Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jadę do Bośni!!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta
Jadę do Bośni!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 10.08.2009 20:45

Witam, własnie wróciłem z Makarskiej. To, co utkwiło mi chyba najbardziej w pamięci to... bogaci Bośniacy, których było po prostu wszędzie pełno. Zobaczyć samochód z Bośni tańszy niż 200 tys złotych to prawdziwa sztuka. Było to ferrari 360 (którym jeździł jaki 20 latek), ze dwa bentleye, kilka mercedesów sl amg oraz mniej rzucające się w oczy audi, czy bmw. Po prostu mnie to oszołomiło. Skąd w Makarskiej tylu naprawdę dzianych Bośniaków? Czyżby Bośnia to magiczna kraina, gdzie ferrari rosną na drzewach? Nie wiem, może nie warto emigrować do UK, czy Niemiec, ale pakować manatki i jechać do Bośni...

Pozdrav.
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 10.08.2009 21:24

Facet od Ferrari wraz z Ferrari mieszkał w pensjonacie w Promajnej nr rejstracyjne zaczynające sie od 717 . Było tez kilka innych wózków na podobnych numerach . Wygląda na to że w Bośni pod bokiem europejskich policji kwitnie eldorado zakazane , bo uczciwą pracą tylko niemcy a ostatnio polacy się bogacą . [ tak mówią ostatni niemcy ] .
I jeszcze jedno to nie są Bośniacy tylko Chorwaci mieszkający w Bośni a jest to kolosalna różnica i lepiej o to nie pytać , chyba że odpoczywasz razem z rodziną z Ukrainy wtedy jak razem zapytacie ty po polsku oni po ukraińsku to się dowiesz o co chodzi ale uważaj bo ci głowa pęknie od śliwowicy . Taka akcja Wisła po Serbsko-Chorwacku w Bośni
Ostatnio edytowano 10.08.2009 21:29 przez janlewbr, łącznie edytowano 1 raz
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 10.08.2009 21:28

Dokładnie, numery zaczynały się od 717: Obrazek Ja tam dalej nie rozumiem fenomenu bogatych Bośniaków. Czy tego typu zjawisko było w tym roku widoczne tylko w Makarskiej, czy w całej Chorwacji? W Makarskiej to oni chyba nawet Niemców i Szwajcarów przebijali.
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 10.08.2009 21:42

Teraz bez żartów Bośnia jest najbardziej chorym "państwem" Europy . Mieszkają tam chorwaci , muzułmanie i serbowie . Nienawidzą sie okrutnie . Serbowie chcą do Serbii a Chorwaci do Chorwacji a muzułmanie do Turcji . Nie da się tego pogodzić i stworzyć normalnego państwa z policją wymiarem sprawiedliwości pieniądzem , próbuje to zrobić Unia i ONZ ale efekty mizerne tzw tynkowanie ruiny . Pojedź do Mostaru Sarajewa . Zwiedż prawy i lewy brzeg Neretwy . Tam wszytko "kipi" od nienawiści i krzywd . A w takim miejscu robienie lewych interesów łącznie z najgorszymi uchodzi płazem . Tym bardziej że Bośnia otoczona jest europejskimi krajami nie należącymi do Unii gdzie wiele rzeczy można przypudrowć .
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 10.08.2009 22:06

Hehe, lewe interesy, co płazem uchodzą...

Rzuciły mi się w oczy przygraniczne sklepy z CD i DVD - jak na naszym słynnym stadionie kiedyś...
Dało się również zauważyć dziesiątki stacji benzynowych w stylu "look like", np. śliczna stacja paliw BP, czyli... Bojanović Petrol, czy jakoś tak :P

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone