italiański
Roxi napisał(a):Ups![]()
Ale może, może... czas pokaże
.png)

.png)
lotnikwsk napisał(a):Bez Chorwacji to nie życiepiekara114 napisał(a):Jak żyć, jak żyć bez Chorwacji…?![]()
Rafał78 napisał(a):Na pewno się da .... tylko po copiekara114 napisał(a):Jak żyć, jak żyć bez Chorwacji…?![]()
![]()
A już myślałam, że mało kto dotarł do podsumowania, patrząc na liczbę wpisów….ruzica napisał(a):O wypraszam sobiepiekara114 napisał(a):[ Chyba nie dotarłaś do końca mojej teksańsko-toskańskiej relacjiDotarłam i nawet podsumowanie przeczytałam
Teraz sobie przypominam, że było wspomniane, tylko mi chwilowo ze łba wyleciało
No pewnie, że można… Trzeba zwiedzać i odwiedzać różne kraje i potem samemu stwierdzić, które miejsce nam najbardziej pasuje… Nam na chwilę obecną Cro, ale wiadomo wszystko może się zmienić…. W tym roku za 17 dni ruszamy do Grecji i się zobaczy….Mariusz_M napisał(a):Normalnie - jak wszystko... z czasem też się znudzi. Od trzech lat bez Chorwacji człowiek odkrywa, że świat na Chorwacji się nie kończy.
Powiem Ci, że ile razy mam ten pierwszy widok za tunelem, a potem ten pierwszy na miejscu to czuję jakbym w ogóle pierwszy raz w Cro miała… Zawsze wielkie WOW….Mariusz_M napisał(a): Za czym tęsknię w Chorwacji?... za pierwszym widokiem turkusowego Adriatyku, który wyłonił się z zakrętu…
Może i na to znajdzie ktoś kiedyś receptę....Mariusz_M napisał(a):Za czym tęsknię w Chorwacji? .....i - najważniejsze - za tym by znów być o 12 lat młodszy.... Ehhh...
Szybkie przejścia są wskazane, bo czas leci..piotrf napisał(a):Nawet nie zauważyłemjak gładko przeszedłem z włoskiego do nowego wątku
Roxi , a co ja mam powiedzieć skoro wiem , że w tym roku Chorwacja tylko w relacjach
![]()
. . . chociaż . . . jak to mówią : "nie mów chop zanim . . . " , "kto rano wstaje . . . " itp. , itd.
Zapraszam, więc do wspominek… Dla nas to tez był wyjazd w znajome katy…. Ty z tych, co da się żyć bez… ale Ty znalazłeś swój świat, gdzie indziej i super!ajdadi napisał(a):Dawno nie byłem w Chorwacji (nie licząc tranzytu) ale miejsca takie...jakieś mi gdzieś widziane...a nawet znane...dlatego ponownie z chęcią powrócę w znajome mi kąty...(ach...to już...17 lat...
)
figusek napisał(a):Jeśli znajdę tu przepis na to, jak bez niej żyć - zostaję, bo ja żyję od wakacji do wakacji
To złota rada jest chyba tylko taka:EithelAmarth napisał(a):Czekam na złote rady "jak żyć", bo na razie sama pomysłu nie mam na spędzanie pozostałych 351 dni w roku...
piekara114 napisał(a):Recepta jest prosta: pakujesz auto, bierzesz kartę EKUZ i jedziesz na południe mijając Sv. Rok. A potem się najwyżej martwisz jak spłacić kartę kredytowąobiadek napisał(a):Czekam z niecierpliwością na receptę...![]()
Wrzesień, rzeczywiście daleko jeszcze, ja nie mogę lipca wyczekać… Ale na szczęście masz Byczą Krew to jakoś wytrzymasz…Roxi napisał(a):Ale lecisz z tymi relacjami... i bardzo dobrze.FUX napisał(a):4 lata nie byłem; można.
Eeee wszystko potrafisz zepsuć![]()
Ja to na przykład nie wiem jak do września dotrwam. Dobrze, że zaczynają się nowe relacje
Ja się po pińcet razy w roku latamysza73 napisał(a):pierwszy raz od dziesięciu lat nie zobaczę Cro ...![]()
,
dobrze, że chociaż Jadran zobaczę ... tylko ten italiański
Bo mężowie to jacyś dziwni są…. Dobrze, że masz ogród na ten krzaczek, bo ja nie mam…..lawenda80 napisał(a):ciezko żyć bez cro juz 3 lata nie byłam a tęsknota coraz większa w naszym ogrodzie rosnie krzew który podczas upału oddaje przepiękny zapach własnie chorwacjiprzynajmniej kilka razy dziennie delektuje się tym zapachem az serce rosnie!!!Pytam męża czujesz ten zapach?pachnie jak w cro
Maż Nie ,nic nie czuje juz zaczynam zastanawiać się czy ze mną wszystko ok
figusek napisał(a):Poproszę o kolejny wpis, bo wkradło się tu trochę pesymizmu
U nas nie ma takiego dylematu. Jest jedyna słuszna trasa…. I żadnej z nich nie mam na mapie….piotrf napisał(a): Teraz dylemat - którą drogą . . . tu o czas chodzi![]()
Przepraszam Autorkę wątku , to przez . . . oczekiwanie na c.d.
.png)
.png)
Roxi napisał(a): Ja to na przykład nie wiem jak do września dotrwam. Dobrze, że zaczynają się nowe relacje
piekara114 napisał(a):
.png)
Cro górątravel napisał(a):Mój odwyk trwał 14 lat i się nie udało. Szczęście się o mnie uśmiechnęło jak moja druga połowa zrobiła w końcu swój upragniony kurs nurkowy![]()
I tak od 3 lat co roku odwiedzamy Chorwację przy okazji zaliczając pobliskie bazy nurkowe![]()
Jak ja wytrzymam te 76 dni do wyjazdu![]()
![]()
![]()
Jeśli jesteś zadowolony, to superFUX napisał(a):travel napisał(a):To już odwyk od Chorwacji zakończony ? Czy nie ?
Życie napisało scenariusz inny...
magg5 napisał(a):KAMENJAK![]()
![]()
Kocham to miejsce
.png)
.png)
.png)