Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy ?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.09.2013 17:40

Niedzwiad napisał(a):...........Bo nie jest cromaniakiem. Tylko prawdziwy cromaniak wie dlaczego człowiek wraca tam jak pies do pana :mrgreen:

lm648 napisał(a):.....Dołączył(a): 07.04.2013 ................. tu jest "prawdziwy Cromaniak" z pokaźnym stażem cro.pl :) a ile razy byłeś w Cro? raz?

Z SJP:
maniak:
1. człowiek ogarnięty jakąś myślą, ideą itp.; fanatyk, oszołom;
2. osoba mająca jakąś pasję, bez reszty nią pochłonięta; zapaleniec
Nie trzeba być wiele razy w Chorwacji ani mieć długiego stażu na Forum. :oczko_usmiech:

Cytujcie po ludzku, bo się już gubię i muszę edytować :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2013 17:45

a w medycynie: osoba cierpiąca na jakąś manię
a ► mania to ........
schorzenie psychiczne: obsesja na jakimś punkcie;
czyli jak to jest :)
Ostatnio edytowano 04.09.2013 17:46 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
pepermint
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepermint » 04.09.2013 17:46

Pieniądze to trudny temat. W tym roku pierwszy raz byliśmy w Cro, razem ze znajomymi (oni 5 raz).
Wydaliśmy o 50% więcej niż przyjaciele. Oni kolacja pod winogronem przy pokoju - my (nie zawsze, ale jednak) w knajpie. Oni piwko ze sklepu, my lubiliśmy posiedzieć czasem w barze przy plaży. Owoce i lokalne przysmaki -też były, i rakija do domu przyjechała razem z piwkiem "Karolkiem". Ponadto oni stacjonarnie: plaża -pokój, nas jednak nosiło i lubiliśmy pozwiedzać.
Niby wakacje spędziliśmy podobnie - a jednak nie do końca :wink: .
I były to najlepiej wydane pieniądze. Nie żałuje ani grosza. Jak będzie kasiura za rok - też pojedziemy wydać ją do Cro.
Jedna wizyta w Cro - a miłością zarażeni :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 17:46

lm648 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):...........Bo nie jest cromaniakiem. Tylko prawdziwy cromaniak wie dlaczego człowiek wraca tam jak pies do pana :mrgreen:

.....Dołączył(a): 07.04.2013 ................. tu jest "prawdziwy Cromaniak" z pokaźnym stażem cro.pl :) a ile razy byłeś w Cro? raz?[/quote]

Ja byłem w Cro dopiero 3 razy tj. 7 tygodni :mrgreen: mało ale to nie znaczy że nie mogę być maniakiem. Nie wiesz co mi w głowie siedzi i czym tak na prawdę się jaram. Ale uwierz mi na słowo że jestem w Cro zapatrzony nie mniej niż w moją żonkę :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 17:48

pepermint napisał(a):Pieniądze to trudny temat. W tym roku pierwszy raz byliśmy w Cro, razem ze znajomymi (oni 5 raz).
Wydaliśmy o 50% więcej niż przyjaciele. Oni kolacja pod winogronem przy pokoju - my (nie zawsze, ale jednak) w knajpie. Oni piwko ze sklepu, my lubiliśmy posiedzieć czasem w barze przy plaży. Owoce i lokalne przysmaki -też były, i rakija do domu przyjechała razem z piwkiem "Karolkiem". Ponadto oni stacjonarnie: plaża -pokój, nas jednak nosiło i lubiliśmy pozwiedzać.
Niby wakacje spędziliśmy podobnie - a jednak nie do końca :wink: .
I były to najlepiej wydane pieniądze. Nie żałuje ani grosza. Jak będzie kasiura za rok - też pojedziemy wydać ją do Cro.
Jedna wizyta w Cro - a miłością zarażeni :mrgreen:

Ładnie napisane :mrgreen: już Cię lubię :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 17:49

lm648 napisał(a):a w medycynie: osoba cierpiąca na jakąś manię
a ► mania to ........

To ja mam schorzenie psychiczne :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.09.2013 17:57

lm648 napisał(a):a w medycynie: osoba cierpiąca na jakąś manię
a ► mania to ........

Niedzwiad napisał(a):To ja mam schorzenie psychiczne :mrgreen:

Tej definicji przez grzeczność i wrodzoną kulturę nie wkleiłem :mrgreen: . Ale coś w tym jest :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2013 17:58

Generalnie dążę do tego aby wam uświadomić, że Chorwacja z przed 5- 8 lat to nie ta sama, którą teraz widzicie w szczególności chorwaci i ich zachowania (oczywiście w świetle pieniądza) :) Teraz odczuwam to tak jak bym był dla nich tylko i wyłącznie maszynką do robienia pieniędzy i to wszystko :) Czyli czysty kapitalizm nic z romantyzmu :)
PS.
a ta mania też mnie dotknęła :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.09.2013 18:03

lm648 napisał(a):Generalnie dążę do tego aby wam uświadomić, że Chorwacja z przed 5- 8 lat to nie ta sama, którą teraz widzicie w szczególności chorwaci i ich zachowania (oczywiście w świetle pieniądza) :) Teraz odczuwam to tak jak bym był dla nich tylko i wyłącznie maszynką do robienia pieniędzy i to wszystko :) Czyli czysty kapitalizm nic z romantyzmu :)
PS.

Rozumiem, że było lepiej. Czyli coś jest w tej Chorwacji, skoro w trudniejszych czasach potrafi urzec mnie, Niedzwiada i wielu innych.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 18:03

lm648 napisał(a):Generalnie dążę do tego aby wam uświadomić, że Chorwacja z przed 5- 8 lat to nie ta sama, którą teraz widzicie w szczególności chorwaci i ich zachowania (oczywiście w świetle pieniądza) :) Teraz odczuwam to tak jak bym był dla nich tylko i wyłącznie maszynką do robienia pieniędzy i to wszystko :) Czyli czysty kapitalizm nic z romantyzmu :)
PS.

coś w tym jest. Też to zauważyłem. Ale robią to bardzo dyskretnie. A i tak traktują nas lepiej niż w Egipcie czy Grecji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2013 18:04

do Egiptu to nawet za free bym nie skorzystał :)
ale ciekawa może być ...................... Gruzja lub Krym.
Co o tym myślicie?
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 18:06

lm648 napisał(a):do Egiptu to nawet za free bym nie skorzystał :)

A ja jadę znowu w styczniu.Jak dożyję :mrgreen: I liczę się z tym żeby mieć 100 dolców w jedno dolarówkach. Ale w wakacje tylko Cro. Moim zdaniem nigdzie indziej nie szanują tak Polaków jak w Cro :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2013 18:08

Chcesz mieć ładnie poukładane ręczniki codziennie :) po to 1 $ :)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 18:10

lm648 napisał(a):Chcesz mieć ładnie poukładane ręczniki codziennie :) po to 1 $ :)

Nie :mrgreen: ale wolę leżeć 2 godz.na plaży niż łazić po górach w zimnie których nie lubimy.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.09.2013 19:41

PS.

Nic i nikt nie jest taki sam jak 8 lat temu. Ani Cro, ani PL. Mimo to ja nie mam takich odczuć, że jestem maszynka do robienia kasy dla Chorwatów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ile zabrać pieniędzy ? - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone